De Waterwaack van Natterlande

Marco Kunst & Marieke Nelissen

ISBN: 9789047707769 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 16,95

Een verrukkelijk magisch avontuur, waar je je niet uit los kunt rukken

Ik ben Toffee. Hoe ik aan die naam kwam, leg ik je later nog wel eens uit. Eerst ga ik je vertellen hoe het allemaal begon. Het begon op een doodgewone zaterdag. Mijn zus en ik hingen op de bank tv te kijken. Mijn zus heet trouwens Gum. Ja, ook al zo’n rare naam, ik weet het. Ga ik allemaal uitleggen. Later. Het is gewoon te veel om allemaal in een keer te vertellen: al die toestanden met Schorre Morre, de Waterwaack, de Zomp, ome Trees, de Rimboe van Rambo, de Bronbaas, tante Thé en de Wieswos en zo. Dus Ik Moet Echt Bij Het Begin Beginnen!
 
De tweeling Toffee en Gum vertellen samen over hun waanzinnige avonturen in de Zomp. Want het zal je maar gebeuren dat je ouders – die altijd een wedstrijdje doen wie het meeste geld verdient – opeens een brief krijgen waarin staat dat je moeder de wettige erfgename is van haar bet-betbet-betoverachter-achterachterachterneef en dus aanspraak mag maken op de Zomp en het Waterwaackhuis. Die ouders ruiken natuurlijk meteen geld: zo’n zomp kun je mooi volbouwen. Dus Toffee en Gum én hun au pairs Limona en Vanilia worden meegesleept naar het Waterwaackhuis. Maar daar blijken ze niet de enigen te zijn die denken dat ze de Zomp kunnen erven. En die Zomp wil niet zomaar worden volgebouwd. In de vochtige, zompige omgeving vinden vreemde gebeurtenissen plaats – en Toffee en Gum gaan op onderzoek uit om erachter te komen wat er nu precies aan de hand is. Maar steken ze hun neus niet in zaken die hen niet aangaan?

Marco Kunst heeft een hilarisch, absurdistisch avonturenboek geschreven, en laat het maar aan Marieke Nelissen over dat dito te illustreren!

De Waterwaack van Natterlande

Jeugd

‘Knotsgekke Kunst op weg naar het niveau-Roald Dahl. (…) Kunst heeft op de meesten een streepje voor. Zijn kunstige zinnenbouwerij, zijn gevoel voor ritme en humor, zijn overdrijvingen en running gags en woordspelingen liggen dicht bij het niveau-Roald Dahl.’ – NRC Handelsblad

Over de auteur

Marco Kunst (1966) schrijft sprookjes, realistische verhalen, fantasy, griezelige boeken, science fiction, heel grappige boeken en ook ontroerende, voor kinderen van 6 tot 8, van 9 tot 12 en van 13 tot 18 jaar. Ooit studeerde hij filosofie en dat lees je terug in zijn verhalen, net als zijn liefde voor de kust, lekker eten, fantasie, andere werelden, natuur, mensen in alle soorten en maten, weidse vergezichten en taal. Hij vertelt niet alleen graag op scholen over zijn eigen boeken, maar ook over wat verhalen eigenlijk zijn, wat fantasie is en waarom die zaken zo belangrijk zijn. Daarnaast laat hij de kinderen hun eigen (talige) fantasie verkennen.

Over de illustrator

Toen Marieke Nelissen nog een klein meisje was tekende ze graag regenbogen en de paashaas. Ook hield ze ervan om vreemde fantasiedieren te tekenen. Ze verschenen op haar papier wanneer ze haar ogen sloot en met de punt van haar potlood over het papier ging. Van de rare vormen die ontstonden maakte ze beesten. Ze gebruikte altijd alle kleuren in haar tekendoos. Hoe meer kleur hoe meer leven! Na de middelbare school ging Marieke naar de kunstacademie. Ze wilde graag mode-illustrator worden, maar kwam er al snel achter dat mode niks voor haar was. Eigenlijk geeft ze helemaal niks om kleding. Dus veranderde ze van richting en ging visuele communicatie studeren, met als specialisatie illustratieve vormgeving. Toen Marieke klaar was met haar studie vond ze dat ze een baan moest hebben. Iedereen had een baan, dus zij dacht dat ze er ook eentje nodig had. Ze is een tijdje kok geweest, maar na het bakken van honderdduizend biefstukken was ze dat wel een beetje zat en ging toen werken als grafisch ontwerper bij een klein grafisch bureau. Daar vond ze heel langzaam haar weg naar de kinderboeken. Elke dag zag ze er de meest prachtige illustraties voorbijkomen als ze bezig was met het ontwerpen van kinderboeken en educatief materiaal. Toen het bedrijf failliet ging rook ze vrijheid en ging aan de slag als freelancer. Eerst nog volop als grafisch ontwerper met een verlangen ooit te illustreren voor kinderen, en nu als kinderboekenillustrator! Marieke gebruikt inkt, ecoline, aquarel, potlood, krijt, nou ja, eigenlijk van alles om de juiste sfeer op het papier te krijgen.
Ze is inmiddels een veelgevraagd illustrator en grafisch ontwerper. Ze had al behoorlijk wat illustratie-ervaring toen ze haar eerste prentenboekenprenten instuurde naar de Lemniscaat Illustratiewedstrijd, en won. Bij Lemniscaat illustreerde ze eerder Rover gezocht van Udo Weigelt en De Waterwaack van Natterlande van Marco Kunst.Rover gezocht van Udo Weigelt en De Waterwaack van Natterlande van Marco Kunst.