De drie rovers

Tomi Ungerer

ISBN: 9789047702887 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95
Vertaler(s): Maydo van Marwijk-Kooy

Lemniscaat Kroonjuweel

In De drie rovers lukt het een weesmeisje de vreselijke rovers die haar hebben gekidnapt te veranderen in zorgzame vaders. Voordat het drietal kennismaakte met de kleine Tiffany, trokken de rovers er ‘s nachts op uit om gewapend met een geweer, een blaasbalg en een enorme bijl onschuldige voorbijgangers te beroven van alles wat ze bij zich hadden. Maar als ze op een nacht slechts het weesmeisje Tiffany in een koets aantreffen, besluiten ze háár mee te nemen als buit.


Gecharmeerd door het kleine meisje gaan de drie rovers op zoek naar andere wezen om voor te zorgen. Van hun gestolen geld kopen ze een groot kasteel waar alle weeskinderen van het land verzorgd en vertroeteld worden.

De drie rovers

Prentenboeken

Recensies

‘Naast dat het een leuk, apart verhaaltje is, is het boek stilistisch ook heel bijzonder… De afbeeldingen vormen samen met het verhaal een mooie eenheid.’
Leestafel.info


‘Het geheim van Ungerers stijl zit in de directheid en de eenvoud. Er staat meestal niet veel op een pagina maar het is zo knap tot de essentie herleid dat je bij sommige tekeningen aan de uitgepuurde abstractie van Dick Bruna moet denken … Het lijkt allemaal te simpel voor woorden, maar er is overduidelijk nagedacht over deze less is more-composities. En toch behoudt het allemaal een speelse lichtheid. Daaraan herken je vaak de echt meesters.’
De Morgen

Inkijkfragment

Over de auteur

Tomi Ungerer (Strasbourg, 1931) heeft gewoond en gewerkt in Strasbourg, New York, Canada and Ierland. Er zijn meer dan 140 boeken van zijn hand uitgegeven, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Hij heeft veel prijzen ontvangen voor zijn werk, zoals de Hans Christian Andersen Prijs voor zijn kinderboeken. In 2003 koos de Europese Raad hem als de eerste ambassadeur voor Jeugd en Educatie en in 2007 werd in Strasbourg het Tomi Ungerer Museum geopend.


Meer weten over deze illustrator? Neem ook eens een kijkje op zijn website.