De nacht van de vallende ster

Amy Hest & Jenni Desmond

ISBN: 9789047709626 | Uitvoering: Prentenboek | Prijs: € 14,95
Vertaler(s): Jesse Goossens

De beste vrienden zijn soms dichterbij dan je denkt!

Het is een gouden combinatie: de auteur van de prentenboeken over Kiki en Sam en de illustrator van onder meer ‘De blauwe vinvis’ en ‘Alberts boom’. Samen schetsen ze de wereld van Nijn en Hond. Nijn en Hond zijn buren. Nijn woont in het blauwe huis en Hond woont in het rode huis. Heel dicht bij elkaar, maar toch hebben ze nog nooit een woord tegen elkaar gezegd. Iedere ochtend kijkt Nijn eerst even door het hoge gras en het hek naar Hond. En iedere ochtend kijkt Hond eerst even door het hek en het hoge gras naar Nijn. Ze zeggen geen van beiden: ‘Hallo.’ Of: ‘Hoi.’ Of: ‘Leuk om je te zien.’ Toch laat de gedachte aan elkaar beide buren niet los. Tot op een mooie nacht zowel Hond als Nijn niet kan slapen. Ze staan in hun tuin, kijken naar het huis van de ander, bedenken dat die buur wel een vriend kan gebruiken… en dan valt een ster. Zonder dat een wens hardop is uitgesproken, komt hij uit. Een poëtisch prentenboek in woord én beeld om heerlijk bij weg te dromen of in slaap te vallen.

De nacht van de vallende ster

Prentenboeken

Recensies

‘De illustraties blinken uit in expressie; met slechts enkele pennentrekken en wat losse lijntjes verbeeldt Desmond uiteenlopende, maar steeds oprechte emoties.’ – cuttingedge.be

‘Spaarzame, poëtische teksten.’ – Publisher Weekly

Inkijkfragment

Over de auteur

Amy Hest was jarenlang jeugdbibliothecaris in de New York Public Library. Daarna werd ze fulltime kinderenboekenschrijfster. Ze is wereldwijd vertaald en bekroond. Bij Lemniscaat verschenen onder meer haar boeken over het eendje Kiki en Kun je niet slapen, Sam?.

Over de illustrator

Jenni Desmond studeerde Engels, kunstgeschiedenis én kinderboekillustratie. Met haar debuut Red Cat, Blue Cat won ze in 2013 de Cambridgeshire Picture Book Award. Bij Lemniscaat verschenen van haar hand onder meer Zoevende Zebra, Alberts boom, De ijsbeer, De olifant en het met een Vlag & Wimpel bekroonde De blauwe vinvis. Samen met Amy Hest maakte ze De nacht van de vallende ster.