basisbeeld English version
navigatiewebsite Paul Biegel bibliografie Paul Biegel home interviews biografie bekroningen nieuws | actueel veel gestelde vragen boeken fotoalbum contact | info
Carl Hollander | de kleine kapitein  

30 september 2011

Wie durft er naar De vloek van Woestewolf?

Zondag 16 oktober gaat de toneelvoorstelling van De vloek van Woestewolf in première, een muzikale theaterbewerking van het gelijknamige boek.

Paul Biegel schreef De vloek van Woestewolf oorspronkelijk als een tv-serie, die in 1974 werd uitgezonden. Daarna bewerkte hij het scenario tot een boek.

Theatergroep Het Filiaal maakte van het oorspronkelijke verhaal een eigentijds muziektheater, met een cast van 12 acteurs. Compleet met een klein horror orkest, spannende effecten en een bloedstollend plot. Griezelen dus, voor de hele familie!

Op de website van Het Filiaal vind je meer informatie en de speellijst. En bekijk alvast de trailer, als je durft...

   
streep      

29 september 2011

Landelijke ontwerpwedstrijd voor de film

Aan de verfilming van De kleine kapitein is een ontwerpwedstrijd verbonden: je mag meedenken over hoe het eiland van Groot en Groei er uitziet. Wat zien de kleine kapitein, Bange Toontje, Dikke Druif en Marinka als ze van de Nooitlek aan wal stappen? Enorme bloemen, gekke dieren, vreemd gevormde rotsblokken? Laat je fantasie de vrije loop!

Het winnende idee wordt echt gebruikt in de film. Kijk voor meer info op de website.

   
streep      

29 september 2011

De kleine kapitein wordt verfilmd!

De kleine kapitein, Paul Biegels klassieke avonturenboek wordt verfilmd! Vandaag werd de kick off gegeven op basisschool De Kleine Kapitein. Daar lazen Leonie Biegel - dochter van Paul Biegel - en regisseur Arne Toonen voor uit het boek en gaven ze het startschot voor een landelijke ontwerpwedstrijd voor kinderen.

De regie van de verfilming is in handen van Arne Toonen (Dik Trom, Anderland) en het scenario wordt geschreven door Luuk van Bemmelen (Dik Trom, Pizzamaffia). Fu Works (Oorlogswinter, Zwartboek, In Oranje) en SubMarine (Kika en Bob, Another perfect world) tekenen voor de productie van deze animatie-/live actionfilm vol avontuur.

www.dekleinekapiteindefilm.nl

   
streep      

27 september 2010

Gnaffel brengt Nachtverhaal op de planken

Theatergezelschap Gnaffel heeft een voorstelling gemaakt van Nachtverhaal. Gnaffel werkt met heel grote poppen, die samen met acteurs Biegels magisch-realistische sprookje vol grappige en vreemde figuren, spannende wendingen en een romantisch slot tot leven wekken.

Nieuwsgierig naar deze voorstelling? Hier kom je erachter of Theatergezelschap Gnaffel Nachtverhaal ook bij jou in de buurt speelt!

 

   
streep      

25 maart 2010

Hoera! Het is Biegeldag!

Traditiegetrouw vieren we vandaag, 25 maart, de geboortedag van Paul Biegel. Op Biegeldag kunnen kinderen in heel Nederland – en volwassenen net zo goed – een dag lang ademloos genieten van prachtige sprookjesachtige verhalen over onberispelijke rovers, kittige zeemeerminnen, koddige dwergen en nukkige heksen. Boekhandels hebben speciale etalages en Biegelhoekjes.

Dit jaar kunnen kinderen bij de Boekhandelvrienden een pakket ophalen voor de 'Dorrodosia': een kijkdoosknutselplaat. De mooiste kijkdoosmaker krijgt een mooi Biegelboekenpakket.

Klik hier voor een paar ideeën. De uiterste inzenddatum voor de kijkdozen is 14 mei.

   
streep      

22 februari 2010

Nachtverhaal als musical in Japan

Paul Biegel is niet alleen in Nederland bekend: zijn verhalen worden over de hele wereld verteld. Ook in Japan, waar een musical is gemaakt van Nachtverhaal.

