Franciscus en de dieren

Piet Grobler

ISBN: 9789047710677 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95

Over een man die in het goede geloofde – een ode aan de natuur

Iedereen heeft wel eens gehoord over Franciscus, de heilige die met dieren kon praten.


Piet Grobler is al zijn hele leven gefascineerd door zijn levensverhaal en geeft er een draai aan die alle geloven overstijgt: een verhaal over het Goede in mens en dier. 


Hij verbeeldt de ontmoetingen van Franciscus met allerlei dieren op een kleurige, dromerige manier, zoals alleen hij dat kan, en maakt er een boek van dat niet alleen een genot is om naar te kijken en om te lezen, maar dat ook inspireert om de wereld mooier te maken.


Piet Grobler heeft een bijzondere band met vogels. Verschillende keren kwam er zomaar een vogel op hem zitten, waarna iets bijzonders in zijn leven gebeurde. Het is dan ook niet verwonderlijk dat juist Piet Grobler dit boek over Franciscus heeft gemaakt.

Franciscus en de dieren

Prentenboeken

Recensies

‘Een bijzonder geslaagd prentenboek.’ – Friesch Dagblad


‘De illustraties zijn prachtig, kleurrijk en allemaal even mooi en sprekend.’ – Christelijkekinderboeken.nl

‘De illustraties in dit boek zijn heel warm. Mooie kleuren en ze spreken tot de verbeelding. Je ziet veel maar het is geen overdaad. Het laat nog genoeg over aan de eigen fantasie. ‘- Conniesboekkies.nl

Over de auteur

Piet Grobler (Zuid-Afrika, 1959) studeerde theologie, journalistiek en grafische vormgeving en werkte jarenlang als redacteur en grafisch vormgever. Sinds 1996 is hij freelance kunstenaar en illustrator. Grobler heeft voor zijn werk talloze prijzen ontvangen in landen over de hele wereld, van Italië tot China. Bij Lemniscaat zijn al meerdere door Piet Grobler geïllustreerde boeken verschenen, waaronder Eén slokje kikker en Ballade van de Dood van Meinderts & Jekkers en het sprankelende Antonia waar ook de mooiste vogels in rondvliegen, van Anke de Vries.


Piet is geadopteerd door Kinderboekwinkel Kakelbont in Utrecht. In deze winkels kunnen ze je alles over hem vertellen en misschien loop je na een bezoekje wel met een gesigneerd exemplaar de deur uit!