Colafonteinen en spetterende verfbommen

Jesse Goossens & Linde Faas

ISBN: 9789047707219 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 16,95

48 waanzinnige experimenten om thuis te doen

Met spulletjes die je in bijna iedere huiskamer en in ieder keukenkastje vindt, kun je de meest waanzinnige experimenten uitvoeren.


Tover je huis of tuin om tot laboratorium en maak verfbommen en olifantentandpasta, laat kristallen groeien, vulkanen uitbarsten en cd’s vliegen, bouw je eigen lavalamp en ontdek hoe je een ei kunt laten stuiteren.


Waag je aan de spectaculaire, spannende en sensationele proeven in dit feestelijke boek voor uitvinders in de dop en alle andere tovenaarsleerlingen.Op de website Colafonteinen.nl kun je je eigen proefjes inzenden én staan filmpjes met de proefjes, zoals het leuke filmpje hieronder:


Colafonteinen en spetterende verfbommen

Lemniscaat moet je weten

‘Een feestelijk boek met achtenveertig spectaculaire, spannende en sensationele proeven voor uitvinders in de dop en alle andere tovenaarsleerlingen.’ (Kiddo)


‘Het leuke aan het boek is dat er niet alleen bij staat hoe je het proefje moet uitvoeren, maar Jesse Goossens legt ook uit hoe het proefje werkt. Zo leer je best veel over natuurkunde en techniek.
Wat erg mooi aan het boek is zijn de tekeningen van Linde Faas. De mensjes die ze tekent lijken van elastiek omdat ze op veel tekeningen geen ellenbogen of knieën hebben.’ (Leesfeest)


‘Voor wie eens wat anders wil doen dan figuurtjes knutselen met zijn (klein)kinderen is Colafonteinen en spetterende verfbommen een absolute aanrader waar je ook nog eens wat van kan opsteken.’ (C2W Chemisch 2 Weekblad)

Over de auteur

Jesse Goossens (Hilversum, 1969) woont en werkt in Rotterdam. Ze is redacteur, vertaler en auteur. Van haar hand verschenen inmiddels vijftien boeken, waaronder de bij Lemniscaat verschenen jeugdroman It’s a Wonderful Life, de theatergeschiedenis Dit is theater  en het merkwaardige dierenfeitjes boek Springende pinguìns en lachende hyena´s dat Marije Tolman. Met Linde Faas maakte ze het experimentenboek Colafonteinen en spetterende verfbommen. Daarnaast vertaalde ze voor Lemniscaat al meer dan veertig titels, van prentenboeken tot young adult en non-fictie.

Over de illustrator

Linde Faas studeerde cum laude af aan de kunstacademie van Breda. Ze werkt als animator van tekenfilms en als kunstenares, en internationaal als illustrator. Voor Lemniscaat illustreerde ze onder meer de boeken van Pieter Koolwijk over Vlo en Stiekel en Prutje, en de non-fictietitels Colafonteinen en spetterende verfbommen en Spuitende slagaders en overstromende fonteinen met Jesse Goossens. Na haar prentenboekendebuut Ik neem je mee verscheen eerder dit jaar De jongen en de walvis.

studeerde cum laude af aan de kunstacademie van Breda. Ze werkt als animator van tekenfilms en als kunstenares, en internationaal als illustrator. Voor Lemniscaat illustreerde ze onder meer de boeken van Pieter Koolwijk over Vlo en Stiekel en Prutje, en de non-fictietitels Colafonteinen en spetterende verfbommen en Spuitende slagaders en overstromende fonteinen met Jesse Goossens. Na haar prentenboekendebuut Ik neem je mee verscheen eerder dit jaar De jongen en de walvis.