navigatiewebsite Paul Biegel bibliografie Paul Biegel home interviews biografie bekroningen nieuws | actueel veel gestelde vragen boeken fotoalbum contact | info
punt terug naar overzicht boeken punt punt punt
to english version
punt          
  Japie en het zwarte spook

Paul Biegel
Japie en het zwarte spook

Illustraties: Fiel van der Veen

 

Japie is een mal kereltje vol gekkigheid en streken, maar nu ligt hij ziek. Wekenlang saai in bed. Gelukkig heeft hij een vader die elke avond iets voor hem meebrengt: dingen van een rommelzolder. En elke avond vertelt zijn vader een verhaal bij het ding dat hij heeft meegebracht: spannend, griezelig, gek, onzinnig, maar nooit saai. Maar: wat moet Japie met een Chinese vaas, een pauwenveer, een olielamp en een paar versleten laarzen?
Dat gaat hij merken wanneer blijkt dat de verhalen een geheimzinnig verband met elkaar vormen. Het heeft allemaal te maken met die Chinese vaas waar een holle stem uit klinkt: een waarschuwing voor het zwarte spook. En dat spook blijft rondwaren, ook als Japie allang weer beter is en naar school gaat met een paar groene honderdjes op zak… want zijn vader is plotseling schatrijk geworden!

De avonturen van Japie verschenen ooit in Donald Duck en naar aanleiding daarvan werden drie boekjes gemaakt die lange tijd niet meer leverbaar waren. Nu verschijnen ze bij elkaar in één boek. Goed nieuws voor de Japie-liefhebbers!

 
punt punt punt    
  Uitgeverij:
Uitvoering:
Leeftijd:
Prijs:
Thema’s:
M
ISBN:
Eerste druk:
Holland
Gebonden, 160 blz.
Vanaf 7 jaar
Euro 13,90
Geschiedenis
Spoken
978 90 251 0881 6
1984
   
punt          
punt Uit de pers:
"De verhalen zijn vlot geschreven en nog steeds een genot om te lezen." [Biblion]
     
punt          
punt        
navigatie
biografie interviews biografie boeken bibliografie interviews bekroningen veel gestelde vragen fotoalbum nieuws contact | info