Lemniscaat

illustratiewedstrijd

Veelgestelde vragen

Moeten de illustraties bij een zelfbedacht verhaal zijn?

Een bestaand verhaal, een zelfbedacht verhaal, een woordloos verhaal...Dat mag je zelf weten. De illustraties moeten wel alle drie van hetzelfde verhaal zijn.

Is de wedstrijd alleen voor studenten van de kunstacademies?

Deze illustratiewedstrijd is uitsluitend bedoeld voor mensen die niet eerder een prentenboek hebben gepubliceerd. Talentvolle illustratoren die niet aan de kunstacademie hebben gestudeerd, zijn niet uitgesloten van deelname.

Moet ik rekening houden met een bepaald formaat?

Het formaat is maximaal A3. Het ware formaat graag vermelden in het begeleidend schrijven.
De resolutie van het bestand moet minimaal 150 dpi zijn. Het bestand mag niet groter zijn dan 600 KB.

Wat gebeurt er met (de rechten op) mijn illustraties als ik ze heb opgestuurd?

Er gebeurt niets met je illustraties (uitgave, tentoonstelling etc.) zonder je nadrukkelijke toestemming. Als je tot de beste inzendingen behoort en we je werk willen tentoonstellen, nemen we eerst contact met je op voordat we ermee aan de slag gaan.

Mag ik ook gewoon mijn portfolio opsturen?

Los van de wedstrijd zijn portfolio's altijd welkom bij Lemniscaat. We accepteren alleen portfolio's per post. Je kunt je werk opsturen naar Uitgeverij Lemniscaat, Postbus 4066, 3006 AB Rotterdam.

Contact

Is er nog iets onduidelijk en staat het antwoord niet op deze site? Neem dan contact op met de uitgeverij via 010 - 206 29 29 of info@lemniscaat.nl (niet voor het inzenden van werk!).