De jongen die met draken leefde

Andy Shepherd & Sara Ogilvie

ISBN: 9789047710745 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95

Heel leuk, zo’n draakje, maar hoe houd je hem verborgen?

Tomas heeft een geheim – een vurig geheim! Iedereen die De jongen die draken kweekte heeft gelezen, kent Fikkie; het draakje dat uit de drakenfruitboom in de tuin van zijn grootvader is gekomen. En ook Ted, Kai en Kat hebben inmiddels hun eigen draakjes, elk met hun eigen krachten. En die zijn nog minder braaf dan Fikkie.


De vrienden proberen hun draakjes te trainen – en dat gaat al niet zo makkelijk. Maar dan krijgen ze er nog twee problemen bij: het gaat niet goed met de drakenfruitboom, én Liam – de grootste pestkop van het noordelijk halfrond – krijgt door dat er iets aan de hand is.


Dat wordt dus een vuurspuwend, vermakelijk, vrolijk, verrukkelijk vervolg op het eerste deel.


En je gaat nog harder naar een eigen draak zoeken!

De jongen die met draken leefde

Jeugd

‘grappig, avontuurlijk, vuurspugend verhaal’ – op Kinderboeken Facebookgroep

‘Ik vind het een goed en spannend verhaal met veel humor en grappen en mooie illustraties. Zeker een aanrader. Ik vind het goed aansluiten op het eerste deel van de serie: De jongen die draken kweekte.’ – www.coolesuggesties.nl 

Over de auteur

Andy Shepherd was lerares Engels toen ze besloot zich volledig te wijden aan het schrijven van kinderboeken. Toen haar agent het manuscript voor De jongen die draken kweekte en de plannen voor twee vervolgdelen rondstuurde, struikelden de Britse uitgevers over elkaar om de boeken te bemachtigen. De rechten zijn ook al verkocht voor een Britse televisieserie.

Over de illustrator

Sara Ogilvie studeerde in Schotland af aan de kunstacademie. Vanaf het begin van haar carrière ontving ze belangrijke prijzen, en ze kreeg zelfs de opdracht om een kunstwerk te maken voor Nelson Mandela en de Engelse koningin. Bij Lemniscaat verschenen van haar tekenpen onder meer Neushoorns eten geen pannenkoeken, Verboden toegang, monstertuin en Zo zijn ouders.
www.saraogilvie.com