Lemniscaat

YA Literair

04-04-2018

Bekijk hier de nieuwe titels van de zomeraanbieding

Benieuwd naar de prachtige boeken die deze zomer bij Lemniscaat verschijnen?

Bekijk onze nieuwe aanbiedingscatalogi!

Lemniscaat jeugd - zomer 2018 

Lemniscaat voor beginners - zomer 201831-10-2017

De allernieuwste titels van Lemniscaat!

Er zijn de afgelopen tijd weer een hoop mooie nieuwe titels verschenen bij Lemniscaat!

Hieronder een overzicht van de allernieuwste jeugdtitels:

Prentenboeken:

Eikenbosverhalen - kleuren en Eikenbosverhalen - tellen (2+) (okt-2017)

Sara Snufje (4+) (okt-2017)

Jeugd:

Kunst knutselen (6+) (nov-2017)

Het zakmes (met illustraties van Alice Hoogstad) (7+) (okt-2017)

Waarom verdrinken vissen niet (8+) (okt-2017)

De strikt geheime geschiedenis van codes en codebreken (8+) (nov-2017)

Een wereld vol steden (8+) (nov-2017)

Het verhaal achter de beroemdste schilderijen van de wereld (11+) (okt-2017)

Woordnerd (12+) (nov-2017)

YA/Literair:

Onruststokers (nov-2017)

The Reason You're Alive (nov-2017)


16-10-2017

*AANKONDIGING* Matthew Quick: The reason you're alive

De nieuwe Matthew Quick (verkrijgbaar 01-11-2017): humoristisch, politiek incorrect en hartverscheurend eerlijk

Bestsellerauteur Quick (The Silver Linings Playbook) komt met zijn fascinerendste personage tot nu toe: David Granger is de meest politiek incorrecte Vietnamveteraan die ooit de literatuur is binnengewandeld.

The reason you're alive vertelt een verhaal dat in kracht alleen maar toeneemt in een wereld die in alle opzichten steeds sneller radicaliseert. Een boek dat je bijblijft en je anders laat kijken naar mensen die je normaal gesproken veroordeelt om hun mening. Een relaas dat je vrolijk en ontroerd achterlaat. Een onmisbare titel.

Vanaf 1 november in verkrijgbaar in de boekhandel! 


14-09-2017

'De negen kamers' wint Dioraphte Literatour Publieksprijs!

DE NEGEN KAMERS WINT DIORAPHTE LITERATOUR PUBLIEKSPRIJS!

De debuutroman van Peter-Paul Rauwerda heeft met overtuigende meerderheid van de stemmen de publieksprijs gewonnen.

Iedereen ontzettend bedankt voor het stemmen! Mocht je het boek nog niet gelezen hebben en ben je nieuwsgierig? --> http://www.lemniscaat.nl/./9789047708391/De%20negen%20kamers


04-09-2017

De negen kamers maakt kans op de Dioraphte Literatour Prijs 2017 en JIJ kunt daarbij helpen!

Stem NU (tussen 4 en 14 september) op De negen kamers van Peter-Paul Rauwerda. Ga naar www.literatour.nu/prijs en help De negen kamers de Dioraphte Literatour Prijs te winnen.

De jury over De negen kamers:

‘Het filosofische verhaal kent een bedwelmende verbeeldingskracht, een geestverruimende, sprookjesachtige sfeer, een bloemrijke stijl en interessante intertekstualiteit (o.a. Alice in Wonderland en klassieke mythen zoals Castor en Pollux).'


28-06-2017

Esther Sprikkelman ontvangt subsidie Letterenfonds

Bijenvader nog niet gelezen? Nog een reden om snel te beginnen:
Het Nederlands Letterenfonds investeert in acht talentvolle schrijvers die onlangs zijn gedebuteerd. Esther Sprikkelman is één van die acht talenten werden geselecteerd uit een groep van 40 auteurs in alle literaire genres!


10-05-2017

De negen kamers genomineerd voor de Dioraphte Literatour Prijs

Hoera!

De negen kamers van Peter-Paul Rauwerda maakt kans op de Dioraphte Literatour Prijs in de categorie oorspronkelijk Nederlandstalig én de publieksprijs!

Alle middelbare scholieren die aan het Centraal Eindexamen beginnen wensen we heel veel succes toe.

En ben je even toe aan ontspanning na al dat leren: lees dan De negen kamers.


01-05-2017

Tijdelijk in prijs verlaagd: 'Thirteen Reasons Why'

Je kunt 'm bijna niet hebben gemist, de nieuwe Netflix-serie 13 Reasons Why. Maar mocht je het onverhoopt toch gemist hebben: de serie (15+) vertelt het verhaal van de zeventienjarige Hannah Baker, die zelfmoord heeft gepleegd. Voor ze een einde aan haar leven maakte, heeft ze dertien kanten van cassettebandjes ingesproken, en in elk van de dertien opnamen beschuldigt ze iemand ervan betrokken te zijn geweest bij haar dood.

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jay Asher. Actrice Selena Gomez las het en was zó onder de indruk dat ze de filmrechten kocht en het in samenwerking met Netflix uitwerkte tot de succesvolle serie. Benieuwd waardoor Selena zo geraakt werd? Dan heb je geluk: tot 30 juni 2017 is het boek in prijs verlaagd van € 17,95 voor € 14,95.


23-03-2016

Kroonsz weggeefactie!

Kroonsz, de razendspannende YA-roman van Marco Kunst, is booming! Het boek is Leestip voor de Jonge Jury en genomineerd voor de Reinaerttrofee, de Thea Beckmanprijs en de Kleine Cervantes.

Kroonsz is een van de meest intrigerende YA-romans van de afgelopen tijd en we vinden dat iedereen er kennis mee moet maken. Daarom verloten we maar liefst 20 exemplaren van het boek op Goodreads. Doe dus snel mee en maak kans op dit geweldige boek! De winactie loopt t/m 20 april.

Goodreads Book Giveaway

Kroonsz by Marco Kunst

Kroonsz

by Marco Kunst

Giveaway ends April 20, 2016.

See the giveaway details at Goodreads.

Enter Giveaway


18-03-2016

Margaretha van Andel bij Cultuur Cafe in Leeuwarden

Naar aanleiding van haar YA-boek In transit

In transitOp vrijdag 25 maart is YA-schrijfster Margaretha van Andel te gast in het Cultuur Café in Stadsschouwburg Leeuwarden. Sander Boonstra gaat met haar in gesprek over het schrijfproces, het schrijverschap en over debuteren op latere leeftijd. En natuurlijk komt haar onlangs verschenen young adultboek In Transit aan de orde.

Kaartjes zijn te koop op de website van De Harmonie.


11-03-2016

Thirteen Reasons Why wordt een Netflix-serie!

Geproduceerd door Selena Gomez

Selena GomezBingewatchers opgelet: Thirteen Reasons Why van Jay Asher wordt een serie op Netflix! De populaire YA-roman gaat over een jongen die opeens dertien cassettebandjes in zijn brievenbus vindt. Ze zijn van Hannah, het mooiste meisje van de school, die zelfmoord heeft gepleegd. En op de cassettebandjes vertelt ze wie daarvan de schuldigen zijn. De bekende zangeres en actrice Selena Gomez is de producer van de serie, maar komt zelf niet in de film voor.

De eerste twee afleveringen worden geregisseerd door Tom McCarthy, die genomineerd werd voor een Oscar met de film Spotlight. Het script is geschreven door Pulitzer Price- en Tony Awardwinnaar Brian Yorkey. Wanneer de serie verschijnt, is nog niet bekend.


15-02-2016

Nieuw verschenen: Gefeliciteerd, Leonard Peacock

De nieuwe roman van Matthew Quick

Gefeliciteerd, Leonard PeacockLeonard Peacock is jarig. En het is zijn laatste dag op aarde. Zo heeft hij besloten.

Maar eerst heeft hij nog een missie te volbrengen. Hij wil de vier belangrijkste mensen in zijn leven een cadeau geven, zodat ze weten dat het niet hun schuld is dat hij er straks niet meer is. En hij moet degene vermoorden die zijn leven tot een hel heeft gemaakt: zijn vroegere beste vriend.

Gefeliciteerd, Leonard Peacock is een geraffineerde psychologische roman die de lezer door alle emoties slingert die Leonard Peacock ondergaat. Een boek over het leven, over onmogelijke keuzes en over de kracht die het soms vergt om door te gaan. Een verfilming, met de bekende Amerikaanse acteur Channing Tatum als regisseur, staat in de planning.

Lees een fragment.
Win een exemplaar via Goodreads! (tot 21 februari)


10-02-2016

Een heel bijzonder meisje - volwassen editie

Nu in de winkels

Een heel bijzonder meisje'Je zult die vrouw wel haten nu?'
Voor het antwoord op die vraag: lees dit boek.

Na jaren schrijven en vele versies wist Anna van Praag met Een heel bijzonder meisje eindelijk het verhaal op papier te zetten dat al zo lang in haar verborgen zat. Het is het verhaal van een meisje dat opgroeit binnen een groepering die onder leiding staat van een charismatische vrouwelijke goeroe.

In Een heel bijzonder meisje schrijft de jonge Alicia een brief aan Sofía, de vrouw van wie zij en haar ouders zo lang in de ban waren. In de nieuwe volwassen editie vertelt Anna van Praag in de epiloog hoe het haar verging toen zij als volwassene haar eigen ‘Sofía' nog één keer opzocht.


26-01-2016

Boekenmarkt in het teken van het goede doel

Burgemeester Aboutaleb opent de markt met een kom soep voor Syrië

Lemniscaat boekenmarkt 2016

Op zaterdag 6 februari (van 10:00 tot 17:00 uur) en op zondag 7 februari (van 13:00 tot 17:00 uur) vindt de jaarlijkse Lemniscaat Boekenmarkt weer plaats in de hal van de Centrale Bibliotheek Rotterdam.

Hier kunt u lichtbeschadigde prenten-, jeugd-, young adult- en non-fictieboeken van Lemniscaat kopen voor een fractie van de prijs.

De volledige opbrengst van de boekenmarkt gaat naar Kinderen met een verhaal, een taalproject ten behoeve van vluchtelingen dat is opgezet door Gemeente Rotterdam. Nog een extra reden dus om dit weekend stapels boeken in te slaan!

Geïnspireerd door het kookboek Soep voor Syrië zal er op zaterdagochtend tot 14:00 uur soep worden geschonken door BistroBar Binnenrotte. Iedereen mag zelf bepalen wat zij daarvoor willen schenken. Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam komt die ochtend om 10:00 uur langs om een eerste kommetje soep te nuttigen.


26-01-2016

Weggeefactie Gefeliciteerd, Leonard Peacock

Vanaf 1 februari in de winkel, nu al te winnen!

Goodreads Book Giveaway

Gefeliciteerd, Leonard Peacock by Matthew Quick

Gefeliciteerd, Leonard Peacock

by Matthew Quick

Giveaway ends February 21, 2016.

See the giveaway details at Goodreads.

Enter Giveaway


27-11-2015

Kroonsz genomineerd voor de Kleine Cervantes

KroonszDe Kleine Cervantes is de jeugdliteratuurprijs van de stad Gent, genoemd naar de Spaanse schrijver Miguel de Cervantes, de schrijver van Don Quichotte (1605), die de eerste echte 'roman' zou zijn. De kleine Cervantes shortlist wordt geselecteerd door een leespanel. Daarna leest een jeugdjury de boeken en bespreken ze die. De young adultroman Kroonsz van Marco Kunst is samen met vier andere boeken genomineerd voor de prijs. In het voorjaar van 2016 wordt bekend wie de prijs wint.


09-11-2015

Nu in de winkel: Witte gaten

Een ode aan de verwondering en de eeuwige vriendschap

Witte gatenAls er zwarte gaten bestaan waarin sterren doodgaan, dan zijn er misschien ook wel plaatsen in het heelal waarin ze geboren worden. En als het donker is als een ster doodgaat, is het misschien wel licht als er een geboren wordt.

Niels is een stille, hoogbegaafde jongen, meneer Bergmans een oude astronoom die een kluizenaarsbestaan leidt. Als deze twee einzelgängers elkaar ontmoeten, ontstaat een vriendschap waarin beiden elkaar inspireren tot bijzondere inzichten over de kosmos en het leven.


03-11-2015

Kom op bezoek op de Antwerpse Boekenbeurs!

Hal 2, stand 211

Boekenbeurs 2015

Het is wat ons betreft hét evenement voor boekenliefhebbers: de enorme Boekenbeurs in Antwerpen. Tot en met 11 november kun je in Antwerp Expo rondneuzen in meer dan 90 stands van uitgeverijen en boekhandels met samen meer dan 60.000 titels. Natuurlijk is uitgeverij Lemniscaat ook aanwezig met een stand: in hal 2, stand 211 vind je al onze prenten-, sprookjes-, jeugd-, YA- en volwassenenboeken.

Kinderen tot en met 11 jaar mogen de Boekenbeurs gratis bezoeken, jongeren van 12 tot en met 17 jaar betalen ? 6 en voor volwassenen kost een toegangsbewijs vanaf € 9. Kijk voor meer info en kortingsprijzen op boekenbeurs.be.


22-10-2015

De tip van bureauredacteur Marloes

Marloes Hoogendoorn, bureauredacteur bij Lemniscaat, vertelt over haar favoriete boek van dit moment: Kate Howard: Bloedlijn van Joyce Pool.


16-10-2015

Nu in de winkel: Kate Howard: Bloedlijn

De broeierige en aangrijpende geschiedenis van de jonge vijfde vrouw van koning Henry VIII, door de ogen van haar gouvernante.

Kate Howard Bloedlijn'Draag de schaal naar binnen, alsjeblieft.'De lakeien doen wat hen is gevraagd en verlaten dan de kamer. Op en neer hippend van opwinding trekt Kate de doek van de schaal af. Onmiddellijk wijkt ze achteruit. Op de zilveren schaal ligt de schedel van een hertenbok, de hoorns duidelijk zichtbaar.
'De reebok van vanmiddag,' fluister ik.
Kate staat als verstard. Ze weet niet wat ze moet zeggen.
'De brief,' zeg ik. 'Lees de brief.'Met trillende vingers vouwt ze hem open.
'Inderdaad een geweldige vangst,' leest ze. 'Ik schenk u graag onze trofee. Henricus Rex'. Ze laat de brief zakken.Ik grijp naar het kruis van de rozenkrans om mijn hals.'Wat betekent dit?' Met grote ogen staart ze me aan.
Koud tot in mijn botten schud ik mijn hoofd. 'Geen idee...' Ik lieg dat ik barst - dit is waar ik steeds voor gevreesd heb: de koning heeft het op míjn Kate gemunt!

Joyce Pool laat met Kate Howard: Bloedlijn het adellijke leven aan het begin van de zestiende eeuw zinderen alsof het zich voor onze ogen afspeelt. 


21-09-2015

Nu in de winkel: Liefde kan mislukken

Een heftige, humoristische en ontroerende roman

Liefde kan mislukkenPortia's huwelijk stort in als ze haar man, een pornoregisseur, betrapt met een van zijn jonge sterretjes. In het dorp van haar jeugd probeert Portia haar leven weer op orde te krijgen. Wanneer ze hoort dat haar held van de middelbare school - Mr. Vernon, haar leraar Engels - door een gewelddadig voorval een kluizenaar is geworden, neemt ze het op zich zijn leven, en hemzelf, in ere te herstellen. Als haar dat lukt, kan ze misschien ook haar eigen leven weer op orde krijgen.

Tijdens haar queeste komen een goedgebekte oude non, een jongetje dat dol is op heavy metal en een voormalige heroïnejunk op haar pad. Drie personen die een plek in haar hart krijgen - en in dat van de lezer, die met Portia blijft hopen dat het goed komt met Mr. Vernon, en met haarzelf.


24-08-2015

Amsterdam Uitmarkt

Zaterdag 29 en zondag 30 augustus

Amsterdam UitmarktOp zaterdag 29 en zondag 30 augustus kun je ons traditiegetrouw vinden op de boekenmarkt van de Amsterdamse Uitmarkt.

