Boy21

Matthew Quick

ISBN: 9789047707004 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 18,95

Een roman voor alle leeftijden van de auteur van ‘The Silver Linings Playbook’

Finley woont in Bellmont, een stad die wordt beheerst door geweld: de Ierse maffia, rassenrellen en drugs. Zelf is hij ’s nachts – als zijn vader werkt – thuis verantwoordelijk voor zijn gehandicapte grootvader.
Zijn redding is basketbal. Zodra hij zijn shirt met nummer 21 aantrekt, kan hij alle ellende achter zich laten. ‘White rabbit’ wordt hij genoemd: de enige blanke speler in zijn team. En ook zijn vriendin, die hij overal naartoe zou volgen, is de ster van haar basketbalteam.
Maar dan komt Russ in de wijk wonen. Dit voormalige basketbalwonder heeft iets verschrikkelijks meegemaakt, waar hij niet over praat. Hij praat überhaupt nauwelijks en luistert alleen naar de naam… Boy21.
De coach van het basketbalteam stelt Finley – alsof hij niet al genoeg aan zijn hoofd heeft – verantwoordelijk voor het welzijn van Boy21.

Geschreven vanuit Finley in een ik-perspectief wordt de lezer meegezogen in de maalstroom aan emoties die gepaard gaan met Finleys leven en met de ingewikkelde, kwetsbare vriendschap die hij met Boy21 probeert op te bouwen – terwijl Boy21 het liefst de werkelijkheid ontvlucht.
Matthew Quick wordt alom geroemd om zijn ongekende talent onder de huid van getroebleerde maar sympathieke personages te kruipen. Bij Boy21 neemt dat talent adembenemende proporties aan.

Boy21

Literair

Over de auteur

Matthew Quick (kortweg Q) zegde zijn baan als docent Amerikaanse Literatuur op om zelf schrijver te worden. Hij veroverde de wereld met The Silver Linings Playbook, en sindsdien zijn zijn boeken met onweerstaanbare, kwetsbare hoofdpersonen in meer dan dertig talen uitgegeven. Bij Lemniscaat verschenen onder meer Liefde kan mislukken, The Reason You’re Alive en Gefeliciteerd, Leonard Peacock en meest recent Sorta Like a Rockstar.
‘Books like Quick’s are necessary.’– The New York Times