Lemniscaat

Kinder- en jeugdboeken

isbn:9789047701590
prijs:€ 14,95
uitvoering:gebonden

auteur: Annet Huizing

Hoe ik per ongeluk een boek schreef

Een meeslepend verhaal en een schrijfcursus in één

Katinka wil schrijfster worden. De verhalen komen zomaar op in haar hoofd. Maar ze weet niet goed hoe ze ze op papier moet zetten. Daarom trekt ze op een dag de stoute schoenen aan en klopt aan bij haar overbuurvrouw Lidwien, een beroemd schrijfster. Lidwien wil Katinka wel schrijftips geven, in ruil voor hulp in de tuin.

Lidwien stelt Katinka allerlei vragen over wat lezen en schrijven voor haar betekent. Ze leert haar formuleren en vooral kijken, en Katinka schrijft en herschrijft haar leven. Want haar moeder is al jaren dood en haar vader is verliefd of heeft een midlifedinges. Of allebei.

Ondertussen hoort Katinka steeds meer over het leven van Lidwien, dat óók de moeite van het opschrijven waard is. En terwijl er een bijzondere vriendschap ontstaat, leert Katinka iets over het leven en schrijft ze per ongeluk een boek.

Wat Jostein Gaarder deed voor de filosofie, doet Annet Huizing voor het schrijverschap. In een bijzonder, ontroerend verhaal leert ze ook de lezer iets over het leven en over hoe je dat nou doet, een boek schrijven.

Facebook  facebook.com/hoeikperongelukeenboekschreef

Zilveren Griffel 2015

Zilveren Penseel 2015'Boeken die grenzen overschrijden stelen het hart van deze jury.' Hoe ik per ongeluk een boek schreef is bekroond met een Zilveren Griffel. Lees het juryrapport is te downloaden op CPNB.nl. 

andere boeken van Annet Huizing:

De zweetvoetenman. Over rechtszaken & regels (en een hoop gedoe)
De zweetvoetenman. Over rechtsza…