Je vindt ons dit jaar in een extra grote boekenstand met kraamnummers 9: twee voor onze jeugdboeken, een voor onze Young Adult- en volwassen fictie en non-fictie en een waarin je onder meer onze filosofische t-shirts en lichtbeschadigde non-fictieboeken kunt kopen. 

Aanwezige auteurs en illustratoren

Zaterdag:
12:00 - 14:00 Wim Bos en Marco Kunst (YA)
14:00 - 16:00 Stern Nijland en Peter-Paul Rauwerda
15:00 - 17:00 Anna van Praag (YA) en Anke Kranendonk
16:00 - 18:00 Alice Hoogstad

Zondag:
12:00 - 14:00 Annet Huizing
14:00 - 16:00 Sjoerd Kuyper + Sanne te Loo
16:00 - 18:00 Marlies Verhelst


17-08-2015

Nu in de winkel: Een heel bijzonder meisje

Een onthullend verhaal over opgroeien in een sekte

Een heel bijzonder meisjeAlicia is elf als haar ouders zich aansluiten bij Casa Nostra, een groep succesvolle mensen die samen werken en feesten op een eigen vakantie-eiland in Italië. Iedereen is met elkaar verbonden door één vrouw: de mooie, onbetwiste leidster Sofía. Het leven bij de bijzondere groep Casa Nostra is één groot avontuur. Dat er ook onverklaarbare en gevaarlijke dingen gebeuren, neemt ze voor lief.

Dan worden de ouders van Alicia opeens verstoten uit de groep. Alicia vindt zichzelf terug tussen de  brokstukken van haar eerder nog zo perfecte leven. In haar gedachten schrijft ze Sofía een lange brief die de vorm aanneemt van een droomachtige stroom van herinneringen.

Een heel bijzonder meisje is deels het persoonlijke verhaal van de schrijfster zelf, Anna van Praag. Op 11 september (vanaf 19.00 uur) is de presentatie van haar YA-roman in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Lees een fragment op Issuu.


30-07-2015

Paper Towns in de bioscoop!

Paper Towns filmeditie

Vandaag is het eindelijk zover: Paper Towns is in de bioscoop! Tijd om te zien hoe Nat Wolff en Cara Delevingne het eraf brengen als Q en Margo Roth Spiegelman...

Natuurlijk ligt de paperback filmeditie van Paper Towns mét stills uit de film voor € 14,95 in de boekhandels!


25-06-2015

Nominatie Thea Beckmanprijs voor Kroonsz en De verwanten

Vier prijzen en twee nominaties voor Lemniscaat

De verwantenKroonszVanmorgen werd bekendgemaakt dat Young Adult-boeken Kroonsz van Marco Kunst en De verwanten van Guido Bottinga in de longlist staan van in totaal twaalf genomineerden voor de Thea Beckmanprijs. Uit deze longlist kiest de jury binnenkort een shortlist van zes boeken. De tweejaarlijkse prijs voor het beste historische jeugdboek voor 12+ wordt 19 september uitgereikt in het Archeon.

Woensdagmiddag werden ook jeugdboeken De duik en Hotel De Grote L van Sjoerd Kuyper bekroond met respectievelijk een Vlag en Wimpel en een Zilveren Griffel. Ook Hoe ik per ongeluk een boek schreef van Annet Huizing werd bekroond met een Zilveren Griffel en voor het prentenboek Monsterboek ontving Alice Hoogstad een Zilveren Penseel.


10-06-2015

Nu in de winkel: Filmeditie Paper Towns

Dé nieuwe hit na Een weeffout in onze sterren

Paper Towns filmeditieNa het overweldigende succes van de film The Fault in Our Stars verschijnt er 30 juli weer een bestseller van John Green op het witte doek: Paper Towns. Dan kunnen we eindelijk zien hoe de mysterieuze Margo Roth Spiegelman wordt vertolkt door supermodel Cara Delevingne en hoe Nat Wolff in de rol kruipt van Q.

Nog voldoende tijd dus om van tevoren het boek te lezen! Kies voor de hardcover van Paper Towns of voor de spiksplinternieuwe filmeditie mét vijf stills uit de film.

Het verhaal: Q en Margo raakten bevriend toen ze als kinderen samen een lijk vonden, maar in de loop der jaren verloren ze elkaar uit het oog. Tot Margo op een avond het raam van Q binnenkruipt en hem meeneemt op een onvergetelijk nachtelijk avontuur. De volgende dag is ze verdwenen.

Lees een fragment uit het boek op Issuu.com.


01-06-2015

Nu in de winkel: Isa's droom

Een draaikolk van fantasy, mythologie en werkelijkheid

Isa's droomIsa wil een ster worden. Ze ziet zichzelf al de wereld veroveren onder haar artiestennaam Alysha. Maar haar dromen worden ruw verstoord als ze tijdens een talentenjacht de grond in wordt geboord. In een opwelling neemt ze een overdosis slaappillen en raakt in coma.

Ze wordt wakker in het Binnenland, de mythische wereld van haar innerlijk. Die is er slecht aan toe: er heerst armoede, droogte en honger. Alysha, die heerst over het Binnenland, werk aan een project waaraan alles ten onder kan gaan. Als dat gebeurt, zal Isa sterven.
Samen met de ‘nagedachtenis' van haar overleden broer Seb en haar zevenjarige zelf Ies reist ze door de wereld van haar eigen psyche, op zoek naar een oplossing en andere bondgenoten in de strijd tegen Alysha. Terwijl Isa in het Buitenland in coma ligt, begint in het Binnenland de tijd te dringen. Het wordt steeds duidelijker dat er maar één kan overleven: Isa zelf, of Alysha, haar obsessieve droom...

Isa's droom is eerder verschenen met een ander omslag.
Lees een fragment op Issuu.com.


19-05-2015

Een weeffout in onze sterren is luisterboek van het jaar!

Luisterboek Een weeffout in onze sterren'Prachtig voorgelezen, met een hele mooie kleine afstand tot het boek. Ze leest de keiharde passages over kanker en doodgaan net zo onbewogen voor als hoofdpersoon Hazel ze schijnbaar ondergaat. Elk woord komt aan, soms als een mokerslag, soms als een aai over je wang.'
- De jury van de Storytel Luisterboek Award 2015

Gisteravond werd de Storytel Luisterboek Award 2015 uitgereikt aan singer-songwriter Beatrice van der Poel, voor het inspreken van het luisterboek Een weeffout in onze sterren van John Green.


04-05-2015

70 jaar bevrijding

Leestip

De RattenlijnDit jaar staat Nederland stil bij 70 jaar bevrijding. Over de Tweede Wereldoorlog zijn ontzettend veel jeugd- én volwassen boeken geschreven. De Rattenlijn is daar een van - niet alleen een onverbiddelijke pageturner, maar ook een unieke historische roman waarin, op beide hoofdrolspelers na, alle belangrijke personages daadwerkelijk pionnen waren in een obscuur, bijna vergeten stuk Europese geschiedenis.

De Rattenlijn is de vluchtroute die een groot aantal hooggeplaatste nazi's na de oorlog maakte naar een nieuw leven in Zuid-Amerika. Victoria, een jonge vrouw die onderdeel was van het Lebensbornproject, en Nicolai, die een concentratiekamp heeft overleefd, volgen het spoor van de Rattenlijn. Moeten Victoria en Nicolai hun krachten bundelen? Aan dit dilemma ten grondslag ligt de vraag wat hun eigenlijke drijfveer is: innerlijke rust? Vergelding? Liefde en begrip?


26-03-2015

Ik voor vijf euro

Dé meenemer van deze YA-boekenweek!

IkDeze week is het Literatour, de allereerste Young Adult-week van Nederland. En om ervoor te zorgen dat deze boekenweek voor jongeren een succes wordt, hebben we één van onze mooiste Young Adult-titels gigantisch afgeprijsd: het duizelingwekkende Ik van Margaretha van Andel. Het boek is vanaf 23 maart tot en met 26 april verkrijgbaar voor slechts € 5,- (i.p.v. € 16,95)! Sjees dus gauw naar de boekhandel om Ik te kopen - en neem de rest van de dag maar vrij, want als je er eenmaal in begonnen bent, wil je niet meer stoppen!


20-03-2015

Persbericht: Nederland wordt tweetalig

John Green is de onverbiddelijke bestsellerauteur van 2014 met
Een weeffout in onze sterren / The Fault in our Stars
met een verkoop van meer dan 220.000 exemplaren

Jongeren lezen hun favoriete boeken steeds vaker in het Engels.

Boekverkopers constateren het, uitgevers merken het, iedereen weet het. Dat geldt zeker voor de fans van John Green, het boegbeeld van de Young Adult-literatuur. 'Het wordt tijd dat de verkoopaantallen van Engelse edities worden meegenomen bij het samenstellen van de bestsellerlijsten. Alleen als dat gebeurt weten we welke boeken werkelijk de bestsellers zijn in Nederland,' aldus Jean Christophe Boele van Hensbroek, uitgever bij Lemniscaat.

'Al in 2013 stond The Fault in our Stars in de top 10 van best verkochte titels van Penguin in Nederland. Het enorme succes in 2014 ging gelijk op met dat van de Nederlandse editie, met als bekroning het verschijnen van de film. Maar ook daarna zijn de verkopen onverminderd doorgegaan,' zegt Feico Deutekom, European Sales Director van Penguin Random House.  

De Nederlandse verkoopcijfers van John Green in 2014 zijn nog maar het begin van zijn succes in Nederland. Op 30 juni gaat Paper Towns in première, de verfilming van zijn gelijknamige boek, en in 2016 staat de verfilming van Looking for Alaska / Het Grote Misschien gepland.

Het fenomeen John Green (Orlando, fl, 1977) is de meest populaire en best verkopende auteur van de Verenigde Staten. Van The Fault in our Stars werden in de vs nog vóór verschijning meer dan 450.000 exemplaren verkocht. Het boek stond meer dan een jaar op nummer één in de ny Times bestsellerlijst. Green werd in april 2014 door time Magazine uitgeroepen tot een van de honderd meest invloedrijke personen van 2014. Met meer dan zes miljoen YouTube-abonnees en bijna vier miljoen volgers op Twitter bouwt hij al jaren een community van fans op. Als een rolmodel voor vele jongeren inspireert hij zijn volgers om oog te hebben voor de wereld om hen heen.

Eén boek, twee talen, vier uitvoeringen.

The Fault in our Stars TFIOS filmeditie Een weeffout in onze sterren hardcover Een weeffout in onze sterren filmeditie


19-03-2015

Trailer Paper Towns


18-03-2015

Nieuwe editie Overstroomd

OverstroomdSpeciaal voor Literatour, de eerste Young Adult-Boekenweek van Nederland, verschijnt Overstroomd van Eva Moraal met een nieuw omslag. Het nieuwe omslag is een broertje van de cover van Zwischen uns die Flut, de Duitse uitgave die in mei verschijnt bij Oetinger Verlag. Tot en met 30 april is het boek in prijs verlaagd van € 17,95 naar slechts € 12,50, dus grijp die kans!

Overstroomd overstijgt het genre van dystopische Young Adult-boeken door grote thema's als klimaatverandering, ongelijkheid en de sociale situaties die daardoor ontstaan. Het debuut van Eva Moraal speelt zich af na de Grote Overstromingen. Het land is verdeeld in natte en droge gebieden. Ook de bewoners zijn verdeeld: de rijke, elitaire Drogen leven strikt gescheiden van de arme, hardwerkende Natten. Nina, de dochter van de Droge Gouverneur, en Max, een Natte wiens broer bij de verzetsbeweging NAtTO zit, leren elkaar kennen. Ondanks de totaal verschillende levens die ze leiden, worden ze verliefd. Maar weten ze wel wie de ander écht is?


18-03-2015

Uitgeverij Lemniscaat zoekt een

Senior Promotiemedewerker Kinder- en Jeugdboeken (fulltime)

Ben jij die doorgewinterde promotiemedewerker vol creatieve ideeën, met leidinggevende capaciteiten, kennis van de social media en een stevig netwerk?

Houd je van teamwork, heb je hart voor onze kinderboeken en wil je ons fonds op een bijzondere manier promoten?

Stuur dan voor 6 april een brief waarin je vertelt waarom jij de persoon bent die we zoeken, met cv en referenties, naar jesse@lemniscaat.nl.


17-03-2015

YA Grab bag

Vijf boeken en een tasje voor slechts € 15

Grab bag YA 2015Speciaal voor Literatour, de boekenweek voor jongeren, heeft Lemniscaat weer een Young Adult-grabbag gemaakt! Greep je er de vorige keer net naast? Dan is dit je kans!

In deze tas zitten maar liefst vijf Young Adult-boeken van Lemniscaat. Welke boeken het zijn, dat is een verrassing - maar in ieder geval één boek is van John Green. En natuurlijk prijkt er een mooie quote van de bestsellerauteur op de tas. Daar wil je mee gezien worden!

Alleen in de boekhandel verkrijgbaar

Voor slechts € 15,- zijn de vijf boeken én de John Green-tas van jou. Je kunt de grabbag vanaf 23 maart kopen in de boekhandel. Sommige boekhandels hebben ze nu al in huis. Maar wees er snel bij, want op is écht op.


12-03-2015

Verfilming Paper Towns

Filmposter is bekend!

Vandaag onthulde John Green op Twitter de filmposter voor Paper Towns, de verfilming van het gelijknamige boek. Hij kondigde ook aan dat de trailer volgende week bekend wordt gemaakt. De film zelf gaat op 24 juli in première in de VS, wanneer hij in Nederland verschijnt is nog niet bekend. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot het zover is!

Filmposter Paper Towns


16-01-2015

Verkoop lichtbeschadigde Lemniscaatboeken

marktBinnenkort vindt weer de Lemniscaat Boekenmarkt plaats in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Hier kunt u lichtbeschadigde Lemniscaatboeken kopen voor een fractie van de prijs. De markt vindt plaats op zaterdag 7 februari van 10:00 tot 17:00 uur en op zondag 8 februari van 13:00 tot 17:00 uur.


15-12-2014

Nieuw verschenen

Kroonsz - een zinderend avontuur en een filosofische roman in één

KroonszKroonsz is het boek waaraan Marco Kunst bijna acht jaar werkte. Het is zijn persoonlijke meesterwerk waarin alle disciplines waarmee hij affiniteit heeft samenkomen: filosofie, fantasie, geschiedenis en levensvragen rond goed versus kwaad en geloof versus wetenschap.

Jongerenliteratuurplein sprak met Marco Kunst over zijn motieven en inspiratiebronnen voor het boek. Lees het interview, waarin hij vertelt hoe hij te werk ging en door wie hij zich liet inspireren, terug op de website. 

Over het boek:

AMSTERDAM, 1670
De gerespecteerde arts Zacharias Kroonsz, vader van Wessel Kroonsz, werkt aan een uitvinding die alle wetten tart: de wetten van de Kerk, de natuur en het leven zelf. Wessel raakt betrokken bij het onderzoek - angstig voor de gevolgen, maar ook gefascineerd door de wereld die zich voor hen ontvouwt. Vader en zoon doen een onvoorstelbare ontdekking. De gevolgen zijn gruwelijker dan ze zich hadden kunnen indenken... Honderden jaren verstrijken.

ERGENS IN NEDERLAND, 2013
Pink heeft het idee dat ze door een jongen wordt gevolgd. Ze voelt dat er iets niet klopt aan hem. Toch wordt ze op een onverklaarbare manier door hem aangetrokken. De jongen heet Wessel. Wessel Kroonsz. De vreselijke waarheid dringt pas tot haar door als het te laat is...

Lees een fragment op Issuu.


12-11-2014

ABCYourself zoekt schrijftalent

Meld je aan vóór 1 december!

ABCyourselfSchrijf je graag en veel en heb je de ambitie om schrijver te worden? ABCyourself, het blogproject onder leiding van Edward van de Vendel zoekt twee nieuwe bloggers.

ABCyourself zoekt geïnteresseerden tussen 17 en 23 jaar die een méér dan grote wens hebben om schrijver te worden, die al veel schrijven en die denken dat ze een jaar lang meerdere keren per week een kort stuk schrijven aankunnen - en daar eens in de zoveel tijd commentaar op willen krijgen in een persoonlijke bespreking. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan vóór 1 december 2014 aan via Edward van de Vendel. Kijk voor meer informatie op zijn website.


