De dag dat de zon geen zin had

Mirjam Enzerink & Peter-Paul Rauwerda

ISBN: 9789047706649 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95

Wat zou er gebeuren als de zon op een dag niet meer opkomt?

Slaapdronken van een nacht vliegen neemt Uil op weg naar huis de verkeerde afslag. Zonder dat ze het doorheeft, belandt ze zo op een zolder.


Daar wacht ze het krieken van de dag af. Maar de zon komt maar niet op. Uil begint zich ernstig zorgen te maken. Hoe kan de wereld zonder zon?


Wat Uil niet ziet, maar de kijker wel, is dat de zon buiten opgaat en door het vensterraam naar binnen piept. Pas als het licht een spiegel bereikt, krijgt ook Uil het in de gaten.


Peter-Paul Rauwerda zet een prachtig prentenboek neer in de magische stijl die we kennen uit De sterrenkijker van Beatrijs Oerlemans. Elk kind (en iedere volwassene) zal meeleven met het innemende uiltje en tegelijkertijd genieten omdat hij ziet wat Uil niet ziet. Een heerlijk filosofisch prentenboek om lang in te bladeren en over na te praten.

De dag dat de zon geen zin had

Prentenboeken

Recensies

‘Groots huis-tuin-en-keukensprookje over uil die de zon zoekt.’
NRC Handelsblad


‘Rauwerda vertelt op een knappe manier het verhaal via zijn tekeningen’
Jaapleest gaf het prentenboek een 7.0


‘Peter-Paul Rauwerda geeft op een indrukwekkende en toch simpele manier uitdrukking aan Uils verdriet. Zon, waar ben je toch? De illustraties sleuren je mee in de ontdekkingsreis van Uil. Ben je op zoek naar een prentenboek waar je over na kunt denken? Dan is De dag dat de zon geen zin had een goede keus voor jou.’
Leesfeest


Inkijkfragment

Over de auteur

Mirjam Enzerink (1970) schrijft al sinds haar kindertijd verhalen. Nu is ze freelance tekstschrijver voor onder meer lifestyle magazines en natuurtijdschriften. De dag dat de zon geen zin had is haar debuut bij Lemniscaat.

Over de illustrator

Peter-Paul Rauwerda is een duizendpoot. In het dagelijks leven is hij wiskundeleraar. En naast schitteren als illustrator – denk aan het bij Lemniscaat verschenen prentenboek De dag dat de zon geen zin had met Mirjam Enzerink of De sterrenkijker met Beatrijs Oerlemans – excelleert hij ook als auteur. Voor zijn bij Lemniscaat verschenen debuut, De negen kamers, won hij direct de Dioraphte Literatour-publieksprijs.