De gele ballon

Charlotte Dematons

ISBN: 9789047701736 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 29,95

Op de platen van deze maxi-editie zijn alle details nog beter te bewonderen!

Dit prentenboek van Charlotte Dematons heeft geen tekst en een verhaal lijkt te ontbreken. Maar de goede kijker ontdekt al snel dat de verschillende platen van de stad, de woestijn, het oerwoud en de zee iets met elkaar te maken hebben. Telkens opnieuw duikt er een blauw autootje op, een fakir op een vliegend tapijtje, een boef in gevangenistenue en een gele ballon. Jong en oud zullen met plezier op zoek gaan naar deze terugkerende elementen en zo zelf het verhaal reconstrueren.

In De gele ballon toont Charlotte Dematons zich niet alleen een meesteres in het scheppen van sfeer – zij heeft in dit boek ook talloze kleine grapjes verwerkt. Niels Holgersson, de Baron von Münchhausen, Pippi Langkous, Toetanchamon, de kerstman, Repelsteeltje en vele andere bekende figuren uit de (kinder)literatuur wandelen vrolijk over de pagina’s en maken dit prentenboek een feest van herkenning.

Op de platen van deze maxi-editie zijn alle details nog beter te bewonderen. Een fijn groot formaat, ideaal voor kinderdagverblijven en scholen.

De gele ballon

Prentenboeken

Recensies

‘Een wonderlijke schakering van verschillende landschappen en gebouwen.’
De Leeswelp


‘In dit groot formaat prentenboek is ontzettend veel te zien … De kleurige, geschilderde prenten zijn gedetailleerd en zorgen voor veel kijkplezier.’
NBD Biblion


‘De illustraties zijn zo mooi en minutieus dat je niet uitgekeken raakt.’
Krant van Gouda


‘Een grappige kijk op de wereld in vogelvlucht. …Om eindeloos te bekijken!’
De Morgen


‘Voor eindeloos zoek- en vertelplezier’
Ouders van nu


‘Het mooiste prentenboek dat er bestaat. … Voor een vader die niet graag voorleest, is dit boek ideaal.’
Reveil


‘Een aanrader!’
Pluizuit


‘er is zoveel te ontdekken dat je keer op keer beseft dat je nog niet alles gezien hebt. Goed voor vele uren voorleesplezier.’
Stadsblad Utrecht

Inkijkfragment

Over de auteur

Charlotte Dematons groeide op in Normandië, waar ze tweetalig werd opgevoed. Na haar middelbare school in Frankrijk ging ze naar de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, waar ze zich specialiseerde in illustreren en ontwerpen. Tijdens de tentoonstelling van de eindexamenkandidaten werd haar werk opgemerkt door de uitgever van Lemniscaat. Hij gaf haar een opdracht voor het maken van een prentenboek. Dat werd ‘Dido’, haar debuut als prentenboekenmaakster. Sindsdien maakt ze voor veel uitgeverijen en tijdschriften illustraties en prentenboeken, waaronder diverse sprookjesboeken en de drie kijk- en zoekboeken van formaat ‘De gele ballon’, ‘Nederland’ en ‘Sinterklaas’. Dematons’ illustraties hebben vaak een sprookjesachtige sfeer en vallen op door de vele details. Voor ‘De sprookjes van Grimm’ ontving Charlotte Dematons de Zilveren Penseel 2006, en ‘Sinterklaas’, waarvan binnen vier jaar al meer dan 100.000 exemplaren werden verkocht, werd in 2008 bekroond met een Gouden Penseel.