03-11-2014

Verfilming Paper Towns

De opnames zijn begonnen!

Vandaag zijn de opnames voor Paper Towns begonnen, de tweede verfilming van een boek van John Green.

Nat Wolff, die Isaac speelde in The Fault in Our Stars, is voor Paper Towns gecast voor de hoofdrol van Q. Margot wordt gespeeld door it-girl Cara Delevingne. Op Twitter, Instagram en Facebook stromen de eerste foto's vanaf de set binnen, van selfies van de acteurs tot aan zwarte kerstmannen en John Green zou John Green niet zijn als hij niet al een eerste video plaatste op Vlogbrothers. Enjoy!

Je hebt nog tot juli 2015 om snel het boek te lezen voordat de film in première gaat.


31-10-2014

Boekenbeurs Antwerpen

BoekenbeursVandaag gaat in Antwerpen opnieuw de Boekenbeurs van start. Tot en met 11 november kun je in Antwerp Expo rondneuzen in meer dan 90 stands van uitgeverijen en boekhandels met samen meer dan 60.000 titels. Natuurlijk is uitgeverij Lemniscaat ook aanwezig met een stand: in hal 2, stand 213 vind je al onze boeken en is er af en toe een leuke activiteit:

Vrijdag 31 oktober
11:00 - 14:00 uur: signeersessie Anke Kranendonk
Zondag 2 november
11:00 - 13:00 uur: signeersessie Guido Bottinga
Zaterdag 8 november
14:00 - 16:00 uur: signeersessie Wouter Kusters
Zondag 9 november
De hele dag gratis schminken
11:00 - 13:00 uur: signeersessie Jan Jutte
Dinsdag 11 november
14:00 - 16:00 uur: signeersessie Marc Van Den Bossche
En de hele dag gratis schminken

Kinderen tot en met 11 jaar mogen de Boekenbeurs gratis bezoeken, volwassenen betalen vanaf € 6 voor een toegangsbewijs. Kijk voor meer info en kortingsprijzen op de website.


31-10-2014

Er komt een Young Adult-boekenweek

YA-boekenweekNa de Boekenweek en de Kinderboekenweek komt er eind maart 2015 voor het eerst ook een Young Adult-Boekenweek. Dat maakte Lisa Snijders, eigenaresse van boekhandel Stevens bekend. Ze verzamelde bijna duizend handtekeningen voor een Young Adult-boekenweek die ze presenteerde aan de CPNB, die ook de andere twee boekenweken organiseert. De Young Adult-boekenweek zal 'LiteraTour' heten en eind maart plaatsvinden - meer is nog niet bekend.


04-09-2014

Lemniscaat verwerft rechten vier romans van succesauteur Matthew Quick

Matthew QuickVia Marianne Schönbach Literary Agency heeft Lemniscaat de Nederlandstalige rechten verworven van drie YA-romans en de nieuwe roman van wereldwijde bestsellerauteur Matthew Quick.

Matthew Quick debuteerde met The Silver Linings Playbook, dat verfilmd werd met Robert de Niro en Jennifer Lawrence (die hiervoor een Oscar ontving) in de hoofdrollen, in Nederland verschenen bij Xander Uitgevers. Zijn nieuwe roman, geschreven met dezelfde kenmerkende zwarte humor, heet Love May Fail.

Quick oogst wereldwijd ook ongekend succes met zijn romans voor jongeren. Please forgive me, Leonard Peacock werd al in 14 talen vertaald. De filmrechten zijn verkocht aan Weinstein & Co, de maatschappij die ook The Silver Linings Playbook verfilmde. Ook Quick's andere YA-romans worden verfilmd. Dit nodigt uit tot een vergelijking met John Green, eveneens een auteur van Lemniscaat. En inderdaad hebben de twee auteurs niet alleen het internationale succes en de verfilming van hun boeken gemeen; ook qua stijl en onderwerpen is Matthew Quick verwant aan zijn landgenoot, zij het nog een tikje gedurfder.

Vice-uitgever Jesse Goossens: ‘Wij zijn dolblij dat Matthew Quick voor onze uitgeverij gekozen heeft. Hij heeft een voorliefde voor outsiders als hoofdpersoon, die je als lezer direct in je hart sluit. Zijn boeken zijn tegelijkertijd hartverscheurend en humoristisch. Ze doen waarvoor literatuur volgens ons bedoeld is: ze geven het leven meer kleur. Wij gaan Matthew Quick in Nederland net zo groot maken als John Green inmiddels is.'

Leonard Peacock is zojuist verschenen in Duitsland (dtv), en Der Spiegel zegt erover: ‘Een wereld waarin zulke boeken verschijnen, kan niet slecht zijn.'


25-08-2014

Uitmarkt 2014

Bezoek onze stand op de Amsterdam Uitmarkt

UitmarktOp zaterdag 30 en zondag 31 augustus kun je ons traditiegetrouw vinden op de boekenmarkt van de Amsterdamse Uitmarkt. Je vindt ons dit jaar in een extra grote boekenstand met kraamnummers 8, 9 en 10: een voor onze jeugdboeken, een gewijd aan John Green en een waarin je onder meer onze filosofische t-shirts en lichtbeschadigde non-fictieboeken kunt kopen.

Op beide dagen zijn er auteurs aanwezig om te signeren:

Zaterdag 30 augustus
12:00 - 14:00 uur Ilse Bos, Peter-Paul Rauwerda & Beatrijs Oerlemans
14:00 - 16:00 uur Mireille Geus, Mies van Hout & Margaretha van Andel
16:00 - 18:00 uur Kate McIntyre, Charlotte Dematons & Joyce Pool

Zondag 31 augustus
12:00 - 14:00 uur Koos Meinderts, Annette Fienieg & Gijs Wanders
14:00 - 16:00 uur Mariken Jongman, Marco Kunst & Marlies Verhelst
16:00 - 18:00 uur Ingrid & Dieter Schubert, Sjoerd Kuyper & Anke Kranendonk

Bekijk de plattegrond voor de exacte locatie van onze stands.


13-08-2014

Fight From the Bench

Deel je selfie en help Fight Cancer

Fight from the benchHet wereldberoemde bankje aan de Leidsegracht uit Een weeffout in onze sterren staat sinds kort symbool voor een actie van stichting Fight Cancer: Fight from the bench. Mensen worden opgeroepen om vanaf het bankje óf vanaf een andere bank een foto van zichzelf te maken en die te delen op fightfromthebench.com, en tegelijkertijd een kleine donatie te doen aan Fight Cancer, een jongerenstichting die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding.

Door je support (online) te kunnen delen met vrienden, bekenden, of liever de wereld, word je deelgenoot in de strijd tegen kanker en stimuleert het anderen zich daarbij aan te sluiten. De actie zorgt niet alleen voor een vergroot bewustzijn, maar zorgt hopelijk ook tot extra toestroom van financiële middelen, om tot oplossingen te kunnen komen.


06-08-2014

Steun KWF en ontvang Een Weeffout in onze sterren

KWF-Weeffout actie

Wie nu 25 euro doneert aan KWF Kankerbestrijding, krijgt een gratis exemplaar van Een weeffout in onze sterren cadeau. Het gaat om een speciale KWF-editie in paperback, met een voorwoord van de directeur van de stichting. Van iedere gedoneerde euro gaat 85 cent naar wetenschappelijk onderzoek, patiëntenondersteuning en preventie van kanker. Steun nu!


04-08-2014

Paper Towns

Releasedatum verfilming bekend

Paper TownsEerder werd al bekend dat Nat Wolff, die Isaac speelt in The Fault In Our Stars, de hoofdrol gaat spelen in de verfilming van John Greens Paper Towns. Dit weekend maakte filmmaatschappij Fox ook de releasedatum van de film bekend: op 31 juli gaat Paper Towns in de Amerikaanse bioscopen in première. Of de film ook in Nederland te zien zal zijn, is nog niet bekend - maar met het succes van The Fault In Our Stars hoeven we ons daar waarschijnlijk geen zorgen over te maken.


01-08-2014

Esther Day

Valentijnsdag voor iedereen

Zondag 3 augustus is het Esther Day, een internationale feestdag die John Green en zijn broer Hank Green oprichtten ter ere van Esther Grace Earl, een vriendin en medevlogger die op zestienjarige leeftijd overleed aan kanker - en degene aan wie John Green zijn boek Een weeffout in onze sterren opdroeg. Op John Greens vraag waar Esther Day over moest gaan, antwoordde ze: laat een ander weten dat je van diegene houdt. En dan niet zozeer je geliefde, maar je familie en vrienden.

Daarom hierbij: lieve medeboekenliefhebbers - we houden van jullie! Bedankt voor jullie liefde voor lezen. Vergeet zondag niet zelf de liefde verder te verspreiden - en don't forget to be awesome!


03-07-2014

Wanted: het bankje uit The Fault in Our Stars

Het Amsterdamse bankje van Hazel en Augustus is verdwenen

Bankje TFIOSHet bankje in Amsterdam waarop Hazel en Augustus zitten, is verdwenen. Het bankje is al een maand lang weg, maar de gemeente van Amsterdam merkte het pas op toen fans de filmlocatie opzochten en geen foto meer konden maken op het bankje waarop de twee hoofdpersonen een belangrijk gesprek hebben in Een weeffout in onze sterren en de verfilming The Fault in Our Stars. Niemand heeft enig idee wie het bankje heeft meegenomen, maar een woordvoerder van de gemeente heeft beloofd dat er vlak voor de première van The Fault in Our Stars op 10 juli een nieuw bankje wordt geplaatst.

Het nieuws van het verdwenen bankje wordt wereldwijd opgepikt door de pers. Een greep uit de media-aandacht:

RTL Shownieuws (vanaf ongeveer 06:30 min)
RTL Nieuws
Algemeen Dagblad
Parool

Perez Hilton (een Amerikaanse showblogger)
ABCNews
TIME
BBC News
The Guardian
MTV

TwitterHet bankje heeft zelfs een eigen Twitteraccount: @BenchTFIOS


27-06-2014

Nieuwe edities John Green

Ze zijn net naar de drukker: nieuwe edities van de vier pre-Weeffout-boeken van John Green. Vanaf 10 juli liggen Het Grote Misschien, 19 keer Katherine, Paper Towns en Will Grayson, will grayson in gebonden uitgave met stofomslag in de winkels.

Extra awesome: tot 1 oktober zijn de boeken in prijs verlaagd naar slechts € 12,50 per stuk.

Het Grote Misschien 19 keer Katherine Paper Towns Will Grayson, will grayson
Lees een fragment
op Issuu
Lees een fragment
op Issuu
Lees een fragment
op Issuu
Lees een fragment
op Issuu


11-06-2014

Boekpresentatie Joe & ik

20 juni in Boekhandel Stevens

Joe & ikVrijdag 20 juni presenteert Mireille Geus in boekhandel Stevens haar nieuwe roman Joe & ik. We vieren de verschijning van haar allereerste Young Adult-roman, maar ook het feit dat ze tien jaar geleden debuteerde bij uitgeverij Lemniscaat. Sindsdien schreef ze tientallen boeken voor jong en oud. Ze won twee keer een Vlag en Wimpel en voor haar boek Big ontving ze zelfs een Gouden Griffel.

Kom deze jubilerende schrijver het hemd van het lijf vragen! Over haar schrijverschap, maar vooral ook over Joe & ik. Bovendien wordt er voor de allereerste keer uit Joe & ik voorgelezen door niemand minder dan Bob van der Houwen, bekend als de voice-over van de televisieserie Rail Away.

Wanneer: vrijdag 20 juni, 16:00 uur
Waar: Boekhandel Stevens, Nieuweweg 63, Hoofddorp
RSVP via kelly@lemniscaat.nl of Facebook


10-06-2014

Boekpresentatie De verwanten

14 juni in Standaard Boekhandel Ieper

De verwantenOp zaterdag 14 juni om 17u30 bent u vriendelijke uitgenodigd in de Standaard Boekhandel Ieper (Grote Markt 37) voor de feestelijke boekpresentatie van De verwanten, het nieuwe boek van Guido Bottinga.

Na een korte inleiding door de uitgever-directeur Jean Christophe Boele van Hensbroek, vertelt auteur Guido Bottinga over het ontstaan van het boek. Het het eerste exemplaar van De verwanten wordt daarna officieel overhandigd aan de voorzitter van de Last Post Asssociation Benoit Mottrie. Deze organisatie eert en herdenkt al bijna negentig jaar de gesneuvelde soldaten door aan de Menenpoort in Ieper de Last Post te blazen.

RSVP via sarah2@lemniscaat.nl.


16-05-2014

Boekpresentatie Rafels van Rio

In Desmet Studio's in Amsterdam 

Op 14 mei werd het boek Rafels van Rio van Gijs Wanders gelanceerd in Desmet Studio's in Amsterdam. Bondscoach Louis van Gaal ontving het eerste exemplaar. Van elk verkocht boek gaat een deel naar de IBISS Foundation van Nanko van Buuren, die goed werk doet in de sloppenwijken van Rio. De besloten presentatie werd door ongeveer 150 mensen bijgewoond. De Braziliaanse sfeer werd gebracht door zangeres Josee Koning en gitarist Kees Gelderblom. Een korte impressie van de avond, georganiseerd door uitgeverij Lemniscaat. Camera Hans Struik, montage Paul Bosman.

Optreden in Driebergen

Op maandag 26 mei vertelt Gijs Wanders over Rafels van Rio en zijn ervaringen in Brazilië bij boekhandel Jacques Baas in Driebergen-Rijsenburg. Aanvang 20.15 uur, winkel en brasserie zijn vanaf 19.45 uur geopend. Toegang 5 euro. Reserveren wordt aanbevolen. Zie: boekhandeljacquesbaas.nl


13-05-2014

Nieuw verschenen:

Rafels van Rio - het verhaal van de favela's van Rio de Janeiro

Vandaag verschijnt Rafels van RioRafels van Rio, de nieuwe van Gijs Wanders. In zijn roman neemt de schrijver en journalist de lezer mee naar de favela's, de sloppenwijken van Rio de Janeiro. Het verhaal toont de andere kant van het gastland van het WK Voetbal - een kant die niet onopgemerkt mag blijven.

De finale van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië staat op het punt te beginnen. Opeens doven de stadionlichten. Het wordt aardedonker in de voetbaltempel. Als de lampen weer aangaan, is de wereldcup verdwenen.

Wat is er gebeurd? Die zoektocht leidt naar de rafels van Rio de Janeiro: de favela's en hun bewoners. Naar Julia, wier dochtertje door een verdwaalde kogel werd gedood. Naar Renato, een verbitterde politieagent. En naar Hiago, een jongen die rondloopt met een afschuwelijk geheim.

Rafels van Rio op Facebook Twitter


12-05-2014

Nieuw verschenen

Reached - de razend spannende ontknoping van de Matched-trilogie

Reached, de razend spannende ontknoping van de wereldwijd succesvolle Matched-serie ligt eindelijk in de Nederlandse boekhandels. In het derde en laatste deel van de trilogie breekt de strijd aan van de Opstand tegen het regime van de Unie. Ook Cassia, Ky en Xander spelen een belangrijke rol in de strijd. Lukt het om de machtige Unie te verslaan? En hoe weten ze of de intenties van de Opstand wel zuiver zijn?

De Matched-trilogie

In de Unie wordt alles voor je bepaald: van de gedichten die je leest tot degene met wie je zal trouwen. Als Cassia verliefd wordt op Ky, een Dwaling, die nooit zal mogen trouwen, en de Autoriteiten daarachter komen, ontdekt Cassia dat de Unie niet zo perfect is als iedereen denkt. Ky, Cassia en haar beste vriend Xander gaan de strijd aan met de Unie, om uiteindelijk datgene te redden waarvan zij bijna niet meer weten wat het is: de vrijheid om je eigen keuzes te maken.

Matched  Crossed Reached

Reached is het derde en laatste deel in de Matched-trilogie van Ally Condie. Eerder verschenen Matched en Crossed.


