De waarheid volgens Mason Buttle

Leslie Connor

ISBN: 9789047710264 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 16,95

Zijn de vriendschappen van Mason Buttle verdoemd?

Mason Buttle woont met zijn oma en zijn oom op een oude, verwaarloosde appelboerderij. Thuis heeft hij het prima en voelt hij zich veilig, maar school is een ander verhaal. Mason is namelijk de grootste, meest zweterige en – laten we het aardig zeggen – niet de slimste leerling. En daar maakt een groepje jongens misbruik van.
Mason had een goede vriend, maar vijftien maanden geleden werd Benny dood gevonden in de appelgaard. Sindsdien wordt Mason steeds maar weer door Luitenant Baird ondervraagd. Hij lijkt het verhaal van Mason niet te geloven.
Gelukkig ontmoet Mason Calvin: het dunste, kleinste en misschien wel slimste jongetje van de school. De twee worden onafscheidelijke vrienden. Maar dan lijkt de geschiedenis zich te herhalen…

Een prachtig ontroerend verhaal over twee jongens die niet verschillender kunnen zijn, maar zichzelf bij elkaar vinden.

De waarheid volgens Mason Buttle

Jeugd

‘Dit boek heeft alles wat een boek moet hebben.’ – Kinderboekwinkel Kiekeboek

‘Zo’n prachtig, hoopvol boek over verlies, pesten en echte vriendschap gun je iedere leerling.´ – lezenslessen.nl

Over de auteur

Leslie Connor studeerde beeldende kunst om illustrator te worden, maar kwam erachter dat het schrijven haar nog veel meer trok. Inmiddels heeft ze al verschillende kinderboeken geschreven, die meermalen bekroond werden. Ze woont in Connecticut, Amerika. Bij Lemniscaat verscheen eerder De gevangenisfamilie van Perry T. Cook.