Ga je mee?

Charlotte Dematons

ISBN: 9789056372880 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95

Ga je mee op avontuur met Charlotte Dematons?

Ik moet appels kopen voor mijn moeder. Ga je met me mee? Ik moet alleen wel langs een gevaarlijke draak, in een bootje over een diepe zee en voorbij een stel piraten en rovers… Maar als jij me een handje helpt, lukt het wel.

Ga je mee?

Prentenboeken

Een hele eer

Ga je mee? was de winnaar in de lijst ‘Beste boeken van het begin van deze eeuw’ in de categorie Kleuters.


Volkskrant-recensent Pjotr van Lenteren zette in dit overzicht de boeken op een rijtje ‘die het eerste decennium van deze eeuw de moeite waard maakten. En die een langer leven verdienen.’

Over de auteur

Charlotte Dematons groeide op in Normandië, waar ze tweetalig werd opgevoed. Na haar middelbare school in Frankrijk ging ze naar de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, waar ze zich specialiseerde in illustreren en ontwerpen. Tijdens de tentoonstelling van de eindexamenkandidaten werd haar werk opgemerkt door de uitgever van Lemniscaat. Hij gaf haar een opdracht voor het maken van een prentenboek. Dat werd ‘Dido’, haar debuut als prentenboekenmaakster. Sindsdien maakt ze voor veel uitgeverijen en tijdschriften illustraties en prentenboeken, waaronder diverse sprookjesboeken en de drie kijk- en zoekboeken van formaat ‘De gele ballon’, ‘Nederland’ en ‘Sinterklaas’. Dematons’ illustraties hebben vaak een sprookjesachtige sfeer en vallen op door de vele details. Voor ‘De sprookjes van Grimm’ ontving Charlotte Dematons de Zilveren Penseel 2006, en ‘Sinterklaas’, waarvan binnen vier jaar al meer dan 100.000 exemplaren werden verkocht, werd in 2008 bekroond met een Gouden Penseel.