Lemniscaat

Filosofie

isbn:9789047709459
prijs:€ 16,95
uitvoering:paperback, 232 pag.

auteur: Sabine Wassenberg

Kinderlogica

Filosoferen op een multiculturele school

'Eigenlijk kunnen we niets weten. We dénken het allemaal!' - Manal, 12 jaar

'De IS zijn geen moslims. Doden is haram.' - Abdelrachman, 11 jaar

Sabine Wassenberg is al tien jaar lang filosofiejuf op multiculturele basisscholen in Amsterdam-West. Ze praat met haar leerlingen over grote vragen en gaat taboes niet uit de weg. En wat blijkt? De logica van deze kinderen is vaak helderder en directer dan menig debat in de grotemensenwereld. Ze stelt zich open op en luistert echt naar wat iedereen te zeggen heeft, en daardoor leert ze veel over de denkbeelden van kinderen uit andere culturen. En ze wordt ook nog eens stevig aan het denken gezet over haar eigen westerse waarden. 

Kinderlogica is een eye-opener voor iedereen die geïnteresseerd in de toekomst van onze multiculturele samenleving - en wie is dat niet?

'Die jaren filosoferen met kinderen hebben mij veranderd. Het gaat erom radicaal bescheiden te zijn over je eigen standpunt en op socratische wijze begrip te hebben voor dat van een ander. Wat er in zo'n multiculturele klas gebeurt, is een afspiegeling van wat er ook in het groot gebeurt, in de samenleving en zelfs in de hele wereld.'
- Sabine Wassenberg

'Het boek Kinderlogica is wat mij betreft een van de beste filosofieboeken die dit jaar verschenen zijn.' - Taede A. Smedes in NieuwWij.

'Zou verplichte lesstof voor álle leerlingen in groep 8 moeten zijn!' - NRC handelsblad

'Kinderlogica leest als een pakkende roman. Het boek is een aanrader.' - Nederlands Dagblad

www.sabinewassenberg.com

www.wonderwhy.nl