Lemniscaat

Algemeen

isbn:9789047706069
prijs:€ 24,95
uitvoering:gebonden, 300 pag.

auteur: Hans Moolenburgh sr.

U kunt veel meer dan u denkt

Wat u zelf kunt doen om u kind gezond te houden

In de afgelopen vijfenzeventig jaar is onze leefomgeving sterker veranderd dan in duizenden jaren daarvoor. Dat heeft niet alleen drastische gevolgen voor de manier waarop de kinderen van nu in het leven staan, maar ook voor hun gezondheid.

In ruim vijftig jaar artsenpraktijk heeft dr. Hans Moolenburgh sr. de klachten van kinderen zien veranderen. Waar vroeger wonden en ‘standaard’- kinderziekten het beeld bepaalden, hebben in de loop der jaren welvaartsziekten de overhand gekregen: leukemie, suikerziekte, een breed scala aan allergieën, voedselintolerantie, hyperactiviteit en autisme. Kinderen lijken steeds minder weerstand te hebben. Wat is er aan de hand?

Aan de hand van tientallen praktijkvoorbeelden laat Moolenburgh zien dat het tijd wordt om verder te kijken dan de symptomen en de oorzaken aan te pakken. Juist de goedbedoelde vaccinaties blijken niet zelden grote schade in een kind aan te richten. Moderne technieken en producten – van onzichtbare straling tot geraffineerde suikers en kunstmatige toevoegingen in ons eten – hebben een nega tieve invloed op de gezondheid van onze kinderen. Moolenburgh geeft iedere ouder de middelen in handen om zijn of haar kind gezond op te laten groeien. Dat maakt dit boek onmisbaar voor alle ouders.

‘Alleen een nieuwe manier van denken kan het tij van de - ook onze kinderen aantastende - beschavingsziekten keren.'
- Hans Moolenburgh sr

‘De reden voor het succes van Moolenburgh ligt ongetwijfeld in zijn vermogen om alle gebieden van het leven – het fysieke, geestelijke en emotionele – met elkaar te verbinden. Hij formuleert helder en weet complexe onderwerpen van ziekte en gezondheid begrijpelijk te maken.’  – Tijn Touber in Ode

'Een boek om als handboek te gerbuiken.' - Rondom het Kind

'Complementaire therapieën onderdrukt.' Interview met Hans Moolenburgh door het Reformatorisch Dagblad 

andere boeken van Hans Moolenburgh sr.:

De Nieuwe Watergeuzen
			(De geschiedenis van de fluorideringsstrijd)
De Nieuwe Watergeuzen
Gezond leven in een vervuilde wereld
			(Een handleiding met vuistregels)
Gezond leven in een vervuilde we…
U kunt meer dan u denkt
			(Aanvullende maatregelen om kanker te helpen voorkomen en genezen)
U kunt meer dan u denkt
Wandelen in verwondering
Wandelen in verwondering