Een dik jaar Julia en Ot

Elle van Lieshout, Erik van Os & Sandra Klaassen

ISBN: 9789047707264 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 19,95

Een verrukkelijke en vrolijke bundel met 31 nieuwe versjes en verhalen

Al vijfentwintig jaar kruipen Elle en Erik in de huid van kinderen. Het resultaat zijn stoere, herkenbare en vrolijke verhalen. Tijd voor een prachtbundel om dit jubileum te vieren!

Supereigenwijs zijn ze, zoals iedere kleuter: Julia en Ot, zus en broer. In speelse verhaaltjes over dagelijkse voorvallen die iedere ouder bekend voor zullen komen, beleven we ruim een jaar uit hun leven.

De verhalen volgen de seizoenen en zijn niet alleen heel geschikt voor in de klas, maar hebben ook de perfecte lengte om voor het slapengaan voor te lezen – al zal het niet bij één verhaaltje blijven, want daarvoor zijn ze veel te leuk!

Deze dikke bundel, waarin naast de verhalen uit Dames en heren: Julia en Ot! en Julia en Ot, en een cavia alstublieft ook eenendertig nieuwe verhalen en versjes zijn opgenomen, is feestelijk geïllustreerd door Sandra Klaassen.

Een dik jaar Julia en Ot

Jeugd

‘De verhaaltjes zijn lief, vertederend en de thema’s zullen voor je kind herkenbaar zijn.’
Vadersenmoeders.nl

Een dik jaar Julia en Ot is een lekker dikke bundel vol mooie, leuke, lieve en grappige verhalen over twee vrolijke kleuters. Een bundel waar je in je klas het hele jaar mee vooruit kan. Voor elke periode van het jaar zijn er geschikte verhalen te vinden en dat is ontzettend handig!
De verhalen passen helemaal bij de belevingswereld van kleuters en zijn in zeer begrijpelijke taal geschreven. De illustraties zijn al net zo vrolijk als de verhalen en spreken aan.’
Juf Anke

Over de auteur

Elle van Lieshout werd in 1963 geboren als jongste van acht kinderen. Ze woonden met hun vader, moeder en opa op een boerderij in een klein Brabants dorpje: Odiliapeel. Toen ze zes was ging haar moeder dood en kreeg ze een heuse stiefmoeder als in een sprookje.
Haar leven verliep erg rommelig; veel verhuizen, veel scholen, weer een andere stiefmoeder, dit keer een lieve. Later deed ze van alles en nog wat. Ze studeerde onder andere pedagogiek, deed sportmassage, gaf Nederlands aan vluchtelingen, was kok in een vegetarisch restaurant en werkte in een natuurwinkel.
Uiteindelijk kwam prins Erik langs in zijn Opel Kadett. Ze kregen de twee beste kinderen van de wereld en leefden nog lang en gelukkig.

Haar eerste boek was ‘Mama komt toch altijd terug’ (1993). Het is opnieuw uitgegeven door Lemniscaat onder een andere titel: ‘De dagen daarna’. Het gaat over de dood van haar moeder. Voorheen dacht ze altijd:

Er zijn al zoveel boeken op de wereld. Ik geloof niet dat ik daaraan nog iets heb toe te voegen, behalve een boek over doodgaan. Ik vond bijna alle boeken daarover te mooi en niet echt genoeg. Maar na dat boek schreef ik samen met Erik van Os toch nog een heleboel andere boeken.

In 2017 debuteerde Elle als schrijver voor volwassenen met de roman ‘Tante’.
Elles boeken zijn vertaald in het Fries, Deens, Frans, Italiaans, Duits, Koreaans en Engels.

Erik van Os en Elle van Lieshout zijn geadopteerd door Kinderboekwinkel De Boekenberg in Eindhoven: daar kunnen ze je alles over hen vertellen en stap je na een bezoekje misschien wel met een gesigneerd exemplaar de deur uit!

Over de auteur

Erik van Os heeft gewerkt bij Okki (het kindertijdschrift) en was daarvoor gezondheidsvoorlichter bij de GGD (seks en drugs en zo), brugwachter, poppenspeler en kleuterleider. Samen met Elle van Lieshout schrijft hij teksten voor leesmethodes, boeken, liedjes, gedichten voor verschillende uitgeverijen en Sesamstraat. Elke week geeft hij lezingen op scholen en bibliotheken, het liefst over poëzie. Vroeger wilde Erik profvoetballer worden, maar hij is blij dat hij zijn leven gebeterd heeft en schrijver is geworden.

Erik van Os en Elle van Lieshout zijn geadopteerd door Kinderboekwinkel De Boekenberg in Eindhoven: daar kunnen ze je alles over hen vertellen en stap je na een bezoekje misschien wel met een gesigneerd exemplaar de deur uit!

Over de illustrator

Sandra Klaassen (1959) wilde als kind al illustratrice van kinderboeken worden, hoewel balletdansen ook een droom van haar was. Ze volgde de opleiding Grafiek en Visuele Communicatie aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving te ’s- Hertogenbosch.In 1997 maakt Sandra Klaassen kinderkaarten voor de Stichting Kinderpostzegels. In datzelfde jaar worden illustraties uit het sprookjesboek Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… geëxposeerd tijdens de boekenbeurs in Bologna.
Inmiddels heeft Sandra een groot aantal kinderboeken geïllustreerd voor diverse opdrachtgevers in Nederland en Schotland, waar zij jarenlang op een afgelegen eiland heeft gewoond, aan de rand van de oceaan.
Bij Lemniscaat verscheen onder meer haar prentenboek Toms olifant en illustreerde ze een verzameling sprookjes, een boek over de zee en twee voorlees- en doeboeken: Het hele jaar rond en Vuurvliegjes, tovervisjes en schatgravers. De illustraties van dit boek werden in 2000 geëxposeerd in de Kunsthal. Sandra ontving voor haar werk verschillende keren de ‘pluim van de maand’.
Daarnaast heeft Sandra nog twee boeken van Margriet Chorus geïllustreerd, Spelen met prentenboeken en Wat zullen we nu beleven?, waarin wordt ingegaan op de toepasbaarheid van prentenboeken in onder andere peuterspeelzalen. In 2009 verscheen het door haar geïllustreerde verhaal Gijsje, dat geïnspireerd is door een waargebeurd verhaal in een stadje aan het IJsselmeer.
Het werk van Sandra Klaassen is verscheidene malen geëxposeerd in binnen- en buitenland.
Sandra is geadopteerd door Kinderboekwinkel Nooitgenoeg in Den Bosch en door Kinderboekwinkel De Giraf in Dordrecht. In deze winkels kunnen ze je alles over haar vertellen. Misschien loop je na een bezoekje wel met een gesigneerd exemplaar de deur uit!