Persbericht, februari 2009

Uitgeverij Holland en Lemniscaat en de Biegel Bibliotheek

Eind september 2007 verscheen het eerste deel van de Biegel Bibliotheek: De grote kleine kapitein gaf de feestelijke aftrap van een mooie serie nieuwe uitgaven van de hoogtepunten uit het werk van de meesterverteller van de kinderliteratuur, Paul Biegel.

De Biegel Bibliotheek is een initiatief van uitgeverij Holland en Lemniscaat.

 

De kleine kapitein, De rode prinses, Het sleutelkruid, Nachtverhaal: het is maar een kleine greep uit het immense oeuvre van Paul Biegel. De verhalen van de 'grand old man' van de kinderliteratuur zijn nog steeds springlevend, verrassend en tijdloos.

Dit werk verdient een bijzondere, blijvende plaats in iedere boekenkast - thuis, in de boekhandel en in de bibliotheek. Daarom hebben uitgeverij Holland en Lemniscaat besloten samen de Biegel Bibliotheek te starten, een chique serie nieuwe uitgaven van de hoogtepunten uit het werk van de meesterverteller. Gebonden, zo mogelijk in kleur, met prachtige rode linnen rug - een uitgave Paul Biegel waardig.

De komende jaren zullen zo'n twintig titels verschijnen in de Biegel Bibliotheek. De andere boeken van Paul Biegel zullen beschikbaar blijven via 'printing on demand'. Wij hopen en verwachten met inspanning van beide uitgeverijen dit omvangrijke project tot een groot succes te maken.

 

Deel 2 van de Biegel Bibliotheek was De rover Hoepsika (1977), die half oktober 2007 verscheen en deel 3 was De rode prinses (1989), waarvoor Paul Biegel een Gouden Griffel kreeg. In 2008 verschenen nog De dwergjes van Tuil, De vloek van Woestewolf en Juttertje Tim. In februari 2009 zijn Ik wou dat ik anders was en Het Sleutelkruid verschenen. In maart 2009 verschijnt Nachtverhaal (met nieuwe illustraties van Charlotte Dematons).. Voor de zomer staat Vergilius van Tuil, volledig opnieuw geïllustreerd door Mies van Hout, gepland.

De Vrienden Van Paul Biegel

Paul Biegel, een bijzonder mens met een bijzonder oeuvre. We merken dat aan de reacties op onze plannen om zijn werk opnieuw uit te geven. Maar het werk van de oude meester een vaste plaats te geven in de boekhandel en bij het publiek lukt alleen als daar behalve enthousiasme vanuit de uitgeverij ook een actieve steun is vanuit boekverkopers door het hele land. Wij hebben besloten een groep 'Vrienden Van Paul Biegel' bijeen te brengen bestaande uit schrijvers, recensenten, boekverkopers en andere Biegel-enthousiasten. Samen met hen willen wij proberen ervoor te zorgen dat het werk van Paul Biegel levend blijft voor onszelf en voor onze kinderen. Inmiddels zijn er zo'n 140 Biegelvrienden!

 

Meer weten of Vriend Van Paul Biegel worden?

Neem contact op met Carlijn van Ravenstein carlijn@lemniscaat.nl en 010 206 2926.

 

 

Voor meer informatie over bovenstaande onderwerpen kunt u contact opnemen met Carlijn van Ravenstein, pers en promotie uitgeverij Lemniscaat, tel: 010 206 29 26, e-mail: carlijn@lemniscaat.nl