De ijsbeer

Jenni Desmond

ISBN: 9789047703143 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95
Vertaler(s): Jesse Goossens

Na het bekroonde De blauwe vinvis is Desmond terug met… De ijsbeer

Op een dag pakte een meisje een boek van een plank en begon te lezen… Met het openslaan van het boek wordt het meisje de wereld van de ijsbeer ingetrokken. Ze sjokt kilometers met hem over de ijsvlakte, op zoek naar eten. Ze komt erachter hoe handig de poten van een ijsbeer zijn, en hoe hij op zijn buik begint te kruipen als het ijs onder zijn gewicht begint te buigen. Een ijsbeer is zo lang als twee zevenjarige kinderen boven op elkaar en het mannetje weegt net zoveel als wel twintig zevenjarigen!

Samen met het meisje leert de lezer alles over de ijsbeer – uit de tekst, maar ook uit de schitterende, soms bijna sprookjesachtige sneeuwillustraties. Een boek dat uitnodigt tot werkstukken, spreekbeurten en urenlang wegdromen bij de witte keizer van de dierenwereld.

De ijsbeer

Prentenboeken

Recensies

‘Desmonds gevarieerde illustraties combineren acquarel, acrylverf, potlood, krijt en grafische technieken om steeds wisselende sferen en spectaculaire scènes van het leven op de Noordpool te creëren.’
– The New York Times (verkozen tot een van de best geillustreerde kinderboeken van 2016)

Inkijkfragment

Over de auteur

Jenni Desmond studeerde Engels, kunstgeschiedenis én kinderboekillustratie. Met haar debuut Red Cat, Blue Cat won ze in 2013 de Cambridgeshire Picture Book Award. Bij Lemniscaat verschenen van haar hand onder meer Zoevende Zebra, Alberts boom, De ijsbeer, De olifant en het met een Vlag & Wimpel bekroonde De blauwe vinvis. Samen met Amy Hest maakte ze De nacht van de vallende ster.