Het geheugen van een olifant

Wessel Sandtke & Jan Jutte

ISBN: 9789047708988 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95

Geheugenkampioen van Nederland en Gouden Penseel-winnaar bundelen hun krachten

Wat doe je als je niet alles kunt onthouden?

Ezeltje geeft een feest, maar ziet tot zijn schrik dat hij niet genoeg lekkers in huis heeft. Geen nood: hij gaat gewoon naar de winkel van Olifant om inkopen te doen. In gedachten maakt hij een lijstje en hij gaat op stap. Op weg komt hij allerlei vriendjes tegen, die ook wel iets uit de winkel van Olifant kunnen gebruiken – en natuurlijk belooft Ezeltje alle spullen mee te nemen. Maar als hij bij de winkel is, is hij alle boodschappen vergeten… snel rent hij terug om iedereen te vragen wat ze ook alweer nodig hadden. Toch kan hij zich bij de winkel opnieuw niet herinneren wat zijn vrienden wilden hebben. Gelukkig weet Olifant daar een trucje voor.

Wessel Sandtke heeft het geheugen van een olifant. Hij kan ongelooflijk veel onthouden – en dat kan iedereen, als je het tenminste slim aanpakt. Met dat in gedachten schreef hij zijn eerste – vrolijke en voor velen herkenbare – prentenboekverhaal, dat Gouden Penseel-winnaar Jan Jutte omarmde en in zijn karakteristieke kleurige stijl tot een feest voor het oog maakt.

Het geheugen van een olifant

Prentenboeken

Recensies

‘Met ’Het geheugen van een olifant’ gebruikt hij zijn talent als geheugenkampioen in een erg leuk en origineel verhaaltje.’ – Vier sterren in dagbladen van Holland Media Combinatie (als Noordhollands Dagblad, Leidsch Dagblad, Haarlems Dagblad, IJmuider Courant en De Gooi- en Eemlander).

Leerzaam en… prachtig geïlustreerd!’ – tijdschrift Kinderopvang, nr. 4-2018

‘Door de fleurige illustraties straalt het boek een en al vrolijkheid uit. Mooi uitgevoerd en leukom uit voor te lezen!’ – Oudersenzo.nl

‘Een leerzaam verhaal dat voor iedereen interessant is, jong en oud!’ – tijdschrift Kiddo (nr. 4, 2018)

**** op Hebban.nl: ‘Sandtke zet met Het geheugen van de olifant een heerlijk, grappig debuut neer voor kinderen in de kleuterklas.’ – Hebban-recensent Annemieke

Over de auteur

Wessel Sandtke studeert psychologie aan de Erasmus Universiteit en is Nederlands geheugenkampioen. Volgens de World Memory Statistics staat hij wereldwijd op de 288ste plaats. Hij debuteerde als blogger op de ABC Yourself-website van Edward van de Vendel. Het geheugen van een olifant is zijn eerste prentenboek. 

Over de illustrator

Jan Jutte is illustrator van talloze prentenboeken. Hij won al driemaal het Gouden Penseel, onder meer voor het bij Lemniscaat verschenen Een muts voor de maan van Sjoerd Kuyper. Bij Lemniscaat verschenen onder andere Het geheugen van een olifant bij een tekst van Wessel Sandtke, en zijn meesterwerk: Andersen.