Bij ons in de straat

Koos Meinderts & Annette Fienieg

ISBN: 9789047704805 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 12,95

Een feestelijk prentenboek vol vrolijke figuren

Bij ons in de straat
van nummer 1 tot nummer 10
wonen hele rare mensen
Kom, dan laat ik ze je zien!


In Bij ons in de straat stellen Koos Meinderts en Annette Fienieg hun buren aan je voor: Tante Truitje, Cowboy Henkie, Kleine Jantje Hens aan Dek en nog zeven anderen. En op nummer elf? Daar wonen ze zelf. Een feestelijk en onverwoestbaar prentenboek vol vrolijke figuren.Bij ons in de straat

Prentenboeken

Leespluim van de maand oktober 2012

Bij ons in de straat is door het pedagogisch vakblad KIDDO bekroond met de Leespluim van de Maand oktober. De prijs is een bekroning van kwalitatieve boeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar om hen te prikkelen tot lezen en hun leesplezier en taalvaardigheid te bevorderen.


De jury over het boek: 
“Hoeveel vrolijker zouden onze straten eruit zien als makers van bestemmingsplannen en leden van welstandscommissies zich hadden verdiept in het standaardwerk voor straatplanning Bij ons in de straat van Koos Meinderts. Geen sprake meer van saaie eenvormigheid maar een verrassende mengelmoes van bouwstijlen. In zo’n straat hoef je niet meer te gissen naar achtergrond, beroep of liefhebberij van je buren. Laat me je huis zien en ik zal zeggen wie je bent!”

Over de auteur

Koos Meinderts (1953) maakt liedjes, boeken cabaret en theater voor kinderen en volwassenen. Zijn bekendste kinderboek is De club van lelijke kinderen. Voor Keizer en de verhalenvader kreeg hij een Vlag en Wimpel en zijn Leen werd genomineerd voor de prestigieuze Duitse Jeugdliteraturprijs. De vuurtoren was zijn eerste prentenboek bij Lemniscaat.Koos is geadopteerd door Alice in Wonderland in Den Haag. Hier kunnen ze je alles over hem vertellen en wie weet loop je na een bezoekje wel met een gesigneerd exemplaar de deur uit!

Over de illustrator

Annette Fienieg (1959) heeft ruim tachtig kinderboeken geïllustreerd, waaronder de meeste boeken van haar echtgenoot Koos Meinderts. Zij won de jaarprijs van de Nederlandse Illustratoren Club voor de illustraties in Kuik en Vark en de Verdronken Maan. Voor Lemniscaat illustreerde ze de succesvolle boeken over Sven en zijn rat. De vuurtoren was haar eerste prentenboek bij Lemniscaat.Annette is geadopteerd door Alice in Wonderland in Den Haag. Hier kunnen ze je alles over haar vertellen en misschien loop je na een bezoekje wel met een gesigneerd exemplaar de deur uit!