Coolman en ik

Rüdiger Bertram & Heribert Schulmeyer

ISBN: 9789047703839 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95

Een superheld als beste vriend: cool! Of toch niet?

Kai is bevriend met Coolman, de ultieme superheld!
Tenminste… zo denkt Coolman over zichzelf.

Het is geen onverdeeld genoegen voor de twaalfjarige Kai om Coolman voortdurend aan zijn zijde te hebben. Ten eerste omdat de adviezen die Coolman geeft nou niet bepaald altijd goed uitpakken (vooral als het om meisjes gaat). En ten tweede omdat behalve Kai niemand Coolman kan zien.


Mede dankzij Coolman belandt Kai van de ene hilarische, herkenbare en pijnlijke situatie in de andere. Met als toppunt het spetterende feest dat zijn zus geeft als zijn ouders een weekendje weg zijn, waar Kai zijn uiterste best doet om de spullen van zijn ouders te beschermen tegen bier, sigaretten en… natte klei.


De geestige teksten van Rüdiger Bertram, die doen denken aan de dagboeken van Adrian Mole, en de ludieke strips van Heribert Schulmeyer vormen een komisch geheel dat elke jongen zal verslinden – en meisjes mogen ook meegenieten.

Strip of boek? Coolman en ik is het beste van twee werelden

Er verschijnen nog meer avonturen van Coolman en Kai.

Coolman en ik

Jeugd

Over de auteur

Rüdiger Bertram (1967) schrijft vooral kinderboeken en televisiekomedies. Daarnaast is hij hoofdredacteur van de Duitse cultuurzender NRW. Rüdiger woont in Keulen. Zijn boeken zijn niet eerder in het Nederlands verschenen.

Over de illustrator

Heribert Schulmeyer (1954) maakt strips, illustraties en vrij werk en tekent ook voor een van de populairste Duitse kindertelevisieprogramma’s: Die Sendung mit der Maus. Coolman en ik is zijneerste boek bij Lemniscaat.