Een wereld vol ontdekkingen

Richard Platt & James Brown

ISBN: 9789047710660 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 19,95

Over alle uitvindingen die ons leven op zijn kop zetten

Van het vuur en het wiel tot het internet en kunstmatige intelligentie – talloze ontdekkingen zorgden ervoor dat ons leven werd vergemakkelijkt en in een stroomversnelling raakte. Het duo dat met Over alles alle sterren binnenhaalde die er in recensies te krijgen zijn, slaat opnieuw toe in een zo mogelijk nog bijzonderder en interessanter boek.


Lees hoe een melkmeisje dat opschepte dat ze geen pokken kreeg, die ziekte van de wereld liet verdwijnen, hoe bij toeval de lucifer werd uitgevonden en hoe een viertaktmotor werkt. Ontdek dat het geld op het eiland Yap zo zwaar is dat niemand het kan dragen; dat Joeri Gagarin na de eerste ruimtevlucht met een parachute op aarde landde en dat papier werd gebruikt om billen mee af te vegen vóór erop geschreven werd.


Een wereld vol ontdekkingen is een boek als een ontdekkingsreis: in elke alinea, op elke afbeelding, kom je achter meer feiten waar onze wondere wereld van is doordrongen.


Een verwonderboek voor alle leeftijden.

Een wereld vol ontdekkingen

Lemniscaat moet je weten

‘James Brown en Richard Platt doen dat wel en dat maakt hun prachtig vormgegeven en geïllustreerde boek ‘Een wereld van ontdekkingen’ een feest om te lezen en te bekijken.’ NEMO Kennislink (www.nemokennislink.nl)

Over de auteur

Richard Platt heeft al meer dan honderd non-fictie-boekengeschreven, met name voor kinderen. Hij won onder meer de Blue Peter Book Award for Best Book with Facts en is een van dezeer weinigen die met een non-fictie-boek de Greenaway Medalin de wacht sleepte. Bij Lemniscaat verscheen van zijn hand Over alles en Een wereld vol ontdekkingen. WWW.RICHARDPLATT.CO.UK

Over de illustrator

James Brown is ontwerper en illustrator. Jarenlang maakte hij ontwerpen voor stoffen, voor onder meer Levis en Louis Vuitton. Tegenwoordig drukt hij op papier en werkt hij onder meer voor The Guardian en het Victoria and Albert Museum. Bij Lemniscaat verschenen Over alles en Een wereld vol ontdekkingen met zijn illustraties.