Lemniscaat

Prentenboeken

isbn:9789047702887
prijs:€ 14,95
uitvoering:gebonden, 40 pag.

auteur: Tomi Ungerer

De drie rovers

Lemniscaat Kroonjuwelen

In De drie rovers lukt het een weesmeisje de vreselijke rovers die haar hebben gekidnapt te veranderen in zorgzame vaders. Voordat het drietal kennismaakte met de kleine Tiffany, trokken de rovers er 's nachts op uit om gewapend met een geweer, een blaasbalg en een enorme bijl onschuldige voorbijgangers te beroven van alles wat ze bij zich hadden. Maar als ze op een nacht slechts het weesmeisje Tiffany in een koets aantreffen, besluiten ze háár mee te nemen als buit.

Gecharmeerd door het kleine meisje gaan de drie rovers op zoek naar andere wezen om voor te zorgen. Van hun gestolen geld kopen ze een groot kasteel waar alle weeskinderen van het land verzorgd en vertroeteld worden.

Prijzen

In oktober 2017 werd Tomi Ungerer geëerd door The Professional Association of Illustrators of Catalonia (APIC), met hun L'Il-lustrad'Or-prijs (Gouden Illustrator-prijs). Deze prijs wordt op internationaal niveau toegekend 'aan een illustrator wiens professionele carrière een belangrijke bijdrage levert aan grafische creativiteit.' 

Lemniscaat Kroonjuwelen

In de reeks Lemniscaat Kroonjuwelen verzamelt Lemniscaat de mooiste, rijkste kinderboeken van de hedendaagse jeugd, hun ouders en hun grootouders. Alle boeken in de reeks zijn uitgevoerd met een karakteristiek linnen ruggetje en een Lemniscaat met een kroontje als logo.

andere boeken van Tomi Ungerer:

De drie rovers
De drie rovers