Lemniscaat

Boekhandel

24-09-2015

Schrijf uw naam met letters van Mies van Hout

Kinderboekenweek 2015 Mies-lettersDownload het alfabet van Mies van Hout en vorm woorden in de stijl van Poesje mauw en Speeltuin! Leuk voor uw etalage, kassablok, e-mailhandtekening, Facebookbanner...

tinyurl.com/alfabetvanmiesvanhout (Dropbox)

Nieuw: katoenen Vrolijk-tasjes

En heeft u het katoenen Vrolijk-tasje al in huis gehaald? Een mooiere verpakking voor Mies van Houts Prentenboek van de Kinderboekenweek is er niet!

U kunt de tasjes bestellen via CB per 10 exemplaren voor € 32,50, ISBN 9789047761815. Adviesprijs is € 4,95.

03-09-2015

Leg contact met peuterspeelzalen en kinderdagverblijven!

Met negen posters, een drie meter lange kleurplaat en een kortingsbon op de Lemniscaatkalender

Geachte boekverkoper,

Zou het niet mooi zijn als in elke peuterspeelzaal en in elk kinderdagverblijf een basiscollectie prentenboeken aanwezig zou zijn? Dat ouders en leidsters een bloeiend contact hebben met de boekhandel in de buurt? Wij helpen u graag om dat te bereiken.

Veel jonge ouders vinden voorlezen heel belangrijk en geven met plezier geld uit aan prenten- en voorleesboeken. Boekhandelaren geven aan dat een goede samenwerking met peuterspeelzalen om die reden voor beide partijen van onschatbare waarde is. Het persoonlijke contact, het enthousiasme en de deskundigheid van de boekverkoper geven de boekhandel een blijvende voorsprong op alle internetverkoop.

Om op een bijzondere manier in contact te treden met peuterspeelzalen bij u in de buurt en hen te verleiden uw winkel te bezoeken, bieden we u een gratis posterpakket aan. Ieder pakket bevat negen prachtige posters, een spectaculaire Monsterboek-kleurplaat én een kortingsbon waarmee klanten de bekende Lemniscaatkalender bij u in de winkel kunnen kopen voor maar €10,-! Wij zullen de actie ondersteunen door het inzetten van verschillende (social)mediakanalen, waaronder die van De Rolf Groep, leverancier van onderwijsmiddelen voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen.

Als u ons via verkoop@lemniscaat.nl laat weten hoeveel peuterspeelzalen u blij wilt maken, sturen wij u de kokers met materiaal zo spoedig mogelijk toe. In verband met de verzendkosten van het Centraal Boekhuis hebben wij een voorkeur voor eenheden van vier of negen stuks.

Samen hopen wij onze droom te verwezenlijken: de kinderopvang massaal aan het prentenboek!  

Met vriendelijke groet,

Jean Christophe Boele van Hensbroek
Lemniscaat

Wat zit er in het pakket?

- Een set van drie langwerpige kleurplaten (60 cm hoog en samen maar liefst 3 meter lang) bij het Zilveren Penseelboek Monsterboek van Alice Hoogstad.

- Twee unieke prentenboekenposters (50x70) uit Speeltuin, het CPNB Prentenboek van de Kinderboekenweek door Mies van Hout

- Zeven verschillende klassieke Lemniscaat prentenboekenposters (50x70)

- Een kortingsbon voor de Lemniscaatkalender 2016: van € 15 voor maar € 10.

03-08-2015

Liefde kan mislukken - Matthew Quick

Verschijnt 14 september 2015

Liefde kan mislukken

In september verschijnt Liefde kan mislukken, een roman van Matthew Quick, de auteur van Silver Linings Playbook. Bij de aanbiedingsfolders Najaar 2015 krijgt u een ongecorrigeerd leesexemplaar van deze roman meegestuurd. Wilt u ons laten weten wat u van dit boek vindt? Mail uw reactie naar tais@lemniscaat.nl.

Promotie Liefde kan mislukken
- Gratis leesclubsuggesties op lemniscaat.nl
- Advertentie in o.m. Boekenkrant
- Video literaire leestip door aquirerend redacteur Jesse Goossens
- Videoboodschap van Matthew Quick aan zijn Nederlandse lezers
- Gratis ansichtkaarten met de mooiste quotes uit Liefde kan mislukken

Lemniscaat-leesclub bij u in de winkel
Heeft u als boekhandel een eigen leesclub? Boek Matthew Quicks redacteur, vertaler of een Lemniscaatmedewerker om tijdens uw leesclub te vertellen over (zijn of haar ervaringen met) Liefde kan mislukken. Mail uw aanvraag naar promotie@lemniscaat.nl.

29-06-2015

John Green

Na het overweldigende succes van Een weeffout in onze sterren (120.000 exemplaren verkocht) en de film The Fault in Our Stars (300.000 bezoekers) gaan we deze zomer het succes van John Green voortzetten. Met het verschijnen van Paper Towns in de bioscoop op 30 juli en de gelijknamige filmeditie hebben we daar het volste vertrouwen in.

Uiteraard hebben we daarbij wel uw hulp nodig. Download bijvoorbeeld deze artikelen over John Green op uw website, social media, in de nieuwsbrief, of stuur het door naar de (lokale) pers:

Artikel 'Het fenomeen John Green in dertien delen' (lang)
Artikel 'Opnieuw een bestseller van John Green op het witte doek' (kort)

Wat gaan wij dan doen?

