Hap!

Carl Hiaasen

ISBN: 9789047705512 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 16,95

Een hilarische, van actie stuiterende overlevingstocht in de woeste natuur van Florida

Mickey, de vader van Wahoo, is dierenworstelaar – een soort Steve Irwin. De familie kan wel wat geld gebruiken, dus als ze worden gevraagd om mee te werken aan een realitysurvivalserie voor televisie, happen ze toe. Maar ze weten nog niet wat een ijdele, egoïstische, zichzelf overschattende vent de presentator is. En die zorgt voor de nodige problemen: hij wil echte wilde dieren gebruiken voor zijn stunts. Dus moet Mickey hem redden als hij op een krokodil is gesprongen, wordt gebeten door een waterslang en als zijn tong eraf wordt gebeten door een vleermuis… Wanneer hij vervolgens ook nog in de wildernis verdwijnt, moeten de anderen naar hem op zoek.


En alsof dat nog niet genoeg is, heeft zich ook nog een meisje bij het gezelschap aangesloten dat door haar gewelddadige vader wordt achterna gezeten. Dat kan alleen maar een wilde chaos worden.

Voor alle liefhebbers van Freek in het wild, survivalprogramma’s en voor andere  leunstoelavonturiers.
Hap!

Jeugd

‘Amerikaan Carl Hiaassen maakt met Hap! nu al het beste en meest hilarische jeugdboek van het jaar.’
5***** Dagblad de Limburger

‘onweerstaanbaar vormgegeven en even spannend als vermakelijk.’
Volkskrant-recensent Pjotr van Lenteren

‘Voor de zwarte humor kun je terecht bij Carl Hiaasen. Ook Hap! staat weer bol van de bijtende zinnetjes’
Algemeen Dagblad

Hap! is enorm spannend en weet je aandacht erbij te houden. De – soms wat excentrieke – personages geven dit verhaal nog meer diepgang’…’Leuk en spannend tot de laatste bladzijde!’
Bangersisters.nl

Hap! is een humoristisch leesboek, dat voortreffelijk aansluit bij de belevingswereld van vooral ook jongens
7,5 op Jaapleest.nl

‘Soms verschijnt er een boek waar je ontzettend vrolijk van wordt. Zo’n boek met een leuk verhaal én een hoofdpersoon waar je meteen van gaat houden. Carl Hiaasen had al eerder zo’n fijne jeugdroman geschreven: Uil, maar deze is minstens net zo leuk.
Noordhollands Dagblad

‘Een lekker gek, goed geschreven verhaal waarbij je soms breeduit zit te grijnzen vanwege de droge humoristische opmerkingen van Mickey en Wahoo als Derek weer eens hysterisch aan het doen is. …Lezen dit boek! Daar zal je zeker geen spijt van krijgen!
Leestafel.info

‘Humorous adventure tales just don’t get any more wacked… or fun to read than this.’
Kirkus Reviews

Over de auteur

Carl Hiaasen schrijft verhalen over Florida sinds zijn vader hem op zesjarige leeftijd een typemachine cadeau gaf. Destijds waren het verhalen over voetbal voor zijn vriendjes, tegenwoordig schrijft Hiaasen al bijna dertig jaar lang colums voor de Miami Herald en is hij de auteur van vele bestsellers voor volwassenen. Uil is zijn eerste kinderboek; het is geschreven in dezelfde humoristische stijl die zijn romans voor volwassenen hun enorme populariteit heeft bezorgd. Het boek is een groot succes in Amerika en staat op de tweede plaats op de ‘Children’s Best Sellers List’ van The New York Times Book Review. Er verschijnen vertalingen in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje.