Feestmaal voor de koning

Marlies Verhelst & Linde Faas

ISBN: 9789047704645 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 44,95

Feestmaal voor de koning – nu ook voor blinde en slechtziende kinderen

Een aantal jaren geleden leek het een droom: mooie prentenboeken maken die slechtziende en blinde kinderen niet alleen zouden kunnen lezen, maar ook zouden kunnen voelen. Dat leek een onbereikbare droom, tot we een samenwerkingsverband aangingen met een uitgeverij in India: Dreaming Fingers, waar prentenboeken met de hand worden gemaakt. Alle stofjes en materialen worden er zó gekozen dat ze niet alleen mooi zijn, maar ook het gevoel oproepen van de illustratie.


Een intensieve samenwerking met organisaties voor blinden in India, de Nederlandse organisatie voor visueel gehandicapten (VISIO) en de stichting Novum heeft dit alles mogelijk gemaakt – zonder vrienden kun je zo’n mooi project niet realiseren.


En nu is er een serie boeken waar wij trots op zijn en waaraan we een prachtig nieuw boek toevoegen: Feestmaal voor de koning! Een heerlijk boek dat je samen met je blinde zusje of broertje kunt lezen.


Vogelspin heeft voor de jarige Koning Leeuw een verrukkelijke, prachtige feesttaart gemaakt. Bovenop ligt als pronkstuk een extra mals stukje vlees. Maar… als Vogelspin de taart even de rug toedraait, verdwijnt juist dat smakelijke topje van de taart. 


Vogelspin is woedend! Wie is de dader? Hij struint de jungle door om alle dieren in hun bek te kijken, en wee het gebeente van degene bij wie hij ook maar het kleinste spoor tussen de tanden aantreft. Hoe zal dat aflopen?!

Mét muzikale vertelling op cd

Bij de tactiele Feestmaal voor de koning zit een cd met een vrolijke muzikale vertelling van muzikant Jaco van der Steen. Naast het hoorspel zijn er de liedjes van Feestmaal voor de koning ook los te beluisteren, plus een speciaal lied van Spin, het Stippestappelied, ook in de karaokeversie. Zo kunt u met de kinderen het hele verhaal optimaal spelen, zingen en beleven.


U kunt de liedjes ook los downloaden op cdbaby.com.

Feestmaal voor de koning

Tactiele edities

Over de auteur

Marlies Verhelst schrijft kinderboeken, columns en lesmateriaal. Ze is ook Schoolschrijver en geeft twee dagen per week les in het voortgezet onderwijs. Als schrijfster heeft zij al veel lessen verzorgd in het speciaal onderwijs. Marlies schrijft boeken voor onder andere Lemniscaat, Delubas, Eenvoudig Communiceren en Zwijsen. Gedichten van haar zijn verschenen in twee bundels van Querido’s Poëziespektakel. Haar bekendste boek verscheen in 2014: het prentenboek ‘Feestmaal voor de koning’ (Lemniscaat), waar ook een speciale editie voor blinde kinderen van gemaakt is: met braille en voelplaten. Dit boek stond tijdens de Nationale Voorleesdagen 2016 in de Prentenboek TopTien. In augustus 2016 stond Marlies met haar eigen voorstelling rond dit boek in een uitverkocht Bibliotheektheater in Rotterdam. Op scholen en in bibliotheken vertelt Marlies over schrijven en maakt zij kinderen enthousiast voor lezen. Ze laat de kinderen spelen met taal.

Over de illustrator

Linde Faas studeerde cum laude af aan de kunstacademie van Breda. Ze werkt als animator van tekenfilms en als kunstenares, en internationaal als illustrator. Voor Lemniscaat illustreerde ze onder meer de boeken van Pieter Koolwijk over Vlo en Stiekel en Prutje, en de non-fictietitels Colafonteinen en spetterende verfbommen en Spuitende slagaders en overstromende fonteinen met Jesse Goossens. Na haar prentenboekendebuut Ik neem je mee verscheen eerder dit jaar De jongen en de walvis.

studeerde cum laude af aan de kunstacademie van Breda. Ze werkt als animator van tekenfilms en als kunstenares, en internationaal als illustrator. Voor Lemniscaat illustreerde ze onder meer de boeken van Pieter Koolwijk over Vlo en Stiekel en Prutje, en de non-fictietitels Colafonteinen en spetterende verfbommen en Spuitende slagaders en overstromende fonteinen met Jesse Goossens. Na haar prentenboekendebuut Ik neem je mee verscheen eerder dit jaar De jongen en de walvis.