Denk en doe als een kunstenaar

Claudia Boldt & Eleanor Meredith

ISBN: 9789047708865 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 17,95
Vertaler(s): Jesse Goossens

Kunst maken is een eitje – en ongelooflijk leuk!

Hoe komt een kunstenaar aan zijn ideeën? En hoe maakt hij er daarna kunst van? Met dit bijzondere doeboek leer je te denken en te doen als een kunstenaar. Inspirerende voorbeelden en eenvoudige aanwijzingen helpen kinderen (en volwassenen) op weg om aande slag te gaan. Ze leren om te experimenteren met verschillende materialen en technieken en hun eigen kunstwerken te maken. Aan de hand van de werken van acht moderne kunstenaars leert iedere kunstenaar in de dop te schilderen, beelden te maken, kostuums te ontwerpen, te tekenen, papierkunst te maken, te bouwen, samen te werken en te fotograferen. Het resultaat? IJsbeelden, onderwatersteden, superheldencapes, schilderijen met benen, dansende robots, collages, driedimensionale chili con carne en nog heel veel meer. En vooral héél veel plezier. Als extraatje is na het lezen van dit boek ook het bezoeken van een museum nog leuker, want je leert begrijpen hoe kunstenaars kijken, denken en doen. Een boek om talloze vrije middagen mee door te brengen en dat zorgt voor een huis vol kunst!

Denk en doe als een kunstenaar

Lemniscaat uit de kunst

Over de auteur

Claudia Boldt is schrijfster, illustrator en vormgever.  


Samen met Eleanor Meredith runt ze een eigen uitgeverij in Londen, Bolt Editions. Ze zijn onder meer de uitgevers en medebedenkers van The Loop, een kunsttijdschrift voor kinderen.

Over de auteur

Eleanor Meredith is kunstenares en illustrator. Samen met Claudio Boldt runt ze een eigen uitgeverij in Londen, Bolt Editions. Ze zijn onder meer de uitgevers en medebedenkers van The Loop, een kunsttijdschrift voor kinderen.