Lemniscaat

Kinder- en jeugdboeken

Annet Huizing

Annet Huizing (1960) schrijft fictie en non-fictie voor kinderen. Ze woont op een woonboot in de Utrechtse wijk Lombok. Sinds 1997 heeft ze haar eigen tekstbureau. In 2014 debuteerde ze bij Lemniscaat met de jeugdroman Hoe ik per ongeluk een boek schreef (bekroond met een Zilveren Griffel). Het boek is vertaald naar het Duits, Frans, Sloveens en Koreaans. Een Turkse en Russische vertaling zijn in voorbereiding. In september 2017 verscheen De zweetvoetenman. Voor dit non-fictieboek (voor alle leeftijden) dook ze in de wereld van het recht. Samen met illustrator Margot Westermann brengt ze de rechtsstaat tot leven in spannende, ontroerende en grappige waargebeurde verhalen.

www.annethuizing.nl

(foto ©Jörgen Caris)

Prijzen & nominaties

Zilveren Penseel 2015'Boeken die grenzen overschrijden stelen het hart van deze jury.' Annet Huizing kreeg voor Hoe ik per ongeluk een boek schreef een Zilveren Griffel. Lees het juryrapport is te downloaden op CPNB.nl. 

zilveren griffel 2018

De zweetvoetenman is bekroond met een Zilveren Griffel 2018! Klik hier voor meer informatie of lees hier het complete juryrapport.

De zweetvoetenman is bekroond tot een van De Best Verzorgde Boeken 2017! Klik hier voor meer informatie over de prijs, de jury en de andere winnaars van De Best Verzorgde Boeken 2017

De zweetvoetenman was een van de genomineerden voor De Woutertje Pieterse Prijs 2018
De zweetvoetenman is genomineerd voor De Gouden Lijst 2018

boeken door Annet Huizing:

De zweetvoetenman. Over rechtszaken & regels (en een hoop gedoe)
De zweetvoetenman. Over rechtsza…
Hoe ik per ongeluk een boek schreef
Hoe ik per ongeluk een boek schr…