Zomercampagne John Green:
• Reclamespotjes Paper Towns op televisie
• Intensieve samenwerking met invloedrijke bloggers
• Leesclubvragen beschikbaar
• Voorpremières Paper Towns
• Advertenties in o.a. Young Adult Books en 7Days
• Winacties in diverse media
• Social-mediacampagne

POS-materiaal
Om uw John Green-assortiment extra te belichten ontvangt u via de bakjesmailing van CB een poster en aansprekende ansichtkaarten voor uw klanten. Uiteraard krijgt u van ons ook een filmposter zodra de film in de bioscoop draait. Wilt u een John Green-evenement of -leesclub organiseren? Neem dan contact op met Taïs Vezo via tais@lemniscaat.nl of 010-206 29 26.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat Paper Towns net als Een weeffout in onze sterren een bestseller wordt.

01-01-2015

Ik gaat voor Lemniscaat in 2015!

Ik gaat voor Lemniscaat voorbeeldbanierWelk Lemniscaatboek hebt u de laatste jaren aan iedereen aangeraden? Welk personage wandelt nog wekelijks door uw dromen? En welk boek zou u eigenlijk het liefste aan al uw
klanten verkopen?

Welk boek het ook is, in 2015 kunt u het dankzij onze nieuwe mogelijkheid tot titeladoptie alle aandacht geven die het verdient! Wat regelen wij voor u als u als boekhandel een van onze boeken van vóór 2015 adopteert?

  • Van 1 januari tot en met 31 december 2015 bestelt u dit boek met 50% korting (DIO).
  • Indien mogelijk leveren we u een aantal gesigneerde exemplaren
  • U krijgt van ons een gepersonaliseerde banner (zie voorbeeld rechts) en een set bijpassende posters.
  • Lemniscaat draagt bovendien desgewenst bij aan de kosten voor een optreden van de auteur of illustrator van het boek én een advertentie in de plaatselijke krant.

Wat verwachten we van u?

  • Dat u samen met het voltallige personeel van uw boekhandel weloverwogen een Lemniscaatboek van vóór 2014 kiest, zodat de hele winkel unaniem achter het boek staat.
  • Dat de titel in uw boekhandel het hele jaar in de schijnwerpers wordt gezet, bijvoorbeeld middels een enorme stapel boeken.
  • Dat u een opvallende actie rondom de titel opzet, zoals een ‘niet goed, geld terug’-actie.
  • Dat u op een passend moment in het jaar een etalage inricht met de titel in de hoofdrol.

En dat alles om dat ene fijne boek dat u zo nauw aan het hart ligt nog eens extra in het zonnetje te zetten. Daar kunt u toch geen nee tegen zeggen?

Bent u enthousiast? Neem contact op met uw vertegenwoordiger of met Robin van der Gaag via verkoop@lemniscaat.nl en adopteer uw lievelingsboek vandaag nog!

Prentenboekenmolen

Als boekhandel kunt u een volledig gevulde prentenboekenmolen (98 boeken) + Topcard ter waarde van €1313,10 met 50% korting bestellen! De prentenboekenmolen is te bestellen bij Robin van der Gaag via verkoop@lemniscaat.nl of 010 206 29 29, levering via Centraal Boekhuis. Bekijk hier de vulling van de molen.

Tip! Zoek als boekhandel ook eens een andere locatie voor uw prentenboekenmolen. Bijvoorbeeld bij andere winkels in de stad!

Boekenleggers

Wist u dat wij van een aantal boeken mooie boekenleggers hebben om gratis weg te geven in de winkel? De boekenleggers zijn fullcolour en dubbel bedrukt.

Official Gruffalo Dealer

Bent u al Official Gruffalo Dealer? Meer dan vijftig boekhandels gingen u al voor en hebben een manshoge display in de winkel staan. Bekijk de Gruffalofolder voor meer informatie.

Superaanbieding

Wil de school bij u in de buurt graag de schoolbibliotheek aanvullen, maar is er geen budget? Help ze dan een handje! U kunt bij ons diverse dozen met 25 verschillende Lemniscaatboeken voordelig bestellen om door te verkopen aan de school. Daarmee kan de school een boekenmarkt houden, en met de opbrengst kunnen ze samen met u de schoolbibliotheek aanvullen.

U kunt kiezen uit boeken voor volwassenen, prentenboeken, kinder- en jeugdboeken of Young Adultboeken. Een doos bevat altijd 25 verschillende boeken.

Een doos met 25 boeken kost 60 euro als u hem zelf komt ophalen, en 80 euro als de doos thuisbezorgd moet worden. U kunt de dozen ook via CB bestellen;

9789047761174 Diversen (prenten- en jeugdboeken gemixt)
9789047761143 Jeugdboeken
9789047761136 Non-fictie Jeugd
9789047761150 Prentenboeken
9789047761167 Young Adult

U kunt uw bestelling mailen naar verkoop@lemniscaat.nl. Op = op!

Top 100

Download en bekijk de top 100 en de top 50.

Contact

Heeft u vragen voor onze verkoopafdeling? Neem dan contact op met Robin van der Gaag (via 010 - 206 29 29 of verkoop @ lemniscaat.nl) of met een van onze vertegenwoordigers, Kirsten Wesselius (kirsten @ lemniscaat.nl) of Barbara Daniels (barbara @ lemniscaat.nl).

Test