Eikenbosverhalen: Kleuren

Julia Donaldson & Axel Scheffler

ISBN: 9789047708995 | Uitvoering: Kartonboek | Prijs: € 8,95

Leer de kleuren benoemen met de vrienden uit het Eikenbos

Vos, Konijn, Beer en Varken beleefden al vrolijke avonturen in het Eikenbos. Het beroemde duo van De Gruffalo gaf de peutervriendjes in woord en beeld gestalte, en hun verhalen in stevige kartonboeken gegoten, zijn favoriet bij velen. Nu kunnen de kleinsten ook de kleuren leren benoemen aan de hand van de bekende prenten en voorvallen uit hun geliefde boeken. De speelse tekeningen van Axel Scheffler nodigen uit om het Eikenbos steeds weer te bezoeken. Met deze feestelijke kartonboeken wordt leren een spelletje.

Eikenbosverhalen: Kleuren

Lemniscaat voor beginners

‘Sfeervolle kleurenillustraties met herkenbare voorstellingen. […] Ogenschijnlijk simpel, maar ingenieus samengesteld.’ – NBD Biblion

Over de auteur

Julia Donaldson (1948) schrijft van alles voor kinderen, van liedjes voor televisieprogramma’s tot theaterstukken en kinderboeken. Met Axel Scheffler maakte ze veel beroemde prentenboeken. Bij Lemniscaat verschenen van haar hand De Gruffalo, Het kind van de Gruffalo en Rockie.

Over de illustrator

Axel Scheffler (Hamburg, Duitsland) studeerde kunstgeschiedenis en visuele communicatie in Duitsland en Engeland. Na zijn studie begon hij te werken voor uitgeverijen.
Zijn illustraties zijn internationaal een groot succes en Schefflers prentenboeken verschijnen onder meer in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Nederland. Het werk van Axel Scheffler is verschillende keren geëxposeerd en werd diverse malen bekroond. De Gruffalo is zijn beroemdste creatie.Hij is ambassadeur van de liefdadigheidsorganisatie Three Peas.