Godinnen in de ouder wordende vrouw

Jean Shinoda Bolen

ISBN: 9789056374532 | Uitvoering: Paperback | Prijs: € 20,95
Vertaler(s): Annelies Hazenberg

Over de psyche van de ouder wordende vrouw

De meeste vrouwen vieren tegenwoordig hun vijftigste verjaardag met enthousiasme. Ze zien er nog jong uit en ze voelen zich jong. Velen van hen kunnen zich verheugen op een flink stuk ‘derde leven’ van goede kwaliteit. Toch is er ook onbehagen in die derde levensfase. In onze op jong-zijn georiënteerde samenleving kan een ouder wordende vrouw het idee krijgen onzichtbaar te worden – een non-entiteit. Daarnaast zal ze innerlijke veranderingen bemerken: verschuivingen in prioriteiten en interesses, gevoelens die nieuw voor haar zijn. Dr Jean Shinoda Bolen, hoogleren psychiatrie aan de universiteit van Californië, heeft Godinnen in de ouder wordende vrouw geschreven om vrouwen te helpen onderkennen en benoemen wat zich in haar roert. Ze beschrijft godinnenarchetypen die specifiek zijn voor de psyche van de ouder wordende vrouw. Daarom bevinden zich ongewone en kleurrijke figuren, die in onze westerse cultuur grotendeels onbekend zijn.

Godinnen in de ouder wordende vrouw

Psychologie

Recensies

‘Dit boek geeft je kracht om het heft in eigen handen te nemen. Het hielp mij de energie van mijn rijpe jaren beter te begrijpen – hoe deze energie te gebruiken met mededogen en humor, en waar haar vandaan te halen wanneer ze lijkt te ontbreken. In de woorden van Jean Shinoda Bolen: een crone zijn is gewoon geweldig.’ — Isabel Allende

Inkijkfragment

Over de auteur

Jean Shinoda Bolen is hoogleraar psychiatrie en Jungiaans psychoannalytica in Amerika. Daarnaast is zij een internationaal bekend spreker.