Lemniscaat

Kinder- en jeugdboeken

isbn:9789047708926
prijs:€ 15,95
uitvoering:gebonden

auteur: Susin Nielsen

Woordnerd

Een onverwachte vriendschap tussen een flapuit en een ex-crimineel

Ambrose zit thuis. Zijn moeder wil niet meer dat hij naar school gaat omdat zijn ‘vrienden' hem bijna hebben vermoord door een pinda tussen zijn boterham te stoppen. Niet dat Ambrose dat erg vindt - door zijn merkwaardige uiterlijk, het feit dat hij zo vaak verhuist en zijn talent om altijd de verkeerde dingen te zeggen was hij al niet erg geliefd op school (understatement van het jaar).

Nee, Ambrose voelt zich veel fijner in het souterrain van een ouder Grieks echtpaar waar hij met zijn moeder woont. Maar dan komt tot schrik van Ambroses moeder de zoon van de Grieken weer thuis wonen: Cosmo, vers uit de gevangenis. Ambrose krijgt van zijn moeder te horen dat hij ver uit de buurt van Cosmo moet blijven. Toch ontdekt Ambrose dat hij en Cosmo een bijzondere liefde delen: scrabble. En hoewel Cosmo er alles aan doet om Ambrose te ontlopen, weet die hem er toch van te overtuigen
om hem mee te nemen naar zijn scrabbleclub. En zijn moeder mag er niet achter komen, want dan komen ze allebei in moeilijkheden.

Het is het begin van een onverwachte, bijzondere vriendschap zoals alleen Susin Nielsen (Wij zijn allemaal moleculen en Optimisme is dodelijk) die kan beschrijven. 

De pers over Woordnerd:

'Woordnerd blijkt een slim feelgoodverhaal dat met sympathieke, goed uitgewerkte personages, spannende wendingen en hilarische scènes bijna schreeuwt om een verfilming' - (Bas Maliepaard in Trouw)

'Ambrose is zo'n jongen van wie je meteen houdt en om wie je meerdere malen in de lach schiet, dat kan niet anders.' (cijfer: 8 op jaapleest.nl)

'Susin Nielsen verrast je in Woordnerd met een perfecte mix van humor, innemende karakters en goed getimede ontwikkelingen.' (Annemarie Terhell in 7 Days)

'Je hoeft echt geen nerd als Ambrose te zijn om van dit geweldige boek te genieten.' - Leesfeest.nl

andere boeken van Susin Nielsen:

Het ongemakkelijke dagboek van Henry K. Larsen
Het ongemakkelijke dagboek van H…
Optimisme is dodelijk
Optimisme is dodelijk
Wij zijn allemaal moleculen
Wij zijn allemaal moleculen