23-04-2014

John Green in TIME 100

Een van de 100 meest invloedrijke personen van 2014 volgens TIME Magazine

JJohn Greenohn Green is door TIME Magazine uitgeroepen tot een van de 100 meest invloedrijke personen van 2014. Hij bevindt zich in een lijst met grootheden als Beyoncé, Malala Yousafzai, Edward Snowden en paus Franciscus. De honderd mensen zijn onderverdeeld in vijf categorieën: titanen, pioniers, artiesten, leiders en iconen. John Green behoort tot de groep van artiesten.

Voor het magazine schreef actrice Shailene Woodley een ode aan de auteur: ‘Sure, John Green may write best-selling young-adult novels, manage a YouTube channel (vlogbrothers) and organize an annual conference for video bloggers (VidCon), but he's more than just an author, an artist and an innovator. I would go so far as to call him a prophet.' Lees het volledige artikel op Time.com.


14-04-2014

Eerste fragment uit The Fault in our Stars

It´s a metaphor

Gister werd op de MTV Movie Awards een eerste fragment (op de trailer na) uit The Fault in our Stars vertoond. Het is de eerste keer dat we Shailene Woodley en Ansel Elgort écht als Hazel en Gus horen en zien praten. De verfilming van Een weeffout in onze sterren van John Green is vanaf 10 juli in Nederland in de bioscoop.


09-04-2014

Release The Fault in our Stars verzet

Verfilming Een weeffout in onze sterren komt nu 10 juli in de bioscoop

The Fault in our StarsDistributeur Warner Bros heeft de Nederlandse release van The Fault in our Stars, de verfilming van John Greens Een weeffout in onze sterren, verzet van 6 juni naar 10 juli. De film gaat dan een maand later in première dan in de Verenigde Staten. Of de uitgestelde datum ook voor België geldt, is (nog) niet bekend.

Vanaf nu is alle informatie over de film te vinden op de Nederlandse site van de film: thefaultinourstars.nl.


02-04-2014

Vanaf vandaag in de winkel

Een weeffout in onze sterren - de nieuwe hardcover editie!

Een weeffout in onze sterrenEen weeffout in onze sterren van John Green is zó mooi, dat het een hardcover editie verdient. Daarom ligt de mooie nieuwe gebonden editie met knalblauw omslag, gebaseerd op de Amerikaanse editie, vanaf vandaag in de winkels.

DAMN NEAR GENIUS

'Damn near genius', zo noemde Time Magazine de roman van John Green. Het Amerikaanse blad riep het boek uit tot 'Book of the Year'. We couldn't agree more.


25-03-2014

Paper Towns wordt verfilmd!

Met een hoofdrol voor Isaac uit Een weeffout in onze sterren

Paper TownsNa Een weeffout in onze sterren wordt ook Paper Towns van John Green verfilmd! Nat Wolff, die in The Fault in our Stars Isaac speelt, krijgt in Paper Towns de hoofdrol als Q. John Green neemt dit keer de rol van executive producer op zich. Bijzonder is dat de crew voor de nieuwe film verder bijna hetzelfde is als van The Fault in our Stars: het script wordt weer geschreven door Scott Neustadter en Michael H. Weber, Wyck Godfrey en Marty Bowen zijn opnieuw de producers en de film wordt weer gebracht door Fox 2000.05-03-2014

Een tipje van de sluier van Lemniscaat

Interview met uitgever Boele van Hensbroek bij OBA Live 

Donderdag 6 maart is de uitgever van Lemniscaat, Jean Christophe Boele van Hensbroek, van 19:00 tot 20:00 uur te gast bij radioprogramma OBA Live. Hij wordt geïnterviewd door Mirjam Sterk over zijn hoop voor de toekomst en de rol die daarin voor boeken is weggelegd. Het programma wordt live uitgezonden op radio 5 en op obalive.nl (mét beeld).

De documentaire De Tiende Telg op Holland Doc

De documentaire De Tiende Telg, over de oprichters van uitgeverij Lemniscaat, is nu gratis terug te zien op de website van Holland Doc. De documentaire werd eerder ook uitgezonden door TV Rijnmond. 


14-02-2014

Pas verschenen: Liefde en ander onbehoorlijk gedrag

Het tweede boek van ABCyourself-talent Mathijs Meinema

Liefde en ander onbehoorlijk gedragLiefde en ander onbehoorlijk gedrag is het tweede boek van Mathijs Meinema, een van de eerste schrijvers van het blogproject ABCyourself. In zijn nieuwste boek waagt Mathijs Meinema zich aan een gedetailleerde beschrijving van de liefde. Eerst kijkt hij nog verbaasd toe van buitenaf, maar al snel gaat hij zelf de uitputtende strijd met de liefde aan. Hij neemt de lezer mee in zijn nietsontziende beschrijvingen - ook van zijn eigen onbehoorlijke gedrag.

We willen elkaar zoveel zeggen. Ik zie het. Maar we doen het niet. Eva neemt het laatste laagje schuim uit haar beker tot zich en begint te praten. ‘Kijk ehm, we zijn toch eh, je weet wel, van laatst enzo? Ik denk dat we eh. Ja, ik weet natuurlijk ook niet of jij, maar op zich als je.' Ik begin op mijn beurt een onsamenhangend verhaal.' Nee, nou ja, omdat je zei dat je ook single wilde blijven en dat eh, dus ik snapte lamaarzeggen ook niet per se wat of hoe we nu voortaan ehm.'

Twitter @gewoonmathijs

Facebook gewoonmathijs

ABCyourself abcyourself.nl/author/mathijs


04-02-2014

Pas verschenen

Ik - een razend spannende YA van Nederlandse bodem

IkAls Daniël als vijftienjarige met de auto van zijn vader gaat joyriden, krijgt hij een ongeluk en belandt in een rolstoel. Zijn onderlichaam is verlamd en hij zal de rest van zijn leven in een rolstoel moeten slijten. Dan ontdekt hij dat een groep wetenschappers onderzoek doet naar parallelle werelden - iedere keer wanneer je een belangrijke beslissing neemt, splitst je ik zich. De alternatieve ik leidt in een parallelle wereld het leven van de versie van jou die een andere keuze maakte. Daniël krijgt de wetenschappers zover hem als proefpersoon te gebruiken en ruilt met zijn andere ik: de Daniël die nooit is gaan joyriden en nog twee werkende benen heeft. Maar is hij dan nog wel wie hij denkt dat hij is?

Ik is het spannende YA-debuut van Margaretha van Andel, die bij een justitiële jeugdinrichting werkte. Daar werkte ze met veel jongeren die rondliepen met de vraag wat er zou zijn gebeurd als ze een andere beslissing hadden genomen. Die vraag vormt de kern van haar roman.


03-02-2014

Trailer The Fault in our Stars

Trailer The Fault in our Stars

Tegen de geruchten in verschijnt de trailer van de langverwachte verfilming van Een weeffout in onze sterren niet op Valentijnsdag, maar twee weken daarvoor.

TFIOS trailer - Jersey

TFIOS trailer - Amsterdam


15-01-2014

Bibliotheekmarkt 2014

Koop lichtbeschadigde Lemniscaatboeken voor weinig

BibliotheekmarktOok dit jaar organiseren we weer een uitverkoopmarkt in de hal van de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Op zaterdag 1 februari en zondag 2 februari kunt u lichtbeschadigde boeken kopen voor weinig.

Wat: uitverkoop van lichtbeschadigde prenten-, jeugd-, YA- en volwassen non-fictieboeken.
Voor hoeveel: vanaf 2,50 euro per boek
Waar: in de hal van de Centrale Bibliotheek Rotterdam
Wanneer: zaterdag 1 februari, van 10:00 tot 15:00 uur
zondag 2 februari, van 13:00 tot 17:00 uur


07-01-2014

Verfilming Een weeffout in onze sterren

Releasedatum The Fault in our Stars bekend!

Amerikaanse filmposter TFioSDe opnames voor The Fault in our Stars, de verfilming van Een weeffout in onze sterren van John Green, zijn inmiddels geëindigd en het grote wachten op de release van de film is begonnen. In de VS was de releasedatum al een tijdje bekend: daar verschijnt de film op 6 juni.

In Nederland komt de film zelfs een dag eerder uit: hier staat de release al op 5 juni gepland.

In hoeveel theaters de film verschijnt, is nog niet bekend. We houden je op de hoogte!

Check ook: The Fault in our Stars op IMDB


21-11-2013

De Tiende Telg

Documentaire over de oprichters van uitgeverij Lemniscaat

De Tiende TelgOp 7 december 2013 zendt RTV Rijnmond de korte documentaire De Tiende Telg uit. Documentairemakers Christel Don en Gabriella Adèr schetsen een portret van de familie achter Lemniscaat, de bekendste kinderboekenuitgeverij van Nederland.

Uitgeverij Lemniscaat is precies 50 jaar geleden opgericht door het markante echtpaar Boele van Hensbroek, dat toen al een groot gezin bestaande uit negen kinderen had. De liefde voor de uitgeverij, het verzamelen van interessante mensen om zich heen en de antroposofische, kunstzinnige levensstijl waren belangrijk voor vader en moeder Boele van Hensbroek.

In de documentaire blikken een aantal kinderen Boele van Hensbroek terug op de komst van de tiende telg in het gezin, Lemniscaat, en de impact hiervan op het gezinsleven. Intussen is oudste zoon Jean Christophe druk bezig met de voorbereidingen van het grote jubileumfeest van Lemniscaat. Maar zullen de overige kinderen Boele hier aanwezig zijn...?

RTV Rijnmond zendt de korte documentaire (30 min.) uit op zaterdag 7 december vanaf 17:00. Vervolgens wordt De Tiende Telg de hele avond herhaald.

Twitter @detiendetelg


11-11-2013

In Memoriam

Op 93-jarige leeftijd is overleden

Marijke Boele van Hensbroek - Reesink
26 november 1919 - 6 november 2013

Samen met haar man, Jean Louis Boele van Hensbroek, richtte zij Lemniscaat op en bracht prachtige kinderboeken en inspiratie in het leven van velen.

Namens alle medewerkers van Lemniscaat
Jean Christophe Boele van Hensbroek

Woensdag 13 november nemen wij om 14:00 uur afscheid van Marijke in de Oude of Pancratiuskerk in Brummen.


11-10-2013

Verfilming Een weeffout in onze sterren

Opnames in Amsterdam

De cast en crew is onderweg naar Amsterdam voor de laatste filmopnames van The Fault in our Stars, de verfilming van John Greens Een weeffout in onze sterren. Dat twitterde de director Josh Boone vandaag. De afgelopen weken vonden de opnamen plaats in Pittburgh. John Green was veel aanwezig op de set. Een greep uit de tweets van John Green, de acteurs en de crew:

Amerikaanse releasedatum bekend

Deze week werd ook de releasedatum van de film bekend: op 6 juni 2014 verschijnt The Fault in our Stars in de VS. Of deze datum ook voor Nederland geldt, is nog niet bekend.


03-10-2013

Heftige Hersens Live!

10 oktober in Stadsschouwburg Amsterdam

Heftige HersensWie is er hier nu eigenlijk emotioneel? En asociaal en passief en wars van regels? Donderdagavond 10 oktober nemen Wetenschapsjournalist Mark Mieras en cartoonist/striptekenaar Jan Bart Dieperink  in samenwerking met Theatergroep Playback vooroordelen weg in een spraakmakende voorstelling voor ouders, pubers en onderwijzers.

Het publiek wordt tijdens Heftige Hersens Live! op interactieve wijze betrokken bij de voorstelling. Striptekenaar Jan Bart Dieperink ondersteunt het podiumprogramma met 'live paintings'. De avond is ook de lancering van de graphic novel Heftige hersens!, dat verschijnt bij uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Heftige Hersens Live! wordt geproduceerd door uitgeverij Nieuw Amsterdam i.s.m. J/M en 7Days en vindt plaats op 10 oktober in de Stadsschouwburg Amsterdam. Aanvang 19.00 uur. De toegangsprijs is €7,50 en tickets zijn verkrijgbaar via www.ssba.nl en de kassa van de Stadsschouwburg.

Mail en win kaartjes!

Wil je erbij zijn donderdagavond? Wij mogen van uitgeverij Nieuw Amsterdam vijf keer twee kaartjes weggeven. Klinkt goed? Stuur dan vóór maandag 7 oktober 09:00 uur een mailtje naar info@lemniscaat.nl met je gegevens en schrijf in je mail wie je meeneemt naar de voorstelling en waarom. Je neef, omdat hij altijd zo moeilijk doet thuis? Je moeder, omdat ze er niks van begrijpt? Spill it en haal die twee kaartjes binnen. De winnaars krijgen maandag bericht.


16-09-2013

Gouden Lijst 2013

Gesplitst krijgt eervolle vermelding van de Gouden Lijst

GesplitstGesplitst krijgt een eervolle vermelding vand e jury van de Gouden Lijst. De prijs voor het beste vertaalde boek in de leeftijdscategorie 12-15 jaar ging helaas naar het boek Ik zal er zijn van Holly Goldberg Sloan. Toch was de jury zeer te spreken over het boek van Neal Shusterman, dat is vertaald door Lydia Meeder:

'Gesplitst is een psychologisch goed uitgewerkt, dynamisch, intrigerend en ontregelend toekomstverhaal. Eenmaal gelezen blijft het verhaal in je gedachten. Gesplitst dwingt de lezer na te denken over ethische vraagstukken als recht op leven, dood en zelfbeschikking over lijf en leven.' - lees het volledige juryrapport


03-09-2013

De YA-grab bag

Vijf YA-boeken voor 15 euro

YA Grab BagVanaf deze week ligt hij in een groot aantal Nederlandse en Vlaamse boekhandels: de YA-grab bag! Met de YA-grab bag koop je voor 15 euro een gave tas met een quote van John Green met daarin ons nieuwe YA-magazine én maar liefst vijf Young Adult-boeken van Lemniscaat. Je weet alleen niet welke titels in de tas zitten...


27-08-2013

Achter de schermen

Op de set van The Fault in our Stars

Maandag 26 augustus zijn de opnames voor The Fault in our Stars, de verfilming van John Greens Een weeffout in onze sterren, officieel van start gegaan. John Green was erbij.


23-08-2013

YA! 2.0 verschenen

Lemniscaat Young Adult magazine

Het tweede nummer van YA! is uit! Het gratis magazine bevat dit keer onder meer het Nerdfighters-ABC, een interview met Ursula Poznanski en het verhaal achter De castraat. Lees over nieuwe en klassieke Young Adult-boeken, maak kennis met de talenten van ABC-yourself en krijg toegang tot diverse leesfragmenten.

Haal YA! gratis bij de boekwinkel in de buurt of bestel het magazine in onze webshop en laat het tegen verzendkosten bij je thuis bezorgen.

Bekijk alvast een leesfragment.


22-08-2013

Verfilming

The Fault in Our Stars

Binnenkort start de opname van The Fault in Our Stars. Afgelopen maandag begonnen de repetities voor de verfilming van Een weeffout in onze sterren.

Actrice Shailene Woodley, die de rol van Hazel zal spelen, knipte voor de film haar haren een heel stuk korter. Zelf kwam ze met het idee het haar te doneren aan de organisatie 'Children with Hair Loss', die gratis pruiken geeft aan kinderen die door medische redenen hun haar verloren.

Naast de rol van Augustus, die door Ansel Elgort wordt vertolkt, zijn inmiddels ook de andere acteurs bekendgemaakt. De ouders van Hazel zullen door Sam Trammell (True Blood) en Laura Dern (Jurassic Park, The Master) gespeeld worden. Nat Wolff (New Year's Eve) zal voor de film in de huid van Isaac kruipen.

Blijf op de hoogte van nieuwe updates rondom de film via de Tumblr van John Green en op de fansite.


14-06-2013

Gouden Lijst 2013

Gesplitst een van de vijf nominaties voor Gouden Lijst

GesplitstGesplitst van Neal Shusterman (vertaald door Lydia Meeder) is genomineerd voor de Gouden Lijst 2013, de prijs voor het beste jeugdboek in de leeftijd 12 tot 15 jaar. De jury heeft unaniem vijf titels gekozen uit "een kwalitatief hoogstaand boekenaanbod dat net zo gemêleerd en kleurrijk blijkt als de doelgroep van 12- tot 15-jarigen." Op zaterdag 14 september, op de Middag van het Kinderboek in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam, worden twee Gouden Lijsten uitgereikt: een voor het beste Nederlandstalige boek, en een voor het beste buitenlandse boek.

