Feestmaal voor de koning

Marlies Verhelst & Linde Faas

ISBN: 9789047706694 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95

Koning Leeuw is jarig en krijgt een taart. Maar wie heeft er nu al van de taart gesnoept?!

Vogelspin heeft voor de jarige Koning Leeuw een verrukkelijke, prachtige feesttaart gemaakt. Bovenop ligt als pronkstuk een extra mals stukje vlees. Maar… als Vogelspin de taart even de rug toedraait, verdwijnt juist dat smakelijke topje van de taart. 


Vogelspin is woedend! Wie is de dader? Hij struint de jungle door om alle dieren in hun bek te kijken, en wee het gebeente van degene bij wie hij ook maar het kleinste spoor tussen de tanden aantreft. Hoe zal dat aflopen?!


Kinderboekenschrijfster Marlies Verhelst debuteert bij Lemniscaat met Feestmaal voor de koning. Woest als de jungle zijn de illustraties van Linde Faas. Haar spin gaat spetterend van woede op stap om verhaal te halen. Elk dier is een feest op zich!

Muzikale vertelling
Muzikant Jaco van der Steen maakte een vrolijke muzikale vertelling bij Feestmaal voor de koning. Naast het hoorspel zijn er de liedjes van Feestmaal voor de koning ook los te beluisteren, plus een speciaal lied van Spin, het Stippestappelied, ook in de karaokeversie. Zo kunt u met de kinderen het hele verhaal optimaal spelen, zingen en beleven.

De cd wordt geleverd bij de tactiele editie van het boek en kunt u downloaden op cdbaby.com.


Feestmaal voor de koning

Prentenboeken

Recensies

‘Lekker en leerzaam’!
Boekenkrant

Inkijkfragment

Kleurplaat

Prijzen

Prentenboeken Top Tien

Feestmaal voor de koning staat in de Prentenboeken TopTien van de Nationale Voorleesdagen 2016.

Over de auteur

Marlies Verhelst schrijft kinderboeken, columns en lesmateriaal. Ze is ook Schoolschrijver en geeft twee dagen per week les in het voortgezet onderwijs. Als schrijfster heeft zij al veel lessen verzorgd in het speciaal onderwijs. Marlies schrijft boeken voor onder andere Lemniscaat, Delubas, Eenvoudig Communiceren en Zwijsen. Gedichten van haar zijn verschenen in twee bundels van Querido’s Poëziespektakel. Haar bekendste boek verscheen in 2014: het prentenboek ‘Feestmaal voor de koning’ (Lemniscaat), waar ook een speciale editie voor blinde kinderen van gemaakt is: met braille en voelplaten. Dit boek stond tijdens de Nationale Voorleesdagen 2016 in de Prentenboek TopTien. In augustus 2016 stond Marlies met haar eigen voorstelling rond dit boek in een uitverkocht Bibliotheektheater in Rotterdam. Op scholen en in bibliotheken vertelt Marlies over schrijven en maakt zij kinderen enthousiast voor lezen. Ze laat de kinderen spelen met taal.

Over de illustrator

Linde Faas studeerde cum laude af aan de kunstacademie van Breda. Ze werkt als animator van tekenfilms en als kunstenares, en internationaal als illustrator. Voor Lemniscaat illustreerde ze onder meer de boeken van Pieter Koolwijk over Vlo en Stiekel en Prutje, en de non-fictietitels Colafonteinen en spetterende verfbommen en Spuitende slagaders en overstromende fonteinen met Jesse Goossens. Na haar prentenboekendebuut Ik neem je mee verscheen eerder dit jaar De jongen en de walvis.

studeerde cum laude af aan de kunstacademie van Breda. Ze werkt als animator van tekenfilms en als kunstenares, en internationaal als illustrator. Voor Lemniscaat illustreerde ze onder meer de boeken van Pieter Koolwijk over Vlo en Stiekel en Prutje, en de non-fictietitels Colafonteinen en spetterende verfbommen en Spuitende slagaders en overstromende fonteinen met Jesse Goossens. Na haar prentenboekendebuut Ik neem je mee verscheen eerder dit jaar De jongen en de walvis.