Lemniscaat

Mens & Maatschappij

isbn:9789047710295
prijs:€ 17,95
uitvoering:paperback, 274 pag.

auteur: Carey Gillam

Giftig spul

Over het pesticide Roundup, kanker, Monsanto en corruptie

'Giftig spul leest als een thriller, doordat Carey Gillam geraffineerd de geheime strategieën van Monsanto onthult.' - Erin Brockovich, bedrijfsjournalist en activist

'Buitengewoon interessant en leerzaam gesprek. Carey Gillam legt jarenlange schandalige handelwijze van Monsanto genadeloos bloot.' - Rik Grashoff GroenLinks

Wat ooit werd geïntroduceerd als een voor de mens volstrekt schadeloos pesticide, is in de praktijk - nu blijkt dat het overal in zit, in ons drinkwater, in de landbouwgrond, in ons volkorenbrood en zelfs in moedermelk - 'giftig spul' dat kan leiden tot kanker, diabetes, alzheimer en misvormingen bij kinderen.

Carey Gillam, een gerenommeerd Reuter-journalist, dook in het dossier over het pesticide Roundup. Zij vond niet alleen alarmerende wetenschappelijke feiten, maar stuitte ook op een machtige multinational, Monsanto, die er alles aan doet om zijn lucratieve patent op het middel te beschermen. Wetenschappers worden door het slijk gehaald, journalisten bedreigd, politici omgekocht, kritische boeren kapot geprocedeerd. Een verontrustend boek voor wie bezorgd is over ons voedsel, onze gezondheid - en wie is dat nou niet?

Bij het omslagbeeld: Als Roundup zo ongevaarlijk is, waarom dragen deze mannen dan beschermingspakken bij het bespuiten van de gewassen die wij eten?

Verjaagd door de druk van Monsanto, Trouw

Ook Nederland wordt door Monsanto misleid, VrijNederland

Carey Gillam is een van sleutelfiguren, Follow the Money

Omkoping, grove misleiding, corruptie, HUMO

Hoe de discussie over Monsanto aan het Binnenhof voorbijgaat, de Volkskrant.