Detectivehond

Julia Donaldson & Sara Ogilvie

ISBN: 9789047708711 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95
Vertaler(s): Jesse Goossens

Een ode aan boeken en bibliotheken van de schrijfster van De Gruffalo

Het is een gouden combinatie: de tekst van Julia Donaldson en de aansprekende tekeningen van Sara Ogilvie, die de harten van kinderen eerder veroverde met onder meer Neushoorns eten geen pannenkoeken en Zo zijn ouders.

In de luchtige rijmen die we kennen uit de klassieker De Gruffalo vertelt Julia Donaldson het verhaal van Jos en zijn hond – een hond die altijd alles weet terug te vinden wat Jos kwijt is geraakt. Dat speurvermogen komt goed van pas als alle boeken van de school gestolen blijken te zijn. En Detectivehond houdt er juist zo van om voorgelezen te worden!

Ze rook aan de pet en bleef geen seconde meer staan, maar ging als de wind achter de boekendief aan…

Een vrolijke stoet schoolkinderen trekt achter Detectivehond de stad door om de dief op te sporen. Zullen ze de boeken terugvinden?

Detectivehond

Prentenboeken

Inkijkfragment

Over de auteur

Julia Donaldson (1948) schrijft van alles voor kinderen, van liedjes voor televisieprogramma’s tot theaterstukken en kinderboeken. Met Axel Scheffler maakte ze veel beroemde prentenboeken. Bij Lemniscaat verschenen van haar hand De Gruffalo, Het kind van de Gruffalo en Rockie.

Over de illustrator

Sara Ogilvie studeerde in Schotland af aan de kunstacademie. Vanaf het begin van haar carrière ontving ze belangrijke prijzen, en ze kreeg zelfs de opdracht om een kunstwerk te maken voor Nelson Mandela en de Engelse koningin. Bij Lemniscaat verschenen van haar tekenpen onder meer Neushoorns eten geen pannenkoeken, Verboden toegang, monstertuin en Zo zijn ouders.


www.saraogilvie.com