Lemniscaat

Prentenboeken

Sandra Klaassen

Sandra Klaassen werd in 1959 geboren in Gendringen. Als kind wilde ze al illustratrice van kinderboeken worden, hoewel balletdanseres ook een droom van haar was. Ze volgde de opleiding Grafiek en Visuele Communicatie aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch. Een paar jaar na de afronding van haar studie stuurde ze werk naar verschillende uitgeverijen van kinderboeken en kreeg verscheidene opdrachten. Zelf houdt Sandra Klaassen veel van lezen. Dokter de Soto van William Steig en Kleine Sofie en Lange Wapper behoren tot haar favorieten. Voor de illustratoren Quintin Blake, Tony Ross en The Tjong King heeft ze veel bewondering.

In 1997 maakte Sandra Klaassen kinderkaarten voor de Stichting Kinderpostzegels. In datzelfde jaar werden illustraties uit het sprookjesboek Spiegeltje spiegeltje aan de wand... geëxposeerd tijdens de boekenbeurs in Bologna. Inmiddels heeft Sandra Klaassen een groot aantal kinderboeken geïllustreerd, waaronder de boeken over het jongetje Robin van Sjoerd Kuiper (Leopold), enkele boeken van Paul Biegel (Holland) en een boek over de dierentuin voor uitgeverij Ploegsma.

Bij Lemniscaat verschenen onder meer haar prentenboek Tom's olifant en illustreerde ze een verzameling sprookjes, een boek over de zee en twee voorlees- en doeboeken: Het hele jaar rond en Vuurvliegjes, tovervisjes en schatgravers. Daarnaast heeft Sandra nog twee boeken van Margriet Chorus geïllustreerd, Spelen met prentenboeken en Wat zullen we nu beleven? waarin wordt ingegaan op de toepasbaarheid van prentenboeken in onder andere peuterspeelzalen. In 2009 verscheen het door haar geïllustreerde verhaal Gijsje dat geïnspireerd is opeenwaargebeurd verhaal in een stadje aan het IJsselmeer.

Het werk van Sandra Klaassen is verscheidene malen geëxposeerd in binnen- en buitenland.

Sandra is geadopteerd door Kinderboekwinkel Nooitgenoeg in Den Bosch en door Kinderboekwinkel De Giraf in Dordrecht. In deze winkels kunnen ze je alles over haar vertellen en misschien loop je na een bezoekje wel met een gesigneerd exemplaar de deur uit!

Wil je meer weten over deze illustratrice? Neem dan een kijkje op haar website.

boeken met Sandra Klaassen:

Dag Boet
Dag Boet
De hele wereld rond
De hele wereld rond
De zingende trommel
De zingende trommel
Een dik jaar Julia en Ot
Een dik jaar Julia en Ot
Gijsje
Gijsje
Het hele jaar rond
Het hele jaar rond
Ik wou dat ik anders was
Ik wou dat ik anders was
Liever een hond
Liever een hond
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… Sprookjes voor jonge kinderen
Spiegeltje, spiegeltje aan de wa…
Vuurvliegjes, tovervisjes en schatgravers
Vuurvliegjes, tovervisjes en sch…