Een heel bijzonder meisje

Anna van Praag

ISBN: 9789047707431 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95

Een onthullend verhaal over opgroeien in een sekte

Ze noemen zichzelf Casa Nostra en ze hebben hun eigen vakantie-eiland in Italië. Een groep succesvolle mensen die samen werken en feesten, verbonden door één vrouw: de mooie, onbetwiste leidster Sofía.


Alicia is elf als haar ouders zich aansluiten en vanaf dat moment begint haar dubbelleven. Onder de allesomvattende vleugels van Sofía leert ze de liefde kennen en het leven vieren – alles één groot avontuur. Dat er af en toe ook onverklaarbare en zelfs gevaarlijke dingen gebeuren bij Casa Nostra neemt ze voor lief.


Totdat haar wonderland van de ene dag op de andere ophoudt te bestaan. Alicia vindt zichzelf terug tussen de brokstukken van haar eerder nog zo perfecte leven. In haar gedachten schrijft ze Sofía een lange brief die de vorm aanneemt van een droomachtige stroom van herinneringen.


Boekwijzer interviewde Anna van Praag over haar schrijverschap en Een heel bijzonder meisje. Lees het interview op Boekwijzer.com

Een heel bijzonder meisje

Young Adult

Recensies

‘Een meeslepend boek [over] een meisje dat onder je huid kruipt, met wie je begaan raakt. En bij wie een vrouw onder háár huid is gekropen… Een roman, die ook zou moeten worden gelezen door volwassenen.’
Frénk van der Linden


‘Mede door de vorm echt een boek dat thuis hoort op de literatuurlijst voor middelbare scholieren maar ook voor iedereen vanaf veertien jaar een aanrader.’
5***** Ineke van Nispen, boekhandel Kemenade & Hollaers


‘…zeer zeker ook geschikt voor de volwassen lezer. Het verhaal neemt je mee in de wereld van een sekte. Het fascineert mij altijd weer hoe mensen het belang van hun naasten zo ondergeschikt kunnen maken aan een groepsbelang. Een boek dat me niet losliet.’
Remco Houtepen, boekverkoper bij boekhandel Venstra

Inkijkfragment

Over de auteur

Anna van Praag (1967) schrijft jeugdboeken, blogs, columns en artikelen voor kranten en tijdschriften (zoals LINDA). Ze publiceerde al meerdere kinder- en jeugdboeken en maakte naam met haar detectiveserie over Isabel Snoek en haar jeugdroman Nooit meer lief. Ze houdt een populair blog bij en schreef onder meer columns voor Het Parool.

Op scholen en bibliotheken vertelt Anna over schrijven en laat de kinderen zelf ook voelen waar de verhalen vandaan komen; bij meer tijd verzorgt zij ook workshops creatief schrijven. 
Speciaaal voor de middelbare school heeft zij een les over morele kwesties die in haar boeken vaak een rol spelen, waarbij de kinderen zelf de multiple choice quiz ‘Hoe erg ben jij’ kunnen invullen. 

Bij Lemniscaat verschenen van haar hand Kom hier, Rosa en Een heel bijzonder meisje.