Lemniscaat

Prentenboeken

Irene Goede

Irene Goede (1966) werd geboren in Landsmeer. Na de afronding van de lerarenopleiding in Amsterdam vestigde ze zich in 1989 in Kampen om daar de laatste drie jaar van de kunstacademie te volgen. Vlak na haar afstuderen in 1992 begon ze haar loopbaan als freelance illustrator.

Sinds die tijd illustreerde ze ruim honderd kinderboeken voor diverse uitgeverijen in binnen- en buitenland, waaronder prentenboeken, leesboeken, educatieve boeken, schoolboeken en boekomslagen. Enkele van haar prentenboeken zijn verschenen in meerdere talen. Ook verzorgde Irene Goede van een aantal boeken die ze illustreerde de grafische vormgeving. Van 1995 tot 1999 gaf ze tekenles aan kinderen op een creativiteitscentrum. De afgelopen jaren legt ze regelmatig bezoeken af bij basisscholen om te vertellen over haar werk.

Voor Lemniscaat maakte ze het prentenboek De kleine indiaan en illustreerde ze De sprookjes van Moeder de Gans. Daarnaast verzorgde ze onder meer de boekomslagen van Een bezem in het fietsenrek van Lieneke Dijkzeul, Memo zwijgt van Anke de Vries, Maanmeisje van Kjersti Scheen, Anna's kind van Unni Lindell en Shiva's vuur van Susanne Fisher Staples. Samen met Hans Post maakte zij de prentenboeken Kriebelpoten en Mus.

www.irenegoede.nl

boeken door Irene Goede:

De kleine Indiaan
De kleine Indiaan

boeken met Irene Goede:

Kriebelpoten
Kriebelpoten