Bedreigde dieren

Martin Jenkins & Tom Frost

ISBN: 9789047710455 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 19,95

Laten we ervoor zorgen dat deze dieren onze wereld blijven sieren

Martin Jenkins werkte tien jaar lang voor het Wereldwaarnemingscentrum voor Milieubescherming van de Verenigde Naties. Daar raakte hij betoverd door de schoonheid van de natuur, maar zag hij ook hoe talloze dieren op het punt staan om voorgoed van de wereld te verdwijnen. Inmiddels gebruikt al jaren zijn pen in de strijd om dieren te redden.
Voor dit boek bundelt hij zijn krachten met Tom Frost. Samen hebben ze – in beeld en woord – dertig dieren voor de eeuwigheid vastgelegd. Dieren die ernstig bedreigd zijn, en waarvan je van sommige misschien niet eens wist dat ze bestonden. In dit boek komen ze tot leven: de indri en de fijileguaan, de pardellynx en de numbat – maar ook bijvoorbeeld de paling, en vijfentwintig andere, even bijzondere, bedreigde dieren. Lees over hun manier van leven en hoe het komt dat het zover met ze gekomen is. Kijk hoe ze eruitzien. En één ding is zeker: wie dit boek uit heeft, weet dat we koste wat kost moeten voorkomen dat we deze dieren alleen nog maar op postzegels zien. Met onze hulp kunnen ze het redden!
Een deel van de opbrengst van dit boek gaat naar het Wereldnatuurfonds.

Bedreigde dieren

Lemniscaat natuurlijk!

Over de auteur

Martin Jenkins studeerde biologie aan Cambridge University en werkte voor onder meer de Verenigde Naties en het Wereld Natuur Fonds. Hij schrijft veel prijswinnende non-fictietitels voor kinderen, maar heeft bijvoorbeeld ook Don Quichot en Gullivers reizen herschreven.

Over de illustrator

Tom Frost studeerde aan het Falmouth College of Art. Inmiddels verdeelt hij zijn tijd tussen ontwerpen, onder andere voor het Victoria and Albert Museum en voor Nomnom Chocolate, drukkunst maken en zijn afbrokkelende Georgiaanse huis op het platteland in Wales opknappen.