Lemniscaat

Filosofie

isbn:9789047710493
prijs:€ 4,95
uitvoering:paperback, 159 pag.

auteur: De Jonge Denkers

De Jonge Denkers

Verbeelding aan de macht

14 jonge filosofietalenten nemen het woord

Samengesteld door Franciscus Kusters, met een nawoord van Ger Groot

Verbeelding aan de macht: met deze leus tartten jongeren in 1968 de gevestigde orde. Inmiddels zijn we vijftig jaar verder: wat vinden jongeren hier nu van? VO-docenten Filosofie vroegen het aan scholieren tussen de zestien en achttien jaar. Van de tientallen korte essays die dit opleverde zijn de beste veertien in een unieke bundel bijeengebracht. 

Het geluid van deze ‘Jonge Denkers’ klinkt divers, maar steeds genuanceerd, krachtig en origineel. Dat levert een boeiende collectie essays op. De betrokken docenten leveren commentaar en gaan met hun leerlingen in gesprek. Fransiscus Kusters (Vereniging van Filosofiedocenten in het Voortgezet Onderwijs) leidt de bundel bevlogen in, filosoof Ger Groot zorgt voor een intrigerende afsluiting met een persoonlijke reflectie. Maar de hoofdrol is voor de Jonge Denkers, die bewijzen dat ook in de filosofie de jeugd de toekomst heeft. 

De Jonge Denkers live

De Jonge Denkers zijn officieel beëdigd tijdens de Nacht van de Filosofie op vrijdag 30 maart, 20:00 uur, in de centrale vestiging van de Openbare Bibliotheek in Amsterdam https://isvw.nl/activiteit/nacht-filosofie-amsterdam. Op uitnodiging filosoferen zij tijdens geselecteerde evenementen bij boekhandels, bibliotheken en scholen. 

‘Nieuwe denkers nemen aarzelend maar vol durf het woord.’  

Ger Groot