De verschrikkelijke sneeuwman

Alyze A. Bos

ISBN: 9789047706748 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95

Een monsterachtig winteravontuur

Het is een ongelofelijke rotwinter. Het regent alleen maar, er staat geen kerstboom thuis en tot overmaat van ramp moet Eefje Suikerhart verhuizen naar het huis van haar oma. En dan laat haar vader ook nog eens een reusachtige spiegel aan diggelen vallen. Dat betekent zeven jaar ongeluk.


Net als er een dik pak sneeuw ligt en de winter toch nog leuk lijkt te worden, slaat het noodlot toe. Wanneer Eefje in de schemering door het park loopt, komt ze oog in oog te staan met de Verschrikkelijke Sneeuwman.  Ze overleeft de ontmoeting, maar niemand gelooft dat ze hem heeft gezien. 


Eefje kan het niet over haar kant laten gaan. Zij wéét dat het monster bestaat. Ze neemt zich voor om, samen met de speciaal opgerichte ‘monsterclub’, haar gelijk tegenover de wereld te bewijzen.

De verschrikkelijke sneeuwman

Jeugd

‘De vele en levensechte dialogen van de karakters, de prettige schrijfstijl en de spanning over hoe het zal aflopen maken het boek zeer leesbaar…. Bijzonder plot, mooie karakterontwikkeling en ook nog een beetje spannend.’
NBD Biblion

‘Het is een verhaal in de traditie van Matilda of Pippi Langkous waarin het vooral draait om de kracht van kinderen en waarin de schrijver er gerust een schepje bovenop mag doen.’
Didactief


Over de auteur

Alyze Bos (1960) groeide op in een Fries dorpje, waar ze verhalen verzon om aan de verveling te ontsnappen. Na een tijdje als actrice te hebben gewerkt bij een kindertheatergezelschap, besloot ze haar verhalen op papier te zetten. Bij Clavis verscheen haar debuut De drie gouden aapjes. De Verschrikkelijke Sneeuwman is haar eerste boek bij Lemniscaat.