In de categorie Buitenlands is Ik zal er zijn (van Holly Goldberg Sloan, vertaald door Pauline Michgelsen) de concurrent van Gesplitst. In de categorie Nederlandstalig zijn Rebel met vleugels. Het verhaal van Icarus (Querido) van Marcel Roijaards, Zwarte zwaan (Leopold) van Gideon Samson en Rotmoevie (Moon) van Marian De Smet genomineerd. De twee winnaars ontvangen niet alleen een Gouden Lijst, maar ook een bedrag van € 1.500,-.


31-05-2013

Kerntitels Jonge Jury 2014

Een weeffout in onze sterren kerntitel Jonge Jury 2014

Na het winnen van zowel de jury- als publieksprijs van de Dioraphte Jongerenliteratuurprijs, maakt Een weeffout in onze sterren opnieuw kans om een prijs te winnen; de Prijs van de Jonge JuryJongeren tussen de 12 en 15 jaar kunnen op elk jeugdboek dat in 2012 is verschenen hun stem uitbrengen. Om het wat gemakkelijker te maken, stelde een speciale jury een lijst met 20 kerntitels op uit de lange lijst met jeugdboeken die verschenen in 2012, waaronder het boek van John Green.

Het boek met de meeste stemmen krijgt de prijs, die op 16 april 2014 (de Dag van de Jonge Jury) feestelijk wordt uitgereikt. Wil je alvast stemmen? Volg dan deze link.


29-05-2013

De castraat genomineerd voor Thea Beckmanprijs 2013

Joyce Pool een van de genomineerden voor het beste historische jeugdboek

De castraatOp zaterdag 21 september wordt bekend wie het beste historische jeugdboek van het afgelopen jaar heeft geschreven. De castraat van Joyce Pool is een van de vijf genomineerden voor de Thea Beckmanprijs 2013, die jaarlijks wordt uitgereikt.

Uit de longlist van 13 titels voor lezers vanaf 13 jaar selecteerde de jury naast De castraat deze vier kanshebbers: Malou van de mussen (Noëlla Elpers), Bajaar (Martha Heesen), De keerzijde van de keizer (Agave Kruijssen) en De kleuren van het getto (Aline Sax & Caryl Strzelecki).

Anna Woltz, de winnaar van de Thea Beckmanprijs 2012, onthult op 21 september in het themapark Archeon de winnaar. Met de uitreiking gaat ook het jaarlijks schrijversweekend van de Schrijvers van de Ronde Tafel van start. De aangesloten schrijvers zullen aanwezig zijn en voeren dit jaar een historisch proces op, lezen voor uit eigen werk en signeren hun boeken tijdens de boekverkoop.

Op zaterdag 21 september zal Anna Woltz, winnaar van de Thea Beckmanprijs 2012, tijdens het schrijversweekend in themapark Archeon onthullen wie de prijs in ontvangst mag nemen.


13-05-2013

Erebos wint prijs van de KJV

ErebosErebos van Ursula Poznanski is bekroond met de eerste prijs in de leeftijdsgroep 12-14 jaar door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. De prijs werd 12 mei uitgereikt op het jaarlijkse KJV-feest in Brugge. Naast Erebos werd ook het jeugdboek Kulanjango bekroond, in de leeftijdscategorie 10-12 jaar.

De Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen is een publieksprijs voor jeugd- en YA-boeken in zes verschillende leeftijdsgroepen. Per leeftijdsgroep zijn er tien verschillende boeken genomineerd; lezers stemmen vervolgens welke titel op nummer 1 komt te staan. De winnaars worden dan bekendgemaakt op het grootse KJV-feest in het Concertgebouw in Brugge, waar altijd veel auteurs en illustratoren aanwezig zijn.


17-04-2013

Dioraphte Jongerenliteratuurprijs 2013

John Green wint jury- en publieksprijs

Een weeffout in onze sterren van John Green heeft maar liefst twee keer de Dioraphte Jongerenliteratuurprijs van 2013 gewonnen! Tien titels maakten kans om de DJP 2013 te winnen; vijf oorspronkelijk Nederlandse titels en vijf vertaalde titels. Naast een juryprijs voor de twee categorieën is er ook een publieksprijs, waarvoor jongeren konden stemmen op hun favoriete Young Adultboek. 

Voor elk van de twee prijzen ontvangt John Green €15.000 aan prijzengeld, dat hij deelt met vertaler Nan Lenders. In de categorie Beste Nederlandstalige jongerenboek won Philip Huff de juryprijs met zijn roman Niemand in de stad.

Bekijk de reacties van John Green op het winnen van de juryprijs en de publieksprijs.

Van links naar rechts: Jean Christophe Boele van Hensbroek, Nan Lenders & Philip Huff. Fotograaf: Chris van Houts


15-04-2013

Pas verschenen: Willoos

Een filosofische thriller over de vrije wil als fabel

WilloosErnstig gewond, gevangen in een autowrak bungelend boven een afgrond, vertellen Tristan en Grace elkaar hun verhaal: dat van twee levens die door omstandigheden bepaald lijken te zijn, en waarin de twee jongeren geen invloed op hun lot uit kunnen oefenen - of toch wel?

Willoos is een intrigerende filosofische thriller over het bestaan van de vrije wil, en een unieke pageturner.


09-04-2013

Stem op John Green!

Voor de DJP 2013

Heb je nog niet op Een weefffout in onze sterren van John Green gestemd voor de DJP 2013?

Als wij je niet kunnen overhalen, dan kan John Green zelf dat misschien wel.

Stem op John Green!

Stem op John Green op djp.nl.


27-03-2013

Diorapthe Jongerenliteratuur Prijs 2013

Stem op Een weeffout in onze sterren

Een weeffout in onze sterren is genomineerd voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2013! Daarmee maakt John Green kans op twee prijzen: de juryprijs voor het beste vertaalde boek en de publieksprijs.

Je kunt vanaf vandaag stemmen om ervoor te zorgen dat John Green verzekerd is van de publieksprijs. Waarom? Omdat Een weeffout in onze sterren veruit het allermooiste boek van 2012 is en het de erkenning verdient. (En een klein beetje omdat we John Green en zijn vertaalster Nan Lenders het prijzengeld zonder meer gunnen.)

Je kunt tot en met 15 april stemmen op de website of via de widget hieronder. Als je stemt, maak je kans op een Sony e-reader, en alleen vandaag ook op € 250 aan boekenbonnen.


25-03-2013

Hoofdrolspeelster TFiOS bekend

Shailene Woodley speelt Hazel

Shailene Woodley gaat Hazel spelen in de verfilming van John Greens Een weeffout in onze sterren. Dat maakte de regisseur, Josh Boone, bekend aan Entertainment Weekly. Eerder speelde de actrice in de film The Descendants.

John Green is blij met de actrice omdat ze een groot fan is van het boek, al vóór de filmplannen. 'Ik weet van onze gesprekken dat ze Hazel ontzettend goed begrijpt. Tijdens haar auditie was het net alsof Hazel Lancaster tegen me praatte. Het was griezelig - maar ook geweldig.'


14-03-2013

Internationale nominatie voor John Green

Een weeffout in onze sterren genomineerd voor Deutscher Jugendliteraturpreis

Een weeffout in onze sterrenEen weeffout in onze sterren (of: Das Schicksal ist ein mieser Verräter) van John Green is genomineerd voor de Deutscher Jugendliteraturpreis! Het is een prestigieuze Duitse staatsprijs voor jeugdliteratuur, vergelijkbaar mer de Gouden Griffel of de Woutertje Pieterse Prijs.Ook het prentenboek Vrolijk van Mies van Hout is genomineerd. De prijswinnaar wordt bekendgemaakt op 11 oktober tijdens de Frankfurter Buchmesse door de Duitse minister Kristina Schröder.

Voor de Deutscher Jugendliteraturpreis worden maar liefst zes prijzen uitgereikt: een prijs voor het beste prenten-, kinder-, jeugd- en non-fictieboek, een publieksprijs en een speciale oeuvreprijs. Alle winnaars krijgen geld en een bronzen beeldje dat Momo voorstelt, de heldin uit Momo en de tijdspaarders van Michael Ende.

In de afgelopen jaren zijn meerdere Lemniscaattitels genomineerd voor of bekroond met de Deutscher Jugendliteraturpreis: in 2011 nog werden Paper Towns (John Green), Deadline (Rachel Ward) en De boomhut (Ronald en Marije Tolman) genomineerd en won Erebos (Ursula Poznanski) de publieksprijs.


04-03-2013

Dag van de Literatuur

Mooie boeken en een speciale DvdL-aanbieding

Dag van de LiteratuurDonderdag 14 maart staat Lemniscaat weer met een stand op de tweejaarlijkse Dag van de Literatuur in De Doelen in Rotterdam. We verkopen in onze stand de mooiste Young Adult- en literaire romans en verkopen een aantal titels met een speciale jubileumaanbieding: 3 boeken voor 15 euro.

De Dag van de Literatuur is een tweejaarlijks literatuurfestival voor leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Met een interessante combinatie van gevestigde schrijvers, jong literair talent, hippe singer-songwriters, verfilmde boeken en nog veel meer, bewijst de Dag van de Literatuur dat literatuur echt niet saai en stoffig hoeft te zijn. In 2013 is de Dag van de Literatuur op donderdag 14 maart van 10.00 tot 16.00 uur in de Doelen in Rotterdam. Kaarten kosten € 17,50 per stuk en zijn hier te koop.

Dag van de Literatuur 2013


25-02-2013

Lemniscaat pop-up store

Drie maanden lang bij Boekhandel Los

Lemniscaat pop-upstoreDrie maanden lang is de bovenverdieping van Boekhandel Los in Bussum gevuld met een pop-up store van Lemniscaat. Prentenboeken, jeugdboeken, YA-boeken, posters, kalenders... Alles ligt er. Zaterdag om 15:00 uur is de officiële opening, maar de winkel is nu al open.

Als je op een zaterdag langskomt, loopt je ook nog eens kans om een Lemniscaatauteur of -illustrator tegen te komen. 16 februari kwam Sjoerd Kuyper al voorlezen, en binnenkort komen ook deze BL-ers (bekende Lemniscaters) optreden:

2 maart Anke Kranendonk
9 maart Mies van Hout
30 maart Koos Meinderts & Annette Fienieg
6 april Philip Hopman
13 april Marco Kunst
20 april Ingrid en Dieter Schubert
27 april Jan Terlouw


20-02-2013

Een weeffout in onze sterren

Regisseur voor de verfilming aangenomen

Een weeffout in onze sterrenJosh Boone wordt de regisseur van de verfilming van Een weeffout in onze sterren. Dat maakte hij gisteren bekend via de website hollywoodreporter.com. 'I'm so excited! Josh gets the book so deeply.', twitterde John Green al. Josh Boone regisseerde en schreef eerder de film Stuck in Love, dat in april in première gaat en vorig jaar werd vertoond op het internationale filmfestival van Toronto.

Al vrij snel na de verschijning van John Greens Een weeffout in onze sterren werd bekend dat de filmrechten waren aangekocht door Fox 2000. Als producenten zijn inmiddels Wyck Godfrey en Marty Bowen aangetrokken, bekend van de populaire Twilight-films. Het script wordt geschreven door Scott Neustadter en Michael H. Weber, die ook het script van (500) Days of Summer schreven.

Josh Boone heeft een bijzondere band met het boek Een weeffout in onze sterren, waarin hij troost vond toen een goede vriend overleed. 'Ik voel de verantwoordelijkheid om dit op de juiste manier te doen en om de lezers en toegewijde fans een zo puur mogelijke verfilming te geven.', aldus Boone.

Lees op hollywoodreporter.com een uitgebreid artikel over de regisseur.


30-01-2013

60 jaar Watersnoodramp

Nederland nog steeds niet goed beschermd

OverstroomdVannacht is het 60 jaar geleden dat de Watersnoodramp plaatsvond. Veel gemeenten in Nederland staan daar vandaag en morgen bij stil. Ook Melanie Schultz, minister van Infrastructuur, doet dat in een interview dat vandaag in de Volkskrant verscheen. Daarin zegt ze dat Nederland niet goed voorbereid is op een potentiële nieuwe watersnoodramp. Daarom werkt ze aan een nieuw programma met onder andere een concreet evacuatieplan per regio. Zo voorkomt ze een sombere toekomst zoals Eva Moraal schetst in Overstroomd, waarin een land, dat sterk op Nederland lijkt, overstroomd is na een nieuwe ramp.

Wedstrijd: wat zou jij doen?

De minister waarschuwt ons: die ene storm in de tienduizend jaar kan juist die van morgen zijn. We moeten ervoor zorgen dat een toekomst als die in Overstroomd ons bespaard blijft.

Wat vind jij? Moeten we allemaal maar naar Limburg verhuizen of is een dijkje erbij genoeg? Stuur jouw mening en/of idee(ën) over wat we zouden moeten doen om deze grote ramp te voorkomen op vóór 1 maart naar info@lemniscaat.nl. Wij publiceren alle antwoorden op onze Facebookpagina. Het beste antwoord wordt beloond met een gesigneerd exemplaar van Overstroomd of, als je dat al hebt, een Lemniscaatboek naar keuze.


22-01-2013

Verschijnt 1 februari

De castraat
Een zinderende roman over een verborgen stuk Italiaanse geschiedenis

De castraatFlorence, rond 1700. Angelo, zoon van een arme leerlooier, is uitverkoren om een zangopleiding te volgen aan het conservatorium. Wat hij niet wist, is dat hij daartoe ontmand zou worden. Zijn stem zal altijd zijn prachtige klank behouden, maar hij zal nooit kinderen kunnen krijgen of mogen trouwen. Als Angelo opgroeit tot de beste zanger van het conservatorium, komt hij voor een onmogelijke keuze te staan: kiest hij voor zijn carrière en levert hij zichzelf daarmee over aan de grillen van zijn opdrachtgevers, of kan hij ook voor zichzelf kiezen?

De castraat vertelt over het leven van een jonge man in een fascinerende wereld. Zijn verhaal laat de lezer niet alleen kennismaken met de weelde, maar ook met de donkere kant van de muziekwereld in Florence tijdens de renaissance.


17-12-2012

Net verschenen: Saeculum

Het nieuwste boek van de schrijfster van Erebos

SaeculumVan de schrijfster van het spannende Erebos verschijnt nu een nóg spannender thriller: Saeculum, opnieuw een bloedstollend verhaal met een plot waar je u tegen zegt.

In Saeculum gaat de nuchtere Bastian mee met een groep vrienden om in een afgelegen bos een role playing game te spelen. Alle moderne attributen - mobieltjes, rugzakken en zelfs de bril van Bastian - worden bij de rand van het bos achtergelaten. De sfeer slaat al snel om wanneer leden van de vriendengroep verdwijnen en er mysterieuze boodschappen opduiken. Een bloedstollende strijd tegen de tijd begint.


10-12-2012

Net verschenen

De twee jaar nadat

Steef van GorkumTwee jaar lang schreef Steef van Gorkum wekelijks blogs voor ABCyourself, het schrijftalentenproject van Edward van de Vendel.

Donderdag 6 december presenteerde hij zijn debuut De twee jaar nadat op een feestelijk ABCyourself-evenement (foto's te vinden op Facebook), samen met debutante Djoeke Ardon.

Het indrukwekkende De twee jaar nadat gaat over Thijs, wiens leven op zijn kop wordt gezet door het plotselinge overlijden van zijn vader. Hoewel het onderwerp van dit boek Steef niet onbekend is, schiep hij met Thijs een personage dat volledig zijn eigenzinnige gang bleek te gaan.

Soundtrack

In De twee jaar nadat verwijst hoofdpersoon Thijs regelmatig naar een liedje. Soms noemt hij het nummer bij de titel, soms wordt er alleen gesproken over ‘een triest liedje'. Je kunt hier de playlist met de 24 nummers beluisteren. Een bijzondere toevoeging aan een bijzonder boek.


