Ga je mee naar de weecee?

Sally Lloyd-Jones & Anita Jeram

ISBN: 9789047709565 | Uitvoering: Kartonboek | Prijs: € 11,50
Vertaler(s): Jesse Goossens

Van de illustrator van Raad eens hoeveel ik van je hou: een stevig kartonboekje voor iedereen die nog zindelijk moet worden of het al is

Konijn moet nodig plassen.O jee! Er zit maar één ding op…Naar de weecee! Zijn vriendjes roepen: ‘Wacht even, ho!Wij moeten allemaalook naar de po!’ Gaan jullie mee?


In een vrolijke stoet gaan alle dieren uit het bos naar hun potjes. In de lieftallige stijl die we kennen uit Raad eens hoeveel ik van je hou geeft Anita Jeram iedereen gestalte: van een kangoeroe met het jong in haar buidel, en een kikker, tot een dodo en een dinosaurus. Iedereen moet plassen. 

En als iedereen zijn potje gevonden heeft, mist er nog één belangrijk persoon. Diegene zie je in het spiegeltje op de laatste bladzijde. Precies – dat ben jij!

Een vrolijk kijkboek voor iedereen die zindelijk moet worden en het al is. 

Ga je mee naar de weecee?

Lemniscaat voor beginners

‘Kijk, dát boek hebben we nodig […] En eerlijk is eerlijk, we hebben al zo genoten van het samen lezen. Wat een mooie illustraties en wat een lief en grappig verhaaltje. Fijn op rijm zodat peuterlief al na twee keer voorlezen bijna alle zinnetjes zelf af kon maken. Het spiegeltje op de laatste bladzijde was een grote verrassing…’ – ogma.nu

Over de auteur

Sally Lloyd-Jones is een New York Times-bestseller –auteur. Ze werd geboren in Oeganda, groeide op in West-Afrika en woont nu in de Verenigde Staten, waar ze fulltime verhalen schrijft. Ga je mee naar de weecee? is haar eerste boek bij Lemniscaat.

Over de illustrator

Anita Jeram groeide op in Portsmouth, Engeland. Na haar schooltijd had ze verschillende baantjes, variërend van fabrieksarbeidster tot assistente in een dierenkennel. Na een paar jaar begon ze aan een driejarige cursus illustreren in Manchester. Een van haar docenten, een illustrator, nam wat tekeningen van haar mee naar uitgeverij Walker Books in Londen – een jaar later werd haar eerste prentenboek gepubliceerd. Daarna volgden de publicaties elkaar in rap tempo op.

Haar bekendste prentenboek is nog altijd Raad eens hoeveel ik van je hou met een tekst van Sam McBratney, dat al snel uitgroeide tot een klassieker onder de prentenboeken. Binnen een jaar werden meer dan een miljoen exemplaren gedrukt en het boek was meteen een bestseller in Engeland en Amerika. In Nederland gingen inmiddels meer dan 100.000 exemplaren over de toonbank.

Anita Jeram heeft een voorkeur voor het gebruik van aardetinten, de kleuren van de natuur. Ze werkt vaak met inkt en aquarel, hetgeen duidelijk te zien is in Konijntje m’n kleintje en Raad eens hoeveel ik van je hou. Tegenwoordig experimenteert ze echter ook met warmere kleuren en werkt ze met acrylverf. Haar prentenboek En nu lekker slapen, Sam! is daar een voorbeeld van. Voor dit boek kreeg ze de Kiekeboekprijs 2002.

Anita Jeram tekent graag dieren, die spelen niet alleen een grote rol in haar werk, maar ook in haar persoonlijke leven. Als kind vonden haar ouders het geen goed idee dat hun dochter veel huisdieren zou hebben, maar tegenwoordig heeft ze dat ruimschoots goedgemaakt. In en om haar woning in Noord-Ierland houdt ze er een bonte verzameling van huisdieren op na. Ze heeft niet alleen honden, katten, konijnen en kippen, maar ook padden, hagedissen en schildpadden, en zelfs een slang. Haar echtgenoot heeft een reptielenwinkel waar hij deze exotische dieren verkoopt.

www.anitajeram.com