Nieuwsgierig? Je kunt hier de videoclip bekijken!

punt
punt
punt

streep

     

8 februari 2010

De tuinen van Dorr- strijd tussen goed en kwaad

Het nieuwste deel in de Biegel Bibliotheek ligt nu in de boekhandel: De tuinen van Dorr, met nieuwe illustraties van Charlotte Dematons.

De tuinen van Dorr is wellicht het mooiste Biegelverhaal aller tijden. In de vindingrijke, poëtische taal die we zo goed kennen, vertelt Paul Biegel een prachtig maar ook duister sprookje over prinses Mijnewel en tuinmansjongen Jouweniet.

Het luisterboek van De tuinen van Dorr verschijnt tegelijkertijd, bij Uitgeverij Rubinstein.

   

streep

     
       

30 september 2009

Leespluim van de maand november

Hoera! Het prentenboek De kleren van Sinterklaas van Paul Biegel met de prachtige prenten van Sanne te Loo krijgt de Leespluim van de maand november.

Uit het juryrapport: Naast het verhaal dat Paul Biegel zo’n dertig jaar geleden schreef, is er nu ook het beeldverhaal van Sanne te Loo en die twee vullen elkaar goed aan.

Lees hier het hele juryrapport.


   

streep

     

18 juni 2009

Virgilius van Tuil

Het 10e deel van De Biegel Bibliotheek ligt vanaf vrijdag  19 juni in de winkel. Het verhaal van de eigenwijze dwerg die echt nergens bang voor is. Hij weet niet eens wat het woord betekent! De andere 100 dwergen, met wie hij samen op de hei woont, drukken hem op het hart dat het bij de mensen pas gevaarlijk is. Virgilius is dol op avontuur en gaat op zoek naar de mensen. Om in de spiegel te kijken of hij echt zo dik is als de andere dwergen zeggen. En om een taart te kopen, voor stamoudste Ate die duizend jaar wordt.

Tot nu toe verschenen in de Biegel Bibliotheek:

De grote kleine kapitein

De rover Hoepsika

De Rode Prinses

Juttertje Tim

De vloek van Woestewolf

De dwergjes van Tuil

Ik wou dat ik anders was

Het sleutelkruid

Nachtverhaal

Virgilius van Tuil

   
streep      

12 maart 2009

25 maart Paul Biegeldag!

Op 25 maart is het 84 jaar geleden dat Paul Biegel -de meesterverteller met het rovershart- werd geboren. Wij vieren uiteraard deze bijzondere dag. Op deze dag ligt Nachtverhaal, opnieuw geïllustreerd door Charlotte Dematons, in de winkel.

Veel Boekhandelvrienden van Paul Biegel besteden op deze dag extra aandacht aan Paul Biegel met posters in de etalage en de winkel.

Er is ook een kleurplatenactie, waarbij de hele Biegel Bibliotheek gewonnen kan worden. Of als tweede en derde prijs, een door Charlotte Dematons gesigneerd exemplaar van Nachtverhaal. U kunt via carlijn@lemniscaat.nl de kleurplaat opvragen. De wedstrijd loopt tot 1 mei 2009

We roepen alle ouders van Nederland op om op deze avond voor te lezen uit één van de boeken van Paul Biegel. Welk boek kiest u?

   
streep      

1 februari 2009

Kwatta speelt De Rode Prinses

Theatergroep Kwatta heeft een prachtige bewerking gemaakt van De Rode Prinses. Deze is nu te zien in allerlei steden in het land. Kijk hier voor een speellijst.

En hier voor een filmpje met de regiseuse en één van de acteurs.

Je kunt de voorstelling zien tot en met eind maart!

   
streep      

15 januari 2009

Het Sleutelkruid en Ik wou dat anders was

Twee nieuwe delen in de Biegel Bibliotheek. In Ik wou dat anders was leert een jongetje op een wel heel bijzondere manier de tafel van zeven. Hij wordt meegenomen door Verrtje, langs allerlei insecten, die hem stuk voor stuk een stap verder helpen.

