De jongen die draken kweekte

Andy Shepherd & Sara Ogilvie

ISBN: 9789047710684 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95

Stel je voor dat je een plant vindt waaraan draken groeien…

Als Tomas zijn grootvader in de tuin helpt, ontdekt hij een rare plant. Het ding staat in de weg en ze besluiten het de volgende dag uit te gaan graven. Maar als Tomas die avond het grappige fruit van de plant mee naar huis neemt, komt er een echt draakje uit. Tomas heeft nu zijn eigen draak: Fikkie!


Tomas zegt tegen niemand dat hij een draakje heeft. Maar het houden van een draakje is nog niet zo makkelijk. Want wat eet zo’n diertje? Wat doe je aan die vlammen? En hoe houd je hem verborgen?


En dan ziet hij dat aan de drakenfruitboom steeds meer vruchten groeien! Tomas wordt drakenkweker…


Dit geweldige, vrolijke, avontuurlijke verhaal is rijk geïllustreerd door Sara Ogilvie. En gelukkig komen er nóg twee boeken over Tomas en zijn draak, want wie dit boek uit heeft wil meteen méér lezen… én een eigen draakje.

De jongen die draken kweekte

Jeugd


  • ‘ontzettend grappig en verrassend’ 4 sterren in dagblad De Limburger.

  • Libris Kinderboek van de week: ‘Dit boek bevat weer alle ingrediënten voor een lekker jeugdboek.. Spanning, sensatie, avontuur, humor, een goede vriendschap, Bars een boze buurman en dat nog eens verluchtigd met veel leuke illustraties. Heel bijzonder in dit verhaal is dat Tomas iedere keer tegen de lezer aan het woord is waardoor alles wat hij je vertelt echt bij je binnenkomt. Moeilijk om een leeftijd aan dit boek te geven want het is een heerlijk voorleesboek vanaf een jaar of zeven maar ik weet zeker dat kinderen van twaalf ook zullen genieten.’

  • Gekozen als Boek van de Week op Radio 4 (zaterdag 4 augustus 2018)

  • ‘Wat zit er heerlijk veel humor in dit boek! Ik heb zo fijn zitten grinniken om van alles, echt genieten!!’ –  boekblog Biebmiepje.nl

  • ‘Het helpt natuurlijk echt wel als er leuke boeken, zoals ‘De jongen die draken kweekte’ zijn om kinderen te stimuleren om te lezen. Vooral als ze ook nog eens voorzien zijn van leuke illustraties. Dat maakt het nog aantrekkelijker.’ op www.ncsf.nl (Nederlands Contactcentrum voor Science Fiction)

  • ‘Superleuk boek vol draken, avontuur en heel veel (ontploffende) drakenpoep! Een heerlijk boek voor iedereen vanaf 7 jaar!’ – boekhandel Dekker vd Vegt (Nijmegen)

  • ‘Ik heb dit leuke, fantasierijke verhaal vol spanning en avontuur, met veel plezier gelezen. Want wie wil er nu niet een draak als huisdier!’ – boekhandel De Dolfijn (Amsterdam)

  • ‘Een onweerstaanbaar geinig en rebels boek.’ – boekblog deeleesclubvanalles.nl

    ‘Ik vind het leuk geschreven en ik wil altijd doorlezen op momenten dat het eigenlijk niet kan, want het is gewoon zo grappig en spannend!’ – www.coolesuggesties.nl

Over de auteur

Andy Shepherd was lerares Engels toen ze besloot zich volledig te wijden aan het schrijven van kinderboeken. Toen haar agent het manuscript voor De jongen die draken kweekte en de plannen voor twee vervolgdelen rondstuurde, struikelden de Britse uitgevers over elkaar om de boeken te bemachtigen. De rechten zijn ook al verkocht voor een Britse televisieserie.

Over de illustrator

Sara Ogilvie studeerde in Schotland af aan de kunstacademie. Vanaf het begin van haar carrière ontving ze belangrijke prijzen, en ze kreeg zelfs de opdracht om een kunstwerk te maken voor Nelson Mandela en de Engelse koningin. Bij Lemniscaat verschenen van haar tekenpen onder meer Neushoorns eten geen pannenkoeken, Verboden toegang, monstertuin en Zo zijn ouders.
www.saraogilvie.com