Lemniscaat

Kinder- en jeugdboeken

isbn:9789047705864
prijs:€ 16,95
uitvoering:gebonden

auteur: Wim Bos

De bende van Lijp Kot

Een superspannend historisch jeugdboek over een Amsterdamse dievenbende

Amsterdam, achttiende eeuw. Sinds zijn vader twee jaar eerder vertrok met de walvisvaart, woont de elfjarige Pontus in het Aalmoezeniersweeshuis. Al mist hij zijn pa, zijn leven is zo slecht nog niet, zeker niet sinds hij een baantje heeft als bezorger op de vismarkt.

Maar dan slaat het noodlot toe. In een steeg waar hij net vis heeft afgeleverd, vindt Pontus een halfdode man – en voor hij het weet wordt hij beschuldigd van moord en moet hij uit handen zien te blijven van de schout en zijn rakkers.

Gelukkig vindt hij een schuilplaats bij de excentrieke bandiet Lijp Kot en de mooie Meintje, maar daarvoor moet hij zich wel bij hun boevenbende aansluiten. Terwijl zijn vader hem zo op het hart had gedrukt om zich nooit tot stelen te verlagen.

Hoewel Lijp en Meintje en hun kompanen hem een nieuw thuis bieden, valt het bendeleven Pontus steeds zwaarder. Zal hij zijn naam en eer kunnen herstellen?

Facebook

debendevanlijpkot

Reacties

'een boek dat leest als een schilderij.' - **** Kidsweek

'het is een spannend verhaal, gelukkig zonder sentimenteel slot en een prima leesboek, zeker ook voor jongens.' - Jaapleest

'Spannend debuut... dit boek zal jonge liefhebbers van het genre ongetwijfeld kunnen boeien.' - Trouw

'Bos valt te plaatsen in de buurt van Rob Ruggenberg, die met onverbloemd ruige passages succesvol de gebruikelijke braafheid uit dit populaire genre blaast.'
Volkskrant-recensent Pjotr van Lenteren op zijn blog