Onruststokers

Catherine C. Barter

ISBN: 9789047709350 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 15,95
Vertaler(s): Jenny de Jonge

Een liefdevolle, spannende, humoristische en aangrijpende coming-of-age-roman

Alena heeft haar moeder nooit gekend – die stierf toen ze een baby was. Ze is opgegroeid bij haar overbezorgde halfbroer Danny en zijn veel nuchterdere vriend Nick, die een onafhankelijke, politieke, boeken-minded koffiebar runt – de plek op de wereld waar Alena het liefste is. Nu Alena vijftien jaar oud is, wordt ze nieuwsgierig wie haar moeder eigenlijk was. Dat Danny haar onderzoek op alle manieren probeert te dwarsbomen, maakt haar alleen maar meer vastberaden om te ontdekken wat nu eigenlijk haar achtergrond is. Haar veilige leventje begint steeds heviger op zijn grondvesten te schudden als een aanslagpleger bommen legt in supermarkten in haar buurt, de koffiebar wordt aangevallen en ze meer over haar moeder te weten komt. Heeft Danny gelijk als hij haar tegen de werkelijkheid wil beschermen? Wie ‘Onruststokers’ heeft gelezen, wil direct naar de stad rennen om koffie te drinken – in de hoop daar Danny, Nick en Alena te treffen. Zulke vrienden wil je nooit meer kwijt.

Onruststokers

Young Adult

Recensies

‘Een prachtig debuut. […] Onruststokers is totaal anders dan alle andere boeken die momenteel in de kast staan – echt een frisse wind.’ – Readingzone.com


‘Sterk en ontroerend.’ – The Bookseller

Inkijkfragment

Over de auteur

Catherine Barter gaf les in Amerikaanse literatuur en promoveerde op de jeugdboekenschrijver Sherman Alexie. Ze is mededirecteur van de oudste onafhankelijke ‘radicale’ boekwinkel in Londen, Housmans. Onruststokers is haar eerste jeugdroman.