De blauwe vinvis

Jenni Desmond

ISBN: 9789047707462 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95
Vertaler(s): Jesse Goossens

Alle raarste maar waarste feiten over het grootste dier ter wereld

De blauwe vinvis is het meest bijzondere beest dat er bestaat. Hij kan wel dertig meter lang worden – net zo lang als een vrachtwagen, een graafmachine, een boot, een auto, een fiets, een motor, een busje en een tractor achter elkaar.
Zijn bek is zo groot dat er wel vijftig mensen in kunnen staan. Gelukkig eet een blauwe vinvis geen mensen… En een babyvinvis drinkt bijna tweehonderd liter moedermelk per dag. Niet gek dat hij ieder uur meer dan vier kilo zwaarder wordt.
Jenni Desmond vertelt de meest wonderlijke feiten over de blauwe vinvis en maakt daar de prachtigste illustraties bij. De blauwe vinvis is een prentenboek om bij weg te dromen én om je spreekbeurt over te houden.

Een boek in een opvallend afwijkend genre, waar er nog veel te weinig van zijn in kinderboekenland.’ – Biologie Plus

De blauwe vinvis

Lemniscaat natuurlijk!

Recensies

‘Een echt informatief, goed gedocumenteerd prentenboek, interessant voor een jongere leeftijdsgroep.’ – Griffeljury 2016 (Vlag & Wimpel)


Een fijne combinatie van een verhaal waarin kennis is verweven. […] Prettig gedoseerde informatie waar de Britse illustratrice toegankelijke tekeningen bij maakt, die uit zichzelf een verhaal vertellen. Dit is fijne non-fictie, ook heel geschikt om voor te lezen, verpakt in een kunstzinnige en dromerige omgeving.’ – jaapleest.nl


‘Een spreekbeurt in prentenboekvorm. De blauwe vinvis is een indrukwekkend non-fictiekinderboek… Auteur Jenni Desmond heeft het goed gezien: over deze blauwe reus is zoveel indrukwekkends te vertellen, dat er geen fantasie aan te pas hoeft te komen….Een boek in een opvallend afwijkend genre, waar er nog veel te weinig van zijn in kinderboekenland.’
Biologie Plus

Inkijkfragment

Over de auteur

Jenni Desmond studeerde Engels, kunstgeschiedenis én kinderboekillustratie. Met haar debuut Red Cat, Blue Cat won ze in 2013 de Cambridgeshire Picture Book Award. Bij Lemniscaat verschenen van haar hand onder meer Zoevende Zebra, Alberts boom, De ijsbeer, De olifant en het met een Vlag & Wimpel bekroonde De blauwe vinvis. Samen met Amy Hest maakte ze De nacht van de vallende ster.