In Het sleutelkruid gaat een dokter op zoek naar het enige kruid dat de oude koning Mansolein kan redden. Hij vraagt alle dieren die hij tegekomt op zijn toch om naar de koning te gaan en deze ee verhaal te vertellen. Alleen dan zal het hart van de koning het niet begeven. Zou de dokter op tijd terug zijn met het sleutelkruid?

   
streep      

10 november 2008

Het eerste prentenboek naar een Verhaal van Paul Biegel

Sanne te Loo heeft van het prachtige verhaal De kleren van Sinterklaas een bijzonder prentenboek gemaakt. In dit prentenboek weet Anouk zeker dat Sinterklaas bij haar komt logeren. Ze heeft zelf zijn koffer met zijn kleren gezien. En waar de klerenv an Sinterklaas zijn, daar is Sinterklaas toch zeker zelf ook?!

   
streep      

22 oktober 2008

De vloek van Woestewolf

De vloek van Woestewolf ligt morgen in de winkel! Het spannende verhaal over Dokter Koch en zijn knecht Valet, die op zoek gaan naar het kasteel van de hertog Woestewolf.

De illustraties zijn van Carl Hollander. Speciaal voor deze uitgave zijn kleurenillustraties, die oorspronkelijk voor de televisieserie zijn gemaakt, opgezocht in de Koninklijke Bibliotheek. Deze illustraties zijn opgenomen in het boek.

  De vloek van Woestewolf  
streep      

10 oktober 2008

De dwergjes van Tuil en Juttertje Tim

Twee boeken van Paul Biegel, volledig opnieuw geïllustreerd in kleur. Juttertje Tim, over een jongetje dat aan het strand avonturen beleeft en een verledentijdkijker vindt, is door Annemarie van Haeringen voorzien van prachtige prenten. De dwergjes van Tuil is door Mies van Hout geïllustreerd. De illustraties zijn soms bladvullend. Op bijna elke bladzijde is een illustratie te vinden!

Deze twee nieuwe boeken zijn nu te koop in de boekhandel.

 

  Juttertje Tim  
streep      

19 augustus 2008
Nieuwe boeken in de Biegel Bibliotheek

Het wordt een spannend najaar! In de Biegel Biblotheek verschijnen de komende maanden maar liefst zes boeken. Eind december bevat de Biegel Bibliotheek in totaal negen delen! In september verschijnen De vloek van Woestewolf en Juttertje Tim (met nieuwe illustraties van Annemarie van Haeringen) . In oktober komt De dwergjes van Tuil (opnieuw geïllustreerd door Mies van Hout) . November is de verschijningsmaand van het langverwachte Nachtverhaal, voorzien van nieuwe illustraties door Charlotte Dematons. Begin december liggen Het sleutelkruid en Ik wou dat ik anders was in de winkel.

  De dwergjes van Tuil  
streep      

01 juni 2008
De Rode Prinses Verkiezing

In april is De Rode Prinses opnieuw verschenen. Het is het derde deel van de Biegel Bibliotheek. Ter gelegenheid van het verschijnen van De Rode Prinses organiseert uitgeverij Lemniscaat een Rode Prinses Verkiezing in de boekhandel en de bibliotheek. Binnenkort kun je op deze nieuwspagina een overzicht zien van welke boekhandels en bibliotheken meedoen. De Verkiezing loopt tot het einde van het jaar.

Zelf werkzaam bij een boekhandel of bibliotheek? U leest in deze folder meer over de verkiezing.[Rode Prinses folder]

  De Rode Prinses  
streep      

29 mei 2008
De officiële Paul Biegel site

Op 16 juni gaat de Paul Biegel site 'live'. Vanaf die dag kun je op deze site alles vinden over de Meesterverteller met een rovershart. Je kunt lezen over Paul Biegel zelf, over zijn boeken en over boeken die opnieuw verschijnen in de Biegel Bibliotheek. [klik hier]

 
 
  streep      
navigatie
biografie interviews biografie boeken bibliografie interviews bekroningen veel gestelde vragen fotoalbum nieuws contact | info