30-11-2012

Presentatie ABCYourself

6 december in het Bibliotheektheater in Rotterdam

Iemand die terugzwaaitDe twee jaar nadatDonderdag 6 december is de feestelijke presentatie van de twee nieuwste boeken van ABCYourself: Iemand die terugzwaait van Djoeke Ardon en De twee jaar nadat van Steef van Gorkum.

Niet alleen zullen zij over hun boek vertellen en eruit voorlezen, maar het publiek wordt ook voorgesteld aan de andere schrijftalenten uit de stal van Edward van de Vendel, initiatiefnemer van ABCYourself: Iduna Paalman, Mathijs Meinema, Wessel Sandtke, Roelof ten Napel, Harm Hendrik ten Napel, Simon Vermeulen, Sacha Michaelis en Maxim Roozen. Zij dragen voor uit eigen werk.

Wanneer: donderdag 6 december 2012
Hoe laat: 20:00 - 21:30 uur (inloop vanaf 19:30 uur)
Waar: Bibliotheektheater, Centrale Bibliotheek Rotterdam
Hoogstraat 110, Rotterdam
Toegang is gratis, aanmelden via info@bureauverhoeven.nl gewenst om verzekerd te zijn van een plaats.

Om 20:00 uur start de presentatie en zijn er muziek, bijzondere gasten en voordrachten en voorproefjes uit de beide boeken. Natuurlijk is er na afloop de mogelijkheid De twee jaar nadat en Iemand die terugzwaait te kopen en laten signeren.


26-11-2012

Pas verschenen: Iedereen behalve jij

De nieuwste Von Bredow

Emma staat net op eigen benen. Goede vrienden, knus appartement, leuk baantje - alles lijkt in orde. Maar dan wordt ze halsoverkop verliefd op de vriend van haar beste vriendin, en wordt de vriendschap met haar beste vriend Markus op de proef gesteld als ze in een onbezonnen moment met hem naar bed gaat. En dan hoort ze ook nog eens dat haar broertje zich in de nesten heeft gewerkt door in drugs te handelen.

Iedereen behalve jij is het nieuwste boek van Katarina von Bredow, expert op het gebied van onmogelijke liefdes. Haar boeken zijn als de verhalen van Carry Slee of Francine Oomen voor gevorderden: vol verrassende wendingen en drama, en verslavend als een soapserie.


26-10-2012

Antwerpse Boekenbeurs 2012

Hal 2, stand 214

Antwerpse Boekenbeurs 2012

Van 31 oktober tot en met 11 november vindt de 76e editie van de Antwerpse Boekenbeurs plaats. Het is hét boekenevenement van de lage landen, met 4 hallen met 98 stands (van o.a. 16 boekwinkels en 63 uitgeverijen) en meer dan 60.000 boeken.

In hal 2, stand 214 is de stand van uitgeverij Lemniscaat. Daar verkopen we onze boeken, posters en kaarten, zowel uit ons jeugd- en Young Adult- als ons volwassenenfonds.

De Boekenbeurs vindt plaats in Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191 in Antwerpen. De beurs is iedere dag van 10:00 tot 18:00 uur geopend, met uitzondering van donderdag 1 en 8 november: dan zijn de nocturnes en kun je de beurs tot 22:00 uur bezoeken. Kijk voor meer praktische informatie, zoals de combitickets voor openbaar vervoer + beurs en de druktemeter op de website, www.boekenbeurs.be.


17-10-2012

Stem voor de Jonge Jury!

Op bijvoorbeeld Erebos of Kulanjango

Jonge JuryDe stemperiode voor de Jonge Jury is weer begonnen! Tot 1 maart 2013 kunnen jongeren tussen de 12 en 15 jaar stemmen op hun favoriete boek uit 2011.

Je mag stemmen op ieder boek dat in 2011 is verschenen, maar om het kiezen wat makkelijker te maken heeft een deskundige jury twintig kerntitels geselecteerd. Twee daarvan zijn van Lemniscaat: Erebos van Ursula Poznanski en Kulanjango van Gill Lewis.

De vijf boeken die de meeste stemmen ontvangen, worden genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. Tijdens de Dag van de Jonge Jury op 17 april 2013 in het AFAS Circustheater te Scheveningen wordt de winnaar bekendgemaakt. Vorig jaar stemden zo'n 65.000 jongeren voor de Jonge Jury.

Je kunt hier stemmen!


03-10-2012

Eva Moraal op de radio

Eva Moraal vertelt over Overstroomd

OverstroomdDinsdagavond waren Eva Moraal (Overstroomd) en Carolien Ceton (Hoog boven de wolken) te gast bij radioprogramma Het oog op morgen. Daar vertelden ze wat het verschil is in het schrijven voor volwassenen en jongeren of kinderen. Eva Moraal vertelt onder andere over de overeenkomsten tussen haar werk (ze promoveert op egodocumenten van Westerborkoverlevenden) en haar boek.

Je kunt het item hier terugluisteren (voorafgegaan door A Hard Rain's Gonna Fall, een nummer van Bob Dylan dat in Overstroomd een belangrijke rol speelt), vanaf ongeveer 44:00 min.


18-09-2012

Meer over Eva Moraal

Maandag 17 september verscheen het eerste boek van Eva Moraal: Overstroomd. Nu al kun je drie interviews met de schrijfster online lezen.

'Eva Moraal tussen verleden en toekomst' - Jongerenliteratuurplein

Jeugdboekenplein benoemde Eva Moraal tot Auteur van de maand! Lees hier het interview.

'Interview met Eva Moraal over haar debuut Overstroomd' - De Leesfabriek

Eva Moraal werd onder andere geïnspireerd door de dijk aan de Waterweg in Maassluis, waar ze is opgegroeid. Bekijk hieronder het filmpje dat Eva maakte over het schrijven van haar Young Adult-boek.


17-09-2012

Pas verschenen

Overstroomd: een dystopische roman en een onverbiddelijke pageturner

OverstroomdOverstroomd, het debuut van Eva Moraal, is een dystopische roman die zich afspeelt na de Grote Overstromingen. Het land en de bevolking is in tweeen gesplitst: het rijke Droge deel, waarin de bevolking weinig risico loopt en een voorspoedig leven leidt, en het arme Natte deel, waar de mensen een hard bestaan leidt - en waaruit steeds sterker verzet optreedt.

Overstroomd is een liefdesverhaal - het verhaal van de Droge Nina, dochter van de Gouverneur, en de Natte Max, wiens broer nauw betrokken is bij een gewelddadige Natte verzetsgroep.

Overstroomd is een actueel boek, waarin Eva Moraal een toekomst  van ons land schetst die, door de manier waarop wij op dit moment met de natuur omgaan, niet zomaar uit de lucht gegrepen lijkt te zijn.

Maar bovenal is Overstroomd een onverbiddelijke pageturner, en dé YA-roman van dit najaar.

Op overstroomd.nl houdt Eva Moraal een blog bij over de thema's van Overstroomd, en plaatst ze iedere week een deleted scene.


30-08-2012

Lemniscaat niet aanwezig op Manuscripta

1 en 2 september in Amsterdam

Manuscripta

Zaterdag 1 september en zondag 2 september vindt Manuscripta weer plaats, de traditionele opening van het boekenseizoen. Dit jaar is Lemniscaat om verschillende redenen helaas niet met een stand aanwezig op Manuscripta. 

Wilt u ons als pers, boekhandelaar of lezer toch graag spreken? Dan kunt u ons uiteraard altijd bereiken per telefoon (010 - 206 29 29) of per e-mail (info@lemniscaat.nl). Onze aanbiedingsfolders kunt u bekijken op onze boekhandelspagina.


01-08-2012

Net verschenen: The Future of Us

Hoe zou het zijn om in de toekomst te kijken?

Emma en Josh krijgen in 1996 toegang tot Facebook, ver voordat de social media-site bestaat. Ze kijken 15 jaar verder in de toekomst en zien hun toekomstige echtgenoten, kinderen en status-updates...

De net verschenen Young Adult-roman The Future of Us is het ultieme boek van deze tijd. Het is een Back to the Future-achtig verhaal over Facebook in een wereld waarin een leven zonder social media inmiddels ondenkbaar is.

The Future of Us is geschreven door twee veelgeprezen en bekroonde Young Adult-auteurs: Jay Asher (Thirteen Reasons Why) en Carolyn Mackler (De aarde, mijn billen en andere grote ronde dingen). De schrijvers vertellen het spannende verhaal afwisselend vanuit het oogpunt van Emma en Josh.


31-03-2012

John Green in De Balie

Interview

Zaterdag 24 maart werd John Green geïnterviewd door Edward van de Vendel. Tevens hield Volkskrant-columniste Ionica Smeets een lezing over de Venn-diagrammen, oneindigheden en liefdesformules in Een weeffout in onze sterren.

Een volledige opname van de literaire avond is hier onder te zien.


30-03-2012

John Green in Nederland

Verslag

Eind maart was John Green voor een paar dagen in Amsterdam om Een weeffout in onze sterren te presenteren. Als fervent Vlogbrother maakte hij uiteraard een filmpje van zijn verblijf.

De meet & greet in Brug 9 was zowel om 20:00 als 22:00 afgeladen. Trouwe nerdfighters legden de avond in beeld en geluid vast. Bekijk hier een van de gemaakte Youtubefilmpjes.

Foto: Sanne Vliegenthart


16-03-2012

Ontmoet John Green

Vrijdag 23 maart in Brug 9 in Amsterdam

Update:
Door het enorme aantal aanmeldingen is de avond in twee meet & greets gesplitst: één om 20:00 uur en één om 22:00 uur. Er zijn nog een paar kaarten beschikbaar voor de meet & greet van 22:00 uur! Je kunt je aanmelden door te mailen naar kelly@lemniscaat.nl (tot 16:00 uur).

John Green, wereldberoemd auteur en Youtuber ontmoeten en hem complimenteren met zijn werk? Dat kan op vrijdag 23 maart in Brug 9 in Amsterdam. Daar presenteert John Green zijn nieuwe roman Een weeffout in onze sterren. Uiteraard is zijn nieuwe boek ook te koop en kun je het laten signeren.

Waar: Brug 9, onder de Torensluis, Amsterdam (Singel tegenover 157 of 161 - trappetje af)
Wanneer: Vrijdag 23 maart, 20:00 uur (deuren open om 19:30 uur)
              en om 22:00 uur (deuren open om 21:30 uur)

Prijs: 5 euro per persoon


14-03-2012

Eerste reacties op Een weeffout in onze sterren

#aangrijpend

Een weeffout in onze sterrenHet is de tweede week van Johngreenmaand en de reacties op Een weeffout in onze sterren stromen binnen op Twitter. Een greep uit de tweets:

'We dachten dat na jaren beroepslezen het woord #aangrijpend toch wel uitgehold zou zijn http://bit.ly/wxmHyN #niet #Eenweeffoutinonzesterren'
- @Trojetweet, Boekhandel Paard van Troje in Ede

'Ja, John Greens nieuwe boek is weergaloos. Oa door zinnen als: 'Ik werd verliefd zoals je in slaap valt: langzaam en dan ineens helemaal.' '
- @edwardvdvendel, Edward van de Vendel

'Weeffout in onze sterren is met stip het mooiste boek dat ik dit jaar las. #indrukwekkend #zijnbeste @realjohngreen'
- @JaapFriso, Jaap Friso

'Las vannacht voor de 2e keer The Fault in Our Stars / Een weeffout in onze sterren. Moest er wederom bij huilen. Prachtboek voor 15+ #TFiOS'
-@carlijnrr, Carlijn van Ravenstein


01-03-2012

Maart 2012 is...

John Greenmaand

Nu in de winkel: Een weeffout in onze sterren, het nieuwste boek van John Green.

Een weeffout in onze sterrenHeel maart 2012 is John Greenmaand: deze maand verschijnt Een weeffout in onze sterren, zijn nieuwste roman. Een weeffout in onze sterren is hilarisch en hartverscheurend tegelijk, en nu al de must-read van 2012. Niet voor niets is het boek de hele maand in prijs verlaagd van € 16,50 naar € 7,50 - zo hopen we dat we dit prachtige verhaal met zoveel mogelijk lezers kunnen delen.

Time Magazine over dit boek:
'De liefde tussen Hazel en Gus is dieper invoelbaar en intenser dan ik tot nu toe in de  hedendaagse literatuur heb aangetroffen... het proza is scherp, helder en zonder opsmuk. Het is humoristisch zonder geforceerd te zijn. Maar bovenal zoekt The Fault in Our Stars onverschrokken iedere krachtige, oprechte emotie.'

johngreenmaand.tumblr.com


15-02-2012

Hanna Bervoets fan van Mathijs Meinema

Hanna Bervoets spreekt een felicitatiefilmpje in voor Mathijs' debuut

Wij gaan hele goede vrienden worden

Op 14 februari verscheen Wij gaan hele goede vrienden worden, ABCyourself-blogboek en het debuut van Mathijs Meinema. Het boek bestaat uit verschillende blogs, die Mathijs schreef onder begeleiding van Edward van de Vendel op de website ABCyourself.

Onder de lezers van zijn stukken op de website bevinden zich niet alleen Mathijs' vrienden en familie, maar ook mensen uit het boekenvak, waaronder de bekende schrijfster Hanna Bervoets. Speciaal voor zijn boekpresentatie sprak ze een videoboodschap in voor haar fan en idool:


07-02-2012

Stem op Antsy Does Time voor de Prijs van de Jonge Jury!

Stem vóór 1 maart 2012 en maak kans op een iPad 2

Antsy Does TimeBen je tussen de 12 en 16 jaar? Dan kan jij mee bepalen welk boek uit 2010 het beste is. Breng je stem uit op jouw favoriete boeken uit 2010, je wordt dan automatisch lid van de Jonge Jury en
je maakt ook nog kans op een iPad 2.

Op www.jongejury.nl kun je zien op welke boeken je allemaal mag stemmen.Op Antsy Does Time bijvoorbeeld, één van de kerntitels van dit jaar. Je kunt op dezelfde website stemmen tot 1 maart 2012.

Welk boek de Prijs van de Jonge Jury wint, wordt bekendgemaakt op de Dag van de Jonge Jury op 11 april 2012.


30-01-2012

Net verschenen: Crossed!

Het vervolg op de wereldwijde bestseller Matched

CrossedOpgerold in mijn jas wacht ik op de ochtend. Hier in het Reliëf loop en slaap ik diep in de aarde, onzichtbaar voor de Unie. Ik begin te geloven dat ze echt niet weten waar ik ben. Ik ben ontsnapt.
Het voelt vreemd
.

Crossed, het vervolg op Matched, ligt in de winkel!

Matched, het eerste deel in de trilogie, verscheen in november 2010 in meer dan twintig landen tegelijk. Het boek werd omarmd door lezers en recensenten, van zowel jongerenmedia (MTV, Cultuurbewust) als de grotere bladen en kranten (Publishers Weekly, Noordhollands Dagblad). De filmrechten van het boek zijn verkocht aan Disney.

Crossed gaat verder waar Matched eindigt: bij Cassia en bij Ky. In de Buiten Provincies, ver van de veiligheid van de Unie, maar altijd binnen het bereik van de allesbepalende Autoriteiten.


24-01-2012

John Green wordt volwassen

Een weeffout in onze sterren verschijnt als literaire roman

Een weeffout in onze sterrenIn maart verschijnt Een weeffout in onze sterren: het nieuwste boek van John Green, een van onze grootste YA-auteurs. Informatie over zijn nieuwste titel vind je echter niet op deze pagina, maar op het nieuwe onderdeel van onze website: Lemniscaat Literair.

Wij vinden dat John Green, net als bij Steven Herrick (De roep van de wolf, Aan de rivier) met zijn nieuwe boek het Young Adult-genre is overstegen. Dat Een weeffout in onze sterren niet alleen gelezen moet worden door bestaande John Green-fans, maar ook door een nieuw, volwassen publiek.

Alle informatie over Een weeffout in onze sterren, John Green-maand, een eventueel bezoek van de auteur en ga zo maar door vind je vanaf nu bij Lemniscaat Literair. We zien je daar!


24-01-2012

Maart 2012 is John Green-maand

Een weeffout in onze sterren tijdelijk in prijs verlaagd

Een weeffout in onze sterrenDe hele maand maart is het John Green-maand: dan verschijnt Een weeffout in onze sterren, het nieuwe boek en daarmee de eerste roman voor volwassenen van de veelbekroonde en geprezen Amerikaanse auteur.

