Feestmaal voor de koning

Marlies Verhelst & Linde Faas

ISBN: 9781935954446 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95

 Who ate the celebration cake?

Feestmaal voor de koning

Prentenboeken

Over de auteur

Marlies Verhelst schrijft kinderboeken, columns en lesmateriaal. Ze is ook Schoolschrijver en geeft twee dagen per week les in het voortgezet onderwijs. Als schrijfster heeft zij al veel lessen verzorgd in het speciaal onderwijs. Marlies schrijft boeken voor onder andere Lemniscaat, Delubas, Eenvoudig Communiceren en Zwijsen. Gedichten van haar zijn verschenen in twee bundels van Querido’s Poëziespektakel. Haar bekendste boek verscheen in 2014: het prentenboek ‘Feestmaal voor de koning’ (Lemniscaat), waar ook een speciale editie voor blinde kinderen van gemaakt is: met braille en voelplaten. Dit boek stond tijdens de Nationale Voorleesdagen 2016 in de Prentenboek TopTien. In augustus 2016 stond Marlies met haar eigen voorstelling rond dit boek in een uitverkocht Bibliotheektheater in Rotterdam. Op scholen en in bibliotheken vertelt Marlies over schrijven en maakt zij kinderen enthousiast voor lezen. Ze laat de kinderen spelen met taal.

Over de illustrator

Linde Faas studeerde cum laude af aan de kunstacademie van Breda. Ze werkt als animator van tekenfilms en als kunstenares, en internationaal als illustrator. Voor Lemniscaat illustreerde ze onder meer de boeken van Pieter Koolwijk over Vlo en Stiekel en Prutje, en de non-fictietitels Colafonteinen en spetterende verfbommen en Spuitende slagaders en overstromende fonteinen met Jesse Goossens. Na haar prentenboekendebuut Ik neem je mee verscheen eerder dit jaar De jongen en de walvis.

studeerde cum laude af aan de kunstacademie van Breda. Ze werkt als animator van tekenfilms en als kunstenares, en internationaal als illustrator. Voor Lemniscaat illustreerde ze onder meer de boeken van Pieter Koolwijk over Vlo en Stiekel en Prutje, en de non-fictietitels Colafonteinen en spetterende verfbommen en Spuitende slagaders en overstromende fonteinen met Jesse Goossens. Na haar prentenboekendebuut Ik neem je mee verscheen eerder dit jaar De jongen en de walvis.