Lemniscaat

Lemniscaat

Manuscript opsturen

Als u een prentenboekenverhaal, een kinder- of jeugdboek of een roman voor volwassenen heeft geschreven dat u wilt publiceren bij Lemniscaat, kunt u dat opsturen naar:

Uitgeverij Lemniscaat
Postbus 4066
3006 AB Rotterdam

Wij accepteren geen digitale manuscripten. Als u illustraties wilt opsturen, raden wij u aan kleurenkopieën te maken. Het is niet mogelijk uw manuscript per mail te sturen.

Na circa 8 weken krijgt u een reactie of uw verhaal aansluit bij ons fonds. Manuscripten die wij niet publiceren worden alleen retour gestuurd mits u een voldoende gefrankeerde retourenveloppe bijsluit. Zonder deze retourenveloppe zijn wij genoodzaakt uw manuscript te vernietigen.

Helaas is het, door de zeer grote hoeveelheid manuscripten die Uitgeverij Lemniscaat dagelijks krijgt toegestuurd, niet mogelijk afwijzingen van een leesrapport te voorzien. Over de beoordeling kan evenmin worden gecorrespondeerd.

Als u er nog niet uit bent naar welke uitgeverij u uw manuscript wilt opsturen, adviseren wij om een goed gesorteerde (kinder)boekhandel te bezoeken, waar u zich kunt oriënteren en kunt kijken bij welke uitgeverij uw verhaal het beste past.

Wat zijn onze criteria?

De meeste Nederlandse manuscripten worden door de auteurs zelf aan de uitgeverij aangeboden. Buitenlandse boeken worden door buitenlandse uitgevers of literair agenten aangeboden; vaak ook vraagt de fondsredacteur boeken aan op grond van recensies in vakbladen.

Bij de beoordeling van een boek is het voor ons belangrijk dat een boek origineel is en goed geschreven. Een kinderboek moet aantrekkelijk zijn voor kinderen in de leeftijdsgroep voor wie het bedoeld is én het moet iets meer bieden dan alleen maar een spannend verhaal. Er is niet één soort boeken te noemen die voor ons de juiste is. Wij vinden het leuk om heel verschillende boeken uit te geven die de lezer allemaal op hun eigen manier iets te bieden hebben.

Literaire kwaliteit en oorspronkelijk artwork staan bij ons hoog in het vaandel, maar niet ten koste van alles. Voor onze kinderboeken geldt dat kinderen altijd iets aan een boek moeten kunnen beleven.