Heel maart is het boek in prijs verlaagd van € 16,50 naar € 7,50 en organiseren we diverse acties, die je kunt bijhouden op de speciaal daarvoor opgerichte website: Johngreenmaand.tumblr.com

Met Een weeffout in onze sterren slaagt John Green erin een boek te schrijven dat hilarisch en hartverscheurend tegelijk is. Het verhaal, waar hij vijf jaar over deed, schreef hij voor een vriendin die overleed aan kanker. Toch is Een weeffout in onze sterren geen verdrietig boek over ziek zijn - het is een groots boek over liefde. Voor vrienden, voor familie, voor idolen en voor het leven.

Van de Amerikaanse editie van het boek, waarvan John Green de boeken van de gehele eerste editie signeerde, werden voor de verschijning al meer dan 450.000 exemplaren verkocht. Meteen na verschijning haalde het boek nummer 1 op de New York Times bestsellerlijst.

Tip: Bekijk dit filmpje waarin de auteur het eerste hoofdstuk van het (oorspronkelijke, Engelstalige) boek voorleest.


23-01-2012

Bibliotheekmarkt 4 februari

Koop licht beschadigde Lemniscaatboeken voor een fractie van de prijs

Bibliotheekmarkt 2012Ook dit jaar organiseren we weer een uitverkoopmarkt in de hal van de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Op zaterdag 4 februari kunt u van 10:00 tot 14:00 uur lichtbeschadigde boeken kopen voor weinig.

Wat: uitverkoop van lichtbeschadigde prenten-, jeugd-, YA- en volwassen non-fictieboeken.
Voor hoeveel: vanaf 2,50 euro per boek
Waar: in de hal van de Centrale Bibliotheek Rotterdam
Wanneer: zaterdag 4 februari, van 10:00 tot 14:00 uur

Kom langs en sla uw slag!


23-01-2012

Net verschenen: Gesplitst

Wat is je leven waard als je ouders je organen weggeven,
nog voordat je bent overleden?

GesplitstIn een wereld waarin ongewenste tieners door hun ouders worden verkocht als orgaan-donoren, vluchten drie jongeren voor hun lot: Connor, de opstandige tiener die te lastig werd voor zijn ouders, Risa, die opgroeide in een weeshuis maar net niet talentvol genoeg is om in leven te houden, en Lev, het tiende kind in een strenggelovig gezin wiens lot al bij zijn geboorte vaststond.

Door toeval bij elkaar gebracht beginnen ze een bizarre roadtrip om via de schimmige onderkant van de samenleving aan hun lot te ontsnappen. Als het ze lukt onder te duiken totdat ze 18 worden, wanneer ze voortaan zelf hun eigen leven mogen bepalen, zijn ze gered.

Gesplitst is een van de spannendste, meest actuele en meest originele Young Adult-boeken van nu. Neal "the Storyman" Shusterman weet met behulp van creatieve en slimme details van een luguber idee een meeslepend verhaal te maken.
Voor liefhebbers van boeken als De Hongerspelen en Matched.


15-12-2011

nieuw fonds

Lemniscaat gaat literair

Het begon met de nieuwste titels van John Green en Steven Herrick: ze ontstegen het Young Adult-genre waarin ze groot zijn geworden. Beiden schreven een roman die thuishoort in een fonds met literatuur voor volwassenen. Maar ook andere mooie boeken die we graag uitgeven verdienen een eigen fonds.

Daarom beginnen we in 2012 het fonds Lemniscaat Literair: met pareltjes van de volwassenliteratuur, geschreven door bekende auteurs én nieuw talent.

De eerste Lemniscaat Literair-boeken zijn:

John Green - Een weeffout in onze sterren
Steven Herrick - Zwartgelakte nagels
Iduna Paalman - Hee maisje!
Rein Gerritsen - 13 ongelukken

Lees het officiële persbericht over ons nieuwe fonds.


16-11-2011

Matched

Stem op Matched als beste YA-thriller!

Dit jaar organiseert thrillerwebsite Crimezone voor het eerst een verkiezing voor de beste thriller in de YA-categorie. Je kunt nog tot 27 november stemmen op de twee beste YA-thrillers van 2011: één buitenlandse titel en één Nederlandse titel. Matched van Ally Condie staat op dit moment in de top 5 van buitenlandse titels met de meeste stemmen!

Gratis exemplaar van Crossed

Dat kan beter - Matched ís de beste YA-thriller en verdient die prijs! Stem dus snel op Matched als beste YA-thriller!

Alsof winnen niet genoeg is, krijg je er ook iets voor terug: stuur een mailtje met je gegevens nadat je op Matched hebt gestemd. Iedere 25e stemmer krijgt een gratis exemplaar van Crossed, het vervolg dat in januari 2012 verschijnt.

Crimezone


07-11-2011

YA-thrillers

Stem op YA-thrillers Matched en What Happened to Cass McBride!

Crimezone YA-thriller verkiezingVoor het eerst organiseert Crimezone, de Nederlandse website die zich richt op thrillers, een verkiezing voor de beste YA-thriller van 2011. Van Lemniscaat zijn er twee boeken genomineerd: Matched van Ally Condie (vertaald door Jesse Goossens) en What Happened to Cass McBride van Gail Giles (vertaald door Tjalling Bos). 

Je kunt tot en met zondag 27 november stemmen op de beste thriller in de Young Adultcategorie. De shortlist met de vijf beste titels per categorie wordt maandag 18 november bekend gemaakt. De winnende titels worden op woensdag 30 november om 19:00 uur bekend gemaakt bij Boekhandel Paagman in Den Haag.

Matched What Happened to Cass McBride


16-09-2011

Bol.com

Bol.com boycot opnieuw Lemniscaat

Sinds kort kun je een groot aantal Lemniscaatboeken niet kopen via Bol.com. Opnieuw, bijna precies drie jaar na de vorige boycot, heeft Bol besloten een groot deel van onze boeken van zijn website te halen.

Op deze manier probeert Bol Lemniscaat onder druk te zetten om extra korting aan de website te geven - bovenop de gebruikelijke korting die voor alle boekhandels geldt. De website eist 'marktconforme' condities; wij zijn van mening dat Bol die al krijgt. 

Drie jaar geleden werd Lemniscaat ook al geboycot door Bol. Dat riep een storm op van verontwaardigde reacties, met name over het gebruiken van dit soort chantagemethoden in een onderhandeling. Wij hopen opnieuw op de steun van iedereen ons toen ook een warm hart toedroeg.

Je kunt onze boeken nog gewoon in de boekhandel kopen en bestellen. Online kan dat via onze webshop Palatino en via de webshops die veel boekhandels op hun eigen website hebben.

Lees hier het officiële persbericht dat wij naar de pers hebben laten uitgaan.


30-08-2011

#Erebos

#Erebos Twitteractie op #Manuscripta

De eerste honderd #Erebos-twitteraars krijgen een gratis exemplaar

Kom je aanstaande zondag of maandag ook naar Manuscripta? Vergeet dan niet onze stand te bezoeken: de eerste honderd bezoekers die op Manuscripta bij onze stand iets twitteren over #Erebos, krijgen een exemplaar van het boek Erebos cadeau.

Dat geldt zowel voor de bezoekersdag op zondag als de pers- en boekhandelsdag op maandag 5 september: iedereen mag meedoen, van journalist tot Young Adult. Er ligt een iPad klaar voor iedereen zonder smartphone en wie geen Twitteraccount heeft, mag inloggen op Facebook of Hyves.

Bezoekers die net te laat zijn, krijgen een gratis Erebos-poster met op de achterkant een leesfragment, zodat ze toch een voorproefje van het boek krijgen voordat het 15 september verschijnt. Online wordt de actie aangekondigd met een boektrailer op Youtube.

Wij staan zondag 4 september en maandag 5 september in stand 4 in het Transformatorhuis, Westergasfabriek.

Lees hier meer over het boek Erebos, dat vanaf 15 september in de winkels ligt.


09-07-2011

Matching actie

Unieke Matched actie:
TWEE VOOR DE PRIJS VAN EEN

Matched actieposterMatched laat je niet los. Lezers wereldwijd worden door het boek gegrepen, en heb je het eenmaal gelezen, dan wil je het zo snel mogelijk doorgeven.

Deze hele zomer kan dat zonder dat je je kostbare boek kwijt bent. Tot en met september krijg je namelijk twee Matched-boeken voor de prijs van een: een voor jezelf, en een om weg te geven. Aan je beste vriend(in), je broer of zus, je collega of misschien wel aan je toekomstige match...

www.matched.nu


29-06-2011

The Fault in Our Stars

Titel van John Green's nieuwe boek bekend en nu al #1 besteller op Amazon.com

John GreenJohn Green, die vorige maand nog in Nederland was om aan zijn nieuwe boek te werken, kondigde de afgelopen dagen al via Twitter aan dat hij de titel van zijn nieuwe boek binnenkort bekend zou maken. Gisteren hield hij spontaan een live videoblog waarin hij vertelde over zijn nieuwste werk en het eerste hoofdstuk voorlas.

The Fault in Our Stars gaat over de zestienjarige Hazel (John Green's eerste vrouwelijke hoofdpersoon!) en Augustus, die ze ontmoet op een bijeenkomst voor kinderen die kanker hebben overleefd. Volgens John Green is het "kind of a kissing story". Het boek is bijna helemaal af. Hij wijdt het boek aan Esther, een vriendin die ook kanker had. Maar, zo benadrukte hij, Hazel is een nieuw, fictief personage. 

Vanaf gisteren kun je de Amerikaanse versie vooraf bestellen op onder andere de website van de Amerikaanse online boekenwinkel Amazon. Dan heb je niet alleen het boek meteen wanneer het uitkomt: John Green zal iedere boek van de eerste druk (een oplage van 77.000 boeken) persoonlijk signeren. Dankzij deze belofte werd The Fault in Our Stars gisteren binnen een paar uur bestseller nummer 1 op Amazon.

De Nederlandse editie van The Fault in Our Stars komt waarschijnlijk tegelijkertijd uit met het Amerikaanse boek, voorjaar 2012. John Green zal ook het (Engelstalige) audioboek inspreken. Wanneer dat uitkomt, is nog niet bekend.


24-06-2011

Matched-nieuws

Tweede deel en verfilming van Matched aangekondigd

In november verschijnt Crossed, het vervolg op het wereldwijd populaire Matched (trailer). Deel twee van de trilogie gaat verder waar het eerste deel ophield - Ky is door de Unie afgevoerd naar de Buitenprovincies, en Cassia reist hem achterna.

In maart maakte Ally Condie al het omslag van Crossed bekend op haar weblog - binnenkort laten we ook de Nederlandse versie zien. Een tipje van de sluier: net als de Amerikaanse versie is het omslag blauw. En inderdaad - de groene en blauwe kleuren verwijzen naar de pillen die alle bewoners van de Unie bij zich dragen... 

En dat is niet het enige nieuws: vorig jaar al werd bekend dat Disneyde filmrechten van Matched heeft gekocht! De acteurs zijn nog niet officieel bekend gemaakt, maar er gaan geruchten dat Cassia zal worden gespeeld door niemand minder dan Selena Gomez, de Disney-actrice die in Nederland vooral bekend is als de vriendin van popzanger Justin Bieber.

We houden je op de hoogte van meer nieuws. Bekijk intussen hieronder een interview met Ally Condie waarin ze verteld over Crossed...:


11-05-2011

Welcome home, John Green

John Green woont twee maanden in Amsterdam

John, Sarah en Henry

Afgelopen dinsdag werd John Green hartelijk welkom in Nederland geheten door tientallen nerdfighters op een surpriseparty in De Nieuwe Boekhandel. Hij is namelijk officieel samen met zijn vrouw en zoon in de Schrijversresidentie van het Fonds van de Letteren getrokken. Daar zal hij tot half juni werken aan zijn nieuwe YA-roman, die zich afspeelt in Amsterdam.

Heb je de surpriseparty gemist? Bekijk hier de awesome video. En lees hier het interview dat in Parool verscheen. En niet getreurd, de komende tijd zal John af en toe door Nederland reizen om fans te bezoeken. Dit zijn de data waarop hij zal optreden:

17-05-2011, 14:30 - 17:30 uur
Uitreiking Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs, waar John Green, David Levithan en vertaalster Aleid van Eekelen misschien de publieksprijs winnen!
In MC Theater in Amsterdam.
Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar m.bolt@cpnb.nl onder vermelding van je naam, e-mailadres en telefoonnummer.

20-05-2011, 16:00 - 18:00 uur
Boekhandel Donner in Rotterdam

21-05-2011, 15:30 - 16:30 uur
Boekhandel De Reyghere in Brugge

22-05-2011, 11:00 - 17:00 uur
KJV
-feest in het Concertgebouw in Brugge (BE)
Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar kjv@stichtinglezen.be. Als je lid bent van de KJV kun je je hier inschrijven voor het hele programma.
Van 14:10 tot 14:40 uur leest John Green voor, van 16:00 tot 17:00 is er een meet & greet.

25-05-2011, 16:00 - 17:00 uur
Boekhandel De Boekenwurm in Maastricht

07-06-2011 vanaf 14:00 uur
Bibliotheek Hoogeveen - bekijk hier filmpjes en foto's

09-06-2011, 15:30 - 16:30 uur
Boekhandel De Vries in Haarlem - bekijk hier een videoverslag

Houd voor updates deze website en onze Facebookpagina in de gaten.


05-05-2011

Will Grayson, Will Grayson genomineerd

Will Grayson, Will Grayson staat op de shortlist voor de DJP-publieksprijs

DJP

Tot 30 april kon je stemmen voor de publieksprijs van de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. Inmiddels zijn de stemmen geteld en is de top drie bekend: Will Grayson, Will Grayson van John Green & David Levithan, vertaald door Aleid van Eekelen, Mama Tandoori van Ernest van der Kwast en Soldaten huilen niet van Rindert Kromhout. Op dinsdag 17 mei wordt bekend gemaakt welke genomineerde de meeste stemmen heeft gekregen.

Dit jaar is de eerste keer dat de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs een publieksprijs uitreikt. De schrijver en eventuele vertaler van het winnende boek (zowel van de jury- als van de publieksprijs) ontvangen samen 15.000 euro. Dat geldt voor de twee juryprijzen die 17 mei worden uitgereikt.


20-04-2011

De nieuwe Stork

De laatste zomer van de Krijgers des Doods

De laatste zomer van de krijgers des doods

Eindelijk is het zover: de nieuwe YA-roman van Francisco X. Stork, de schrijver van Marcelo en de echte wereld is verschenen!

In De laatste zomer van de Krijgers des Doods is Pancho alleen op de wereld na de dood van zijn vader en zijn zusje Rosa. Als hij in een weeshuis terecht komt, ontmoet hij D.Q., een jongen in de terminale staat van kanker. Maar Pancho houdt zich met iets heel anders bezig: hij is vastbesloten de dood van Rosa te wreken. Want dat zij geen natuurlijke dood is gestorven, weet hij zeker.

Terwijl Pancho zijn wraakplan uitdenkt, zit D.Q. nog vol levenslust. Hij schrijft het Manifest van de Krijger des Doods, een plan om alles uit zijn leven te halen. Zal Pancho zich laten leiden door zijn vastbeslotenheid zijn zusje te wreken, of lukt het D.Q. zijn liefde voor het leven op zijn nieuwe vriend over te brengen?

De Amerikaanse pers ontving dit boek vol enthousiasme, en noemt Francisco Stork 'een van de meest veelbelovende young adultschrijvers van het nieuwe decennium' (The Horn Book).
Ook in Nederland zijn er al eerste enthousiaste reacties: Jaap Friso twitterde bij het uitkomen van De laatste zomer van de Krijgers des Doods dat het een 'aanrader' was en de recensente van Cultuurbewust vindt dat Stork 'de spanning tot de laatste bladzijde weet vol te houden'.


07-04-2011

John Green in Nederland

John Green in De Nieuwe Boekhandel (november 2011)

Surpriseparty in De Nieuwe Boekhandel

John Green komt naar Nederland! Twee maanden lang - van half april tot half juni - zal hij als writer-in-residence in Amsterdam wonen en werken.
We heten hem graag welkom met een surpriseparty op dinsdag 19 april om 16.00 uur in De Nieuwe Boekhandel, Bos en Lommerweg 227 in Amsterdam.

Helpen jullie mee er een geslaagde party van te maken? Het wordt een Amerikaans feest, dus neem hapjes en drankjes zelf mee! Ook nodigen we jullie uit een surpriseprogramma voor John samen te stellen, bijvoorbeeld met een lied, een gedicht of een videofilmpje. Wil je iets doen? Meld je via janetta@lemniscaat.nl.

Vanzelfsprekend mag John hier niets van weten, dus hou het geheim. Maak slim gebruik van je kanalen om andere nerdfighters te informeren. Mail, sms, whatsapp, ping of zet het in de schoolkrant!


06-04-2011

Stem voor de DJP!

Stem voor de DJP!

Stem op het beste YA-boek van 2010!

Donderdag 31 maart opende CJP officieel de stemperiode voor de publieksprijs van de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2011. Je kunt  tot 30 april hier stemmen op het beste YA-boek dat is uitgekomen in 2010..

Je kunt op een van de twintig titels uit de longlist stemmen, waaronder Lemniscaattitels Marcelo en de echte wereld van Francisco X. Stork en Will Grayson, Will Grayson van John Green en David Levithan, of op je eigen favoriet. Niet alleen wint de auteur van het boek dan misschien het prijzengeld van 15.000 euro, je maakt als stemmer ook nog eens kans op mooie prijzen als een iPad 2 en een jaar lang iedere maand een Boekenbon te waarde van 30 euro.

Kijk voor meer info over de Prijs en de genomineerde boeken op de vernieuwde website van de DJP.


21-03-2011

Op de longlist van de DJP

Will Grayson, Will Grayson en Marcelo en de echte wereld staan op de GJP-longlist!

DJPOp 21 maart is de longlist voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs (DJP)  bekend gemaakt. Op de dit keer beduidend minder lange longlist van 20 titels staan ook Will Grayson, Will Grayson en Marcelo en de echte wereld!

Op maandag 18 april worden de nominaties bekend gemaakt door de jury, onder leiding van Ronald Giphart: drie Nederlandse boeken, en drie vertaalde boeken. Dit jaar is er ook een publieksprijs - op 31 maart gaat de stemcampagne van start in medewerking met CJP. Eind mei vindt de uitreiking van de drie prijzen plaats.

Omdat de Stichting Dioraphte de prijs heeft geadopteerd, heet De Grote Jongerenliteratuur Prijs voortaan De Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs (DJP). Dankzij deze adoptie kan er een grote geldprijs aan de winnaars worden betaald: in totaal wordt er 45.000 euro aan prijzengeld uitgereikt. Dat geld gaat naar de auteurs en de eventuele vertalers: als Will Grayson, Will Grayson wint, gaat een deel naar John Green en David Levithan, voor Marcelo en de echte wereld naar Francisco X. Stork en voor beide boeken een deel naar vertaalster Aleid van Eekelen-Benders.


06-03-2011

Tweet tweet tweet

twitterbutton.nl


05-01-2011

De beste boeken van 2010

Het beste van Lemniscaat van 2000 tot 2010 

Een nieuw jaar breekt aan. Het is dus tijd voor de lijstjes van beste, leukste, mooiste, slechtste en grappigste dingen. Eén voor één worden de beste boeken van het afgelopen jaar (of de afgelopen jaren) in de media uitgeroepen. De Young adult-titels Lemniscaat zijn goed vertegenwoordigd!

Pjotr van Lenteren, recensent voor de Volkskrant, zette de allerbeste boeken van de eerste tien jaar van de eenentwintigste eeuw op een rijtje, ingedeeld op leeftijd. In de categorie Bovenbouw middelbare school (tot 16 jaar) staan maar liefst vijf Lemniscaatboeken: It's a wonderful life van Jesse Goossens en Medicijnmeester van Bené Alfonso verdienen een eervolle vermelding Nederland; drie eervolle vermeldingen Buitenland gaan naar Het midden van de wereld van Andreas Steinhöfel en naar Het Grote Misschien en Paper towns van John Green.

Hanneke van den Berg, die recenseert voor meerdere regionale kranten, waaronder de Gooi- en Eemlander, zet Marcelo en de echte wereld van Francisco X. Stork in haar top vijf van boeken uit 2010.

Karel Berkhout, die tot onze spijt afscheid neemt van zijn werk als recensent bij NRC Handelsblad, maakt net als Pjotr van Lenteren een lijst van de beste boeken van de afgelopen tien jaar. In zijn top tien van beste vertaalde boeken staan Het Grote Misschien van John Green, De roep van de wolf van Steven Herrick en Het midden van de wereld van Andreas Steinhöfel.


01-12-2010

Eindelijk: Matched ligt in de boekhandel!

In de Unie wordt alles voor je bepaald. Wat je eet. Van wie je houdt. Wanneer je sterft.

Voor Cassia is alles geregeld door de Autoriteiten. Dat geldt voor iedereen in de Unie: alles staat vast, zodat de inwoners zo gelukkig en gezond mogelijk kunnen leven.

In de Unie is er één gebeurtenis waar alle jongeren naar uitkijken: het banket waarop je wordt gematcht met degene met wie je gaat trouwen. Tot haar grote geluk wordt Cassia gematcht met haar beste vriend, Xander.

Maar dan gaat er iets mis.

Het computerprogramma waarop Cassia haar match kan zien, toont een paar seconden een andere jongen, Ky. Maar dat kan niet - Ky is een Dwaling. Hij staat buiten de samenleving en zal niet eens in aanmerking komen voor zijn eigen match.

Terwijl Cassia steeds meer gefascineerd wordt door Ky en zijn verleden, begint de Unie haarscheurtjes te vertonen. Is de perfect geregelde samenleving wel zo veilig? En wat doen de Autoriteiten met kritische onderdanen?

Matched ligt vanaf vandaag in meer dan 20 landen in de boekhandel. 

Nieuwsgierig naar jouw match? Bezoek jouw online banket...


24-11-2010

Nerdfighter gathering een succes!

John Green presenteerde twee nieuwe boeken in Amsterdam

Donderdag 18 november presenteerde John Green zijn nieuwste boek in De Nieuwe Boekhandel in Amsterdam. Tientallen nerdfighters (volgers van John en Hank Green's videoblog Vlogbrothers) kwamen op de boekpresentatie af.

Het was dubbel feest: niet alleen presenteerde John Green Will Grayson, Will Grayson, dat hij samen met David Levithan schreef, maar ook verscheen de nieuwe uitgave van Het Grote Misschien, een paperbackversie met een nieuw omslag.

John Green vertelde niet alleen: zoals het een auteur betaamt, las de Amerikaan ook voor uit zijn nieuwe werk. In het Engels, en in het Nederlands...!

Copyright eerste twee foto's: Lennart Goosens


24-11-2010

Thirteen Reasons Why

Thirteen Reasons WhyEen testament...

Stel je voor. Je zit op de middelbare school en bent verliefd - op Hannah, het meest bijzondere meisje van de school, waarvan je gewoon weet dat ze ver boven je in de ranglijst staat. Maar op een avond raak je eindelijk met haar aan de praat, en er is meteen een klik, en een belofte van meer.

En dan is ze er opeens niet meer.

Hannah heeft zelfmoord gepleegd. Daarvoor had ze niet één, maar dertien redenen. Er zijn, volgens haar, dertien schuldigen. Die klaagt ze persoonlijk aan in een getuigenis die ze op cassettebandjes heeft opgenomen. En dan vind je opeens een pakketje in de brievenbus...

In Thirteen Reasons Why volg je Clay, die al luisterend naar Hannah's testament door de stad loopt en de plekken bezoekt die belangrijk voor haar waren. Hij kan niet meer stoppen tot alle bandjes zijn afgeluisterd...


03-11-2010

John Green komt naar Nederland!

Meet & Greet met John Green in De Nieuwe Boekhandel

Op 19 november wordt de allereerste Grote Jongerenliteratuur Prijs uitgereikt tijdens het festival Crossing Border in Den Haag. De genomineerde Amerikaanse auteur John Green reist speciaal naar Nederland om bij de uitreiking aanwezig te zijn.

Can't wait to meet him? Op 18 november presenteert John Green Will Grayson, Will Grayson, zijn nieuwe boek dat hij samen met David Levithan schreef. Meteen daarna is een meet & greet voor alle nerdfighters en andere fans. Iedereen is welkom van 16:30 tot 18:00 uur in De Nieuwe Boekhandel in Amsterdam.


19-10-2010

GJP wordt uitgereikt op Crossing Border

Wint Paper Towns de...

Grote Jongeren Literatuurprijs.. Grote Jongeren Literatuur Prijs? De uitreiking vindt plaats tijdens het Crossing Border Festival in Den Haag op 19 november. 

Daar wordt bekend gemaakt of Paper Towns van John Green het best vertaalde Jongeren Literatuurboek is. De andere twee genomineerde boeken voor deze prijs zijn Zeitoun van Dave Eggers en Muleum van Erlend Loe.

Er zijn ook drie Nederlandstalige boeken genomineerd, maar dan voor het beste Nederlandstalige Jongeren literatuurboek.
Hier lees je meer over de prijs en de nominaties.

Het gerucht gaat dat John Green wordt uitgenodigd naar Nederland! Houd deze (en Johns eigen site) site dus goed in de gaten.

Ook goed om te weten: dit is een van de weinige prijzen, waarbij ook de vertaler geëerd wordt: het prijzengeld wordt verdeeld onder de schrijver en de vertaler. Aleid van Eekelen vertaalde Paper Towns, en dat deed zij hartstikke goed. Journaliste Annemarie Terhell merkte zo al eens op dat zij het boek in het Nederlands veel grappiger vond.


11-10-2010

Paper Towns genomineerd voor de KJV

De Kinder- en Jeugdjury nomineert Paper Towns

Paper TownsPaper Towns zou wel eens uitgeroepen kunnen worden tot het beste boek van 2010! Dat wordt op 22 mei bekend gemaakt. In april 2011 kunnen lezers hun favoriete boek uitkiezen op www.kjv.be. Een site om in de gaten te houden!


19-09-2010

ABC yourself!

Logo ABC-yourselfMaandag 20 september aanstaande gaat www.abcyourself.nl in de lucht. Een bijzonder initiatief: vier jonge schrijftalenten bloggen een jaar lang hun eigen alfabet bij elkaar.

Zij worden hierin begeleid door schrijver Edward van de Vendel. Vervolgens kan het blog van elke jonge auteur de basis zijn voor een eigen boek dat uitgegeven zal worden door uitgeverij Lemniscaat te Rotterdam.

Meer weten? Kijk op www.abcyourself.nl


07-09-2010

Grote Jongerenliteratuurprijs - Longlist

GJPDe Longlist en het logo van de Grote Jongerenliteratuurprijs zijn bekend! Van de 68 titels zijn er 5 van Lemniscaat: Paper Towns, Cold Skin, The Schwa was here, My Most Excellent Year en Notes from the Midnight Driver.

Waar en wanneer de uitreiking zal zijn is nog niet bekend...


07-09-2010

Matched- de sensatie van het najaar!

Matched Ally COndie

1 december verschijnt Matched, een verontrustende literaire toekomstroman, in meer dan 20 landen tegelijk.

Wat is de magie van dit boek, dat niet alleen op 1 lijn wordt gesteld met Orwells 1984, maar ook met De Hongerspelen? Is het het prachtige, beeldende taalgebruik van Ally Condie? Is het het unheimische gevoel dat je bekruipt als je leest hoe De Unie alles voor zijn inwoners besluit - van de gedichten die ze mogen lezen tot de partner met wie ze mogen trouwen?

Je kunt er zelf al voor 1 december achter komen, door op www.matched.nu je e-mailadres achter te laten.


01-07-2010

Grote Jongerenliteratuurprijs

In november wordt voor de eerste keer de Grote Jongerenliteratuurprijs uitgereikt. Dat hebben Stichting Lezen en het Nederlands Letterenfonds bekend gemaakt. Een literaire prijs voor deze boeken bestaat op dit moment niet. Het wegvallen van de Gouden Zoen (die zich richtte op andere boeken, namelijk die voor de leeftijdscategorie 12-16 jaar) was voor Stichting Lezen aanleiding om iets nieuws op te zetten.

Dit jaar wordt alleen een juryprijs uitgereikt, volgend jaar ook een publieksprijs.


17-05-2010

Paper Towns genomineerd voor de KJV


Paper Towns LemniscaatPaper Towns is een van de titels die door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen is genomineerd voor de prijs van het beste boek voor 14 tot 16-jarigen van 2009. 

In 2011 wordt bekend gemaakt welk boek dát is. Nieuwsgierig naar de andere genomineerde boeken? Kijk dan op www.kjv.be.

Over Paper Towns lees je hier meer. Of je bezoekt de populaire website van John Green zelf. 


10-05-2010

The gospel according to Larry


The gospel according to Larry

Verander de wereld, begin bij je blog!

Josh Jensen wil wat veel jongeren willen: de wereld redden. Hoe het anders zou moeten, schrijft hij in zijn blog- onder de naam van Larry.

Lange tijd gaat dat goed, totdat Larry's weblog een hype wordt. Werkelijk iedereen wil weten wie Larry is en er wordt zelfs een benefietconcert door Bono georganiseerd ter ere van Larry's gedachtegoed. Josh wil echter niet dat iemand er achter komt, dat hij Larry is. Maar hoe?

Lees hier meer over The Gospel According to Larry


15-04-2010

Antsy uit The Schwa was here is terug!

Na zijn avontuur met The Schwa ontmoet Antsy een nieuwe vriend: Gunnar Umlaut. Als Gunnar hem vertelt dat hij niet lang meer te leven heeft, schrikt Antsy zich kapot. Hij besluit Gunnar een maand van zijn leven te geven, en stelt een contract op. Binnen de kortste keren is Antsy een handelsman in tijd, wat hem niet alleen bewondering van zijn klasgenoten oplevert, maar ook de aandacht van de knappe zus van Gunnar. Maar dan ontdekt Antsy dat Gunnar helemaal niet ziek is...

Met veel humor en vaart stort Antsy zich op een verliefdheid en verkeerd uitpakkend idealisme; hij weet zich elke keer weer in de nesten te werken!

Meer over Antsy does Time


05-03-2010

15+ Boeken voor Young Adults

In oktober 2008 verschenen de eerste delen van Lemniscaats nieuwe serie voor jongeren vanaf ongeveer 15 jaar: Made in the USA. Inmiddels zijn er 11!
De nieuwste zijn:

Gail Giles is -samen met Francisco X. Stork in Nederland in de Boekenweek! Van 10-14 maart zijn ze hier! Wil je meer informatie? Mail: carlijn@lemniscaat.nl


18-02-2010

CJP en Lemniscaat geven 85.000 halve boeken weg!

Marcelo en de echte wereld

Ben je CJP-lid? Houd dan je brievenbus komende maand in de gaten, want je vindt in maart een extra magazine en een half boek van Marcelo en de echte wereld. Dit doen we natuurlijk in het kader van de Boekenweek. Ben je na het lezen van de eerste helft benieuwd naar de tweede helft, dan koop je die in de boekhandel voor € 8,25.

Marcelo heeft een vorm van autisme en ging daarom naar een bijzondere school gegaan. Nu is hij zeventien. Zijn vader heeft een baantje voor hem geregeld in de postkamer van zijn advocatenkantoor; hij vindt het namelijk hoog tijd dat Marcelo volgens de regels van de echte wereld gaat leven. Marcelo gaat aan de slag en wordt voor het eerst van zijn leven geraakt door het lot van een ander mens. Dat zet zijn wereld volledig op zijn kop.

Marcelo een hoofdpersoon waar je direct voor valt: integer, beminnelijk, slim en onvoorstelbaar trouw. Lees dit boek en kruip 275 bladzijden lang in het hoofd van iemand die anders, denkt, voelt en leeft; iemand die je voor altijd bij zal blijven.

Francisco X. Stork is van 10-14 maart in Nederland! Meer informatie: carlijn@